Friss topikok

Védhetetlen (Safe House, 2012)

Írta: ANTOR 2012.05.28. 23:12

Aki szeplőtlen az akciófilmek világában, annak a film még izgalmas is lehet, mármint történetileg. Nekem pedig maradtak az akció jelentek, de ahogy lenni szokott mostanság, itt sem volt minden a helyén. Egy fotó és rögtön a lényegre térek.

safe_house1.jpg

Nos, a történet hihetetlen sablonosága okánt, nem is igazán van kedvem ezen részt kifejteni, de hogy mégis kébe legyen a tisztelt olvasó, elmondom, hogy a film jó nagy részében a konspiráció játszik főbb szerepet, megspékelve némi akcióval, nem rossz párbeszédekkel, meg persze Dél-Afrikát ki ne felejtsem, mert ugye, ott játszódik a film.

Ami isten igazából megölte, kivégezte a filmet, az a operatőr munkája. Ma az a trendi, hogy a kamera rágatásával néző guta ütés állapotába kerüljön és véletlenül se lásson semmit a filmből. Itt sem volt ez másként. Nekem kellet összerakni a képkockákat, mert néha már nem tudtam hol tartunk, ki halt meg, ki élte tul, és hogy merre az arra? Szóval, mivel a stilust én speciel nagyon nem komálom, söt egyenesen rühelem, ennél fogva a film végig nézése felért egy kisebb agykárosodással.

Végül mégis erőt vettem magamon, végignéztem, mert ugye a színészek (Denzel Washington, Ryan Reynolds) nem játszottak rosszul, a jelentek meg pörögtek, volt benne craft, néhány helyszín kifejezetten tetszet (bodéváros). A történetel meg nem igazán foglalkoztam, mert amit el lehetett kliséként sütni ebben a filmben, az elő is fordult. A főleg a filmnek a vége, ami annyira kiszámítható volt, ja, és persze az is, hogy ki gonosz ebben a játékban. 

Védhetetlen értékelés:

A film nálam a kamerás emberen ment el - de ez legyen az én egyéni rigojám, ettől még másoknak bejühet ez a árcomba tolnak mindent minél több képkockát generálva. Végül is nem olyan rossz, egy közepesnél kicsivel jobb iparosmunka, habár nem a legjobb zenei aláfestésel. A filmre végül osztva-szorozva nem tudok egy gyenge 60%-nál többet adni.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció thriller 2012 60 % safe house vedhetetlen

süti beállítások módosítása