Friss topikok

Válogatott gyilkosok (Killer Elite, 2011)

Írta: ANTOR 2012.01.16. 18:25

Nos, ha őszinte akarok lenni, sajnos azt kell hogy mondjam a Killer Elite csalódás lett. Nem arról van szó, hogy ne lehetne végignézni, mert igen, csak én személy szerint  többet vártam.

A történet egy túsz körül bonyolódik, akit Jason Stathamnek kell kiszabadítani, némi alku fejében. Nem mondok többet, legalább ennyi izgalom legyen, azoknak, akik eddig nem látták volna. 

Ami legfájóbb a filmben, hogy a karakterek rosszak, kidolgozatlanok, és az össze-vissza vezetett történet, meg a kiszámíthatósága erősen rányomta a bélyegét az egész koncepcióra. Hát igen, a forgatókönyv nem egy doktori disszertáció (ugye Pali).

Jason Statham természetesen hozta az előbb ütök, majd utána kérdezek figurát, ebben nyilván nem kelet megerőltetnie magát, annál inkább, ha dráma szerepet osztanának rá, ami soha nem fog bekövetkezni. Clive Owen is hozná a nagyon kemény csávót, ami úgy próbáltak prezentálni, hogy hagytak neki egy röhejes bajuszt, amivel inkább lett nevetséges, mint kifinomult kemény legény.

Akit viszont nem értek mit keres itt, az Robert De Niro. Szerintem ő sem igázán tudta hova keveredett, mert sajnos Nironak nem való már ez, nevetségesen állt a stuki a kezében na, viszont a csöves túsz szerepét hitelesen eljátszotta.

"Fénypontja" a filmnek, hogy az akciós, verekedős jelenekből kis túlzással kihoztak csipetnyi adrenalint, még ha a vége a filmnek úgy rossz ahogy van. A másik a játék idő, ami majd két óra, ami nagyon sok. Néhány üresjáratól, felesleges jelenettől meg kellet volna szabadulni és mindjárt jobb érzéssel telik el az idő. Mert, így némi időpocsékolás felhangja van az egésznek. 

Killer Elite értékelés: 

Hát, erős túlzással nézhető, a csihi-puhi jók, csak az fránya történet, meg Clive Owen bajsza ne lenne (még most is röhögök), de egy 60%-t adok neki, nehogy szó érje a ház elejét. Niro inkább maradjon a komolyabb szerepeknél, ha nem kap, inkább pihenjen, oszt ne hozza kínos helyzetbe magát.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció thriller 2011 60% killer elite valogatott gyilkosok

süti beállítások módosítása