Friss topikok

Orosz rulett élőben (Live!, 2007)

Írta: ANTOR 2009.07.19. 15:59

Ez a film élő példája annak, hogy a tv társaságoknak mennyire csak a nézettség számít. Semmi nem érdekli őket, csak meglegyenek a számok az napra, nem fontos, mint itt a filmben a halál a képernyőn, ugyan, ki törődik ezzel, hozza a számokat, az meg a reklámozókat, az meg a sok pénzt, így mindenki boldog még a tv néző is.

Megemlítem a rendezőt, no nem azért, mert milyen nagy rendezői talentum a pasas, csak gondoltam a neve megér egy misét (nem csúfolódás céljából), szóval Bill Guttantag lenne szó. Nekem rögtön egy vicc jutott az eszembe, nektek?

Nos, a film egy reality műsornak a születését mutatja be egyfajta dokumentarista stílusban, ami nekem néhol zavaró volt, de végül ki lehet egyezni vele, meg a hitelesség véget mégiscsak ez a megoldás bizonyult jónak. Az új műsor, ami majd megrengeti Amerikát, majd mindenki erről fog beszélni – ami sikerül is -, eszik majd a nézők, szóval az nem más, mint Orosz rulett. Azzal gondolom tisztában van mindenki, egy ilyen reality leadása még Amerikában sem menne, nemhogy itthon, habár én simán nem lepődnék meg, ha egy szép napon arra ébrednénk, hogy arról menne a dumcsi ki lesz a következő hülye gyerek aki kiáll lelövetni magát a nyamvadt lóvéért. Habár itt olyan embereket próbáltak beválogatni, akiknek nyomos okuk van változtatni az életükön abban reménykedve, hogy a pénz segíteni fog ebben.

A főszerepben Eva Mendez. Akivel csak annyi gondom volt, hogy kissé hiteltelen a program igazgató szerepben. Ide egy ismeretlenebb, de ha nem is, akkor egy jobb színészi kvalitással megáldott színésznő kellett volna, habár meglepődve kellet konstatálnom, annyira nem is volt gáz a produkciója. Viszont, a játékra jelentkezők között rengeteg ismert arcot fel lehet fedezni. Nekem egy valaki volt közülük sötét folt, de ezt betudom a tájékozatlanságomnak.

Essen pár szó a Orosz rulett nevezetű játékról. Mivel ez képezi a filmnek a magját, ezért is volt fontos, hogy hogyan valósítják meg. Hát. Jobb is lehetett volna. Na jó, azt nem mondom, hogy mikor ott állt a kiválasztott kezében a fegyverrel és a halántékához tartotta (elsül, nem sült el), hogy akkor nem volt feszültség, de annyira lehetett sejteni/tudni ki fogja megszívni, így kisebb érdektelenség lett úrrá. Viszont ami tetszett, az a díszlet. Meg a vége a fimnek, az kissé ütőt nálam, nem vártam na.

Szóval, aki bepillantás akar nyerni egy tv csatorna életében, hogy küzdenek a nézettségért, még ezért bevállalnak egy olyan műsort is, ami nem kis kockázatot hordoz magában, akkor nincs más hátra, mint megnézni.

60%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2007 drama 60 % live!

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr81254825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása