Friss topikok

Feledés (Oblivion, 2013)

Írta: ANTOR 2013.09.13. 14:58

A Feledés egy igazi látvány és hangorgia, nem mellesleg egy kitűnő sci-fi. Pedig biztosra vettem a csalódást, mert a nyáron (ami mellesleg a sci-fik nyara lett volna) nem voltak igazán átütő filmek, persze az összbevételi adatok nézve minden rekord megdőlt, no de mindegy is, az Oblivion viszont meglepően jó film lett. 

oblivion01.jpg

Joseph Konsing (Tron: Legacy) által rendezett filmben a történet - mint idén minden sci-fi-ben - jelenti gyenge pontot. A lényeg, hogy a földön nem sok ember él már, mert az élővilág elpusztult, viszont a víz mint ásványkincs még jelen van, a benne lévő ásványokra szükség van és nyilván néhány embere, akik javítják a bányászatra használt eszközöket. Persze nem ilyen egyszerű a helyzet, mert a Földön nemcsak a levegőben élnek emberek, hanem a föld alatt is, akiknek viszont nem igazán tetszik, hogy a megmaradt ásványkincseket is "kirabolják". 

Természetesen a sztoriba lehetne hibát találni, de szerintem felesleges, hisz kellően megtekerik a történet folyamatát, sokszor kellet az egészet újra értelmezni, főleg az első fél óra alapján nem gondoltam volna, hogy ilyen fonalat vesz fel a film. Úgyhogy, rendesen sikerült meglepniük, viszont azokat is megértem akiket már ilyenekkel nem nagyon lehet.

oblivion2.jpg

Viszont, amivel nagyon nehéz vitatkozni, a látvány elképesztő minőségével. A nyáron sok látvány film volt, de megkockáztattam, hogy ez nyújtotta a legnagyobb képi élményt. Ami igazán tetszett, hogy a különböző kütyüket, eszközöket, milyen gondossággal sikerül megvalósítani. Látszott a filmen, hogy a készítők minden tárgyra gondosan odafigyeltek, az egész mögött jól átgondolt koncepciót húzódott meg, ezért külön dicséret, és remélem, hogy mikor osszák a díjakat, mindenképp várom, hogy kapjon a látványért egyet.

Főszerepet Tom Croise kapta meg és nem meglepő módon nem okozott neki különösebb megterhelést a karaktert megformálni, nem úgy, Olga Kurylenkonak, akit ugye nem a kikezdhetetlen színészi kvalitásért szeretünk. Manapság film nem létezhet Morgen Freeman nélkül és ahogy az lenni szokott hozta is kötelezőt.

oblivion3.png

No, majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy a zene fenomenális, de tényleg. Minden fegyverhang, minden járműnek, minden eszköznek kitűnő hang effekteket sikerült komponálni.

Feledés értékelés: 

Remekül szórakoztam. Megy az ajánlott plecsni. 

1 komment

Címkék: kritika oblivion akció sci fi 80% feledés 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr925509167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.18. 12:51:16

én meglepődtem, hogy cruisenak sikerült jól eljátszani a szerepet, ez azért mostanában nem ennyire természetes nála. :)
süti beállítások módosítása