Friss topikok

Appaloosa - A törvényen kívüli város (Appaloosa, 2008)

Írta: ANTOR 2009.01.16. 09:51

Vártam egy nagyon jó kis western montázst. Csak ebbe a formában a tálalás, hát hagy kivetni valókat maga után. Azért ne legyünk olyan szigorúak, egyszer mindenképp meg lehet nézni, főleg azoknak akik a műfaj kedvelőinek mondják magukat. A film a lassú víz partot mos vonalat követi, ezzel csak arra akarok utalni, hogy nem pörögnek az események olyan iramban, mint amilyenre gondoltam első találkozáskor.
 

 

A történet egy Appaloosa városban játszódik, ahol megölik a marsallt, és a segédeit, így fel kellet bérelni olyan embereket, akik útját tudják állni, a gonosznak. A történet hétköznapi, aki westernen nőt fel, azt hiszem nem lepődik meg a film nézése során. De, ami a legjobban hiányzott az egészből, egy igazi férfi a férfival lejátszódó „ki a gyorsabb párbaj”? Tudjátok, amikor a város népe össze sereglik, mindenki nagy csendben, a szél egyre gyorsabban kezd fújni, és akkor eldördül a lövés, te pedig várod ki esik össze. Na, ilyen nem volt, pedig fel volt a filmben kínálva a helyzet.

A filmet Ed Herris jegyzi , aki nem csak rendezte, hanem szerepel is benne, még hozzá főszerepet. Viggo Mortensen-el teljesen jól játszák, a sokat látott „vén” rend őreit. Csak az volt a gond, hogy nem éreztem az átütő erőt egyik játékában sem. Nem arról van szó, hogy rossz lettek volna, csak néhol olyan értelmetlen párbeszédet folytatnak, ami megvallók ősszintén nem tudom mi célt szolgált volna. Jeremy Ironst meg jó volt látni. De, aki kiverhete a biztosítékot, Renée Zellweger. Az a nő olyan szinten irritál, hogy tulajdonképpen azon morfondíroztam meg nézzem-e a filmet? Miért kellet be válogatni!? Én nem hiszem el, hogy valaki egy ilyen nőért küzd. Olyan irritáló fintor mosolyt levágni, hát komolyan mondom, ehhez tehetség kell.

Szóval a színészi felhozatal pazar(kivéve Zellweger kisasszonyt), talán ez volt gond, mert így nagyobb volt az elvárás. Így koppant egy jó nagyot a dolog, mert a western műfajban biztos jegyzik, csak nem a jobbak között. Sajnos meg fog maradni az „ilyen is volt” filmek között.

Csak még egy dolgot. Ha valaki egy igazán jó westernt akar látni, ami a mai világban is megállja a helyét, akkor Börtönvonat Yumába (3:10 to Yuma) ajánlom. Ezzel pedig az lesz, egyszer megvolt nézve, csalódtunk, de ettől függetlenül a western kedvelőinek egy kis űrt be tud tölteni.

60%

1 komment · 1 trackback

Címkék: kritika western 2008 60 % appaloosa

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr87881268

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Appaloosa - A törvényen kívüli város (Appaloosa) 2010.09.06. 08:42:01

Alapsztori: A város vezetése felbérel két jóbarátot, hogy védjék meg őket a helyi gazfickótól. Ekkor lép be a képbe egy fiatal nő.Húzónév: Jeremy Irons, Ed Harris, Viggo Mortensen, Renée ZellwegerMűfaj: westernTrailer ittAmire számítottam: Nem voltak n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kompi · http://filmtrailer.hu 2009.01.16. 12:12:49

Az alaphangulat jó volt, de azért tényleg lehetett volna mozgalmasabb az egész.
Nekem a Yuma (is) csalódás volt.
süti beállítások módosítása