Friss topikok

Ilyen az élet (Life As We Know It, 2010)

Írta: ANTOR 2011.04.11. 19:01

Most nem azért, de ez a film nagyon nem jó, vagy ... nem is tudom. Kedvem lenne egyébként elidőzni a készítőkkel, oszt' jól megbeszélni, mégis, ugyan mondjákmá'meg, hogy is gondolták ezt. A kép után jól kibeszéljük a továbbiakat.

Szóval mikor a "pár", akik ugyan nagyon utálják egymást, többek között azért, hogy mért ne, másik indok, hogy próbálkoztak egy vakrandinak álcázott meglepivel, ami már a kezdetekor gajra ment, így kicsit furcsának hat, hogy a legjobb haverjaik rájuk hadják örökül a majdnem csecsemőt(végrendelet volt, ugyan is meghaltak egy balesetben, szomorú), és a vityillót amiben laktak. A történethez még hozzá tartozik, hogy formabontóan nem volt egy kutya, pedig a tejes idillhez nagyon is hiányzott egy.

Hogy miért írom mindezt? Egyszerű, mint az egyszer egy. Ha van egy gyerek, ehhez egy kutya, meg mondjuk egy kanyarított sablon történet, nincs az a "minőségi" film, amit ne lehetne eladni. Így van ez kérem szépen.

Nos, hogy beszéljünk egy kicsit az egész koncepcióról, mégis legalább próbálnak-e minket nézőket szórakoztatni valamilyen szinten? Hát, igen, a férfi kollégáknak Katherine Heigl nőszeméllyel akarnak a libidóra jótékony hatással a lenni, a nőknek pedig Josh Duhamel  jut, gondolom a legnagyobb örömükre. A férfi vonalt nem kommentálnám, csak annyira, hogy nem volt gáz színészileg a produkció, de a nő vonal sokak szemében kritikán aluli, de szerintem nagyon is nem elviselhetetlen volt, de elviselhető annál inkább. Aztán a humorról is kellene szót ejteni, huh, nehéz ez, mert köztünk szólva sem erőssége a filmnek nevettetés, ha jól emlékszek talán egy ici-picit elmozdult az ajkam balra, vagy jobb, nem is tudom, de az biztos, hogy egy fél mosoly ide vagy oda megvolt. De, hogy komolyra vegyük a figurát, a készítők nem tudom hogy gondolták, hisz egy eleve szomorú esemény után kell a nézőnek jól érezni magát, ami nem nagyon megy, de ha nem ez volt a cél, akkor tökételesen elérték, a némi depis könnyezős vonalat.

De, hogy teljesen komolyra vegyük az eddig béka segge alatt is két méter lettebb lévő kritikám színvonalát, így elmondom teljes megnyugvással a szívemben, hogyha arra vetemedne valaki, hogy bepróbálkozik ezzel a filmmel, őszintén mondom nagyot csalódni biztos hogy nem fog, ezt garantálom. És, tényleg a jól bejáratott történet vezetés abszolúte hozza rutinból Hollywood, ebből is következik, azt amit ezerszer lenyomunk az emberek torkán elrontani nem igen lehet, mert a rutin, ugye, maximum ásítunk párat, és akkor mi van? Így, én most, erre az egész koncepcióra adott egy erős 60%-t, de se többet, se kevesebbet.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása