Friss topikok

Sasszem (Eagle Eye, 2008)

Írta: ANTOR 2008.12.28. 16:42


Erre a filmre is igaz, a technikai megvalósítással szinte semmi gond, de maga a sztori harmat gyenge. Legalábbis itt, mert hogy lerágott csont, sok helyen hasonlót láthatunk (Van Damme-nak is van hasonló), ebből a szempontból sok újra semmiképp ne számítson senki. Tele van a film hich-tech cuccokkal, meg ugye az a dolog, hogy mindenkit lehalhatnak, még az illemhelyre sem mehet az ember kábelt fektetni, mert a Nagy Testvér mindent figyel. Ebben manapság semmi meglepő, vagy újdonság nincs.



„Jerry és Rachel két idegen, akiket összehoz egy rejtélyes telefonhívás. A hívó fél egy nő, akit egyikük sem ismer, és aki az életüket és a családjukat fenyegetve egyre veszélyesebb helyzetekbe hajszolja Jerryt és Rachelt, miközben a hétköznapok technológiáját használva követi minden lépésüket, és úgy tűnik, mindent lát. Ahogy a hajmeresztő történet halad, a két átlagemberből az ország két legveszélyesebb bűnözője lesz, akiknek össze kell fogniuk, hogy kiderítsék, mi is történik, de ami még fontosabb, hogy miért.”

A színészek, hát igen, Shia LaBoeuf gyereknek most tolják a szekerét, pedig egy átlagos színésznek tartom, és nem hiszem, hogy ebből ki fog törni valaha, de ne hamarkodjuk el, majd meglátjuk. A filmbeli teljesítménye közepesnél semmiképp nem jobb, mondjuk az eljátszotta, amit mondtak neki. Michelle Monoghan meg szép, mint mindig,de mint anyuka, aki vaskörömmel védelmezi, aggódik a gyereke után nekem személy szerint nem jött be. Aki valami értékelhető dolgot letesz az asztalra Billy Bob Thornton, az FBI-os fickó szerepében jól, hitelesen alakít, habár nem értetem, miért kellet ilyen áldozatot hoznia a filmben(aki látta érti mire gondolok).

Mint írtam is megvalósítással semmi gond, pörgős akció, a feszültséget sikerül a végéig több-kevesebb sikerrel fenntartani
(itt a kevesebb annyi, hogy túlságosan hamar kiderül ki/mi a hunyó, így némi érdektelenség lesz úrrá a film végéig). A kidolgozott jelenetek szépen vannak adagolva, erről csak pozitívat tudok mondani.

Tehát aki történetileg lerágott csontnak számító akció/thriller akar nézni, látványosnak mondott jelentekkel, akkor én javallom, ha ennyi elvárással ül le biztos nem fog csalódni.

60%

2 komment

Címkék: kritika akció thriller 2008 60 % sasszem

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr56845399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.12.28. 21:53:34

Az akció pörgött, kár, hogy nem lehetett semmit látni belőle a sok kamerarángástól. Feszültség meg végképp nem volt szerintem.
Sajnos nekem csalódás volt a film

Norbee92 2008.12.29. 00:27:42

Nekem az akcíó jelenetek nagyon tetszettek,pedig nem egy "A" kategóriás múvi...
A sztori tényleg langyos volt,de nézhető film!
süti beállítások módosítása