Friss topikok

A tengerészgyalogos (The Marine, 2006)

Írta: ANTOR 2009.07.07. 15:30

Régen láttam már egy vérbeli akció mozit, úgyhogy itt volt az ideje egyet megnézni. Mivel nem akarom, hogy a film értékelhetetlen kategóriába kerüljön, ezért rögtön az elején elmondom, hogy ne, még egyszer mondom, ne akarjál gondolkodni a film alatt. Ilyet még véletlenül se tegyél és akkor nem kerülsz abba a hibába, hogy kérdezgeted magadtól, ezt most hogy?

A sztori egy bot egyszerűségével vetekedik, tehát minden olyan megtalálható benne, ami egy igazi B-filmé teszi az egészet. Van egy veterán tengerészgyalogosunk (azért veterán, mert megszegte a parancsot, erre meg nem leszerelték?), akinek be kéne illeszkedni a társadalomba, de nem megy ez olyan könnyen. Jó, hogy megtalálják a rossz fiuk, ráadásul még az asszonyát is elrabolták, így hát nem marad más választása, minthogy ellátja egy-két agyai pofonnal a rossz arcúakat.

Egy valaki nyújt értékelhetőt, nem más, mint Robert folyékonyterminator Patrick. Itt rossz arcként is megállja a helyét, csak olyan helyzetek, párbeszédeket adtak neki, hogy néhol nevetséges, mintsem gonosz. De, még mindig ő mentette meg a dicstelenségtől a filmet. A főszereplő ember, az izomagy, John Cena meg gyakja az ellent, abban nincs is hiba, csak az emberünk néha tényleg olyan, mintha terminátor lenne. Szitává lőnek egy rendőr autót, már egy porcikája sem épp, de persze egy karcolás nélkül vészeli át, meg olyan szitukat túlél, ami valljuk be nem éppen valószínű. Ezért is mondtam, nem kell komolyan venni. Kölönben is, nekem a régi Arnold Schwarzenegger filmek ugrottak be. Ott se volt kölösebb gond tulélni a lehetetlent, meg egyébként is, lőnek, verekednek, robbantanak, úgyhogy erre végképp nem lehet panasz.

Úgy voltam az egésszel, hogy végül is teljesen hozta - ugyan nem a mai kort, de a 80-90-s évek fillingjék biztosan. Ott sem voltak már a mai szemmel sem acélosabb sztorik. Ezért is merem ajánlani, csak mondom, nem akarjon senki azon logikázni, ne adj isten agyalni, na most azt, hogy is élte túl?

60%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2006 akció 60 % a tegereszgyalogos

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr441232140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása