Friss topikok

Far Cry (2008)

Írta: ANTOR 2009.04.12. 15:46

Leakartam dorongolni ezt a fimet rendesen, de sajnos nincs miért, mert egy B-filmnek simán jó, habár ez nem hiszem, hogy vigasztaláskén elfogadják a Far Cry játék rajongói. A gond az egésszel csak annyi, hogy Uwe Boll megint bepróbálkozott egy játékadaptációval, ami nem sikerült neki. A baj a mesterrel csak annyi, hogy nem tud rendezni, nem látja be, már a kutya sem foglalkozik vele, legalábbis pénzt biztos nem adnak neki, de ő igenis megcsinálja, kiadja, a játékosoknak meg a veríték csorog végig a hátukon amikor meglátják a végeredmény.

 

Hogy a rendező kolléga se maradjon ki, ezért egy kis szösszenetet összeállítottam, milyen agymenéseket köszönhetünk ennek a „zseniális rendező” embernek:

Játékosok körében az emberünk biztosan az utálat központjában áll, ez felől nincs kétség. Mert amit művel, az tuti hogy senkinek nem jó. Főleg nem az olyan jó érzésű emberek, mint én. Gond az egésszel, hogyha kedves rendező bácsi jó direktor lenne, akkor kevés pénzből is lehetne elfogadható alkotással előrukkólni. Ő viszont a szarabbnál szarabb filmekkel kápráztatja el a nagyközönséget. Nem tudom emlékszik-e még valaki, arra nem kicsi önbizalmat prezentáló benyögésére, amikor ő, mondom ő, a Postal című(szintén játék adaptáció) filmmel végig veri a mozi pénztáraknál Indiana Jones-t. Mondanom sem kell remélem, olyan szinten nem sikerült megverni, hogy sok moziban be sem mutatták azt a förmedvényt.(Olvastam néhány oldalon, hogy nem is volt olyan rossz. De az volt. Én mondom, kb tíz perc volt az az idő, amit eltöltöttem a fimmel, sok is volt.)

Ott van a Blodrayne szarsága is. A játékkal még el is játszottam. Ha jól emlékszem vámpír nő volt a főkarakter, akivel náci katonákat apríthatunk. Mondanom sem kell, a film köszönő viszonyban sem volt vele. De ha nem hőséges a sztorihoz, akkor legalább értelmesen forgassa le az elképzelését és ne ássa alá a játék nevét. Kérve kérem.

Van még pár film, amit rendezett(Egyedül a sötétbe, A király nevébe), szintúgy szarok egytől-egyik. Itt csak abban lehet a verseny melyik a rosszabb. Az nem tudom meddig engedik az embert működni, de remélem lesz valaki a felvilágosítja nyomatékosan, hogy abba kéne fejezni. Nem ért hozzá, adja ki magából a fos filmeket, amivel mindenkinek csak az idegeit húzza. Valahol tényleg tud, mert ha felbukkan benne valamilyen új ötlet, mindenki csak róla beszél, hogy neeeeeeeee, még csak azt kéne. A negatív reklám is reklám, úgyhogy nem is csinálja talán rosszul

Ennyit, eme remek emberről, rendezőről, producerről, forgatókönyvíróról és termesztésen játékkedvelőről.

A történet sokat nem változott a játékkal szemben. Csak pénz hiányában rendesen megcsonkították az összeg emelő, drága effekteket igénylő tartalmi elemeket. A sziget sem az ami a játékban volt, hanem egy fatelephez hasonlító titkos kutató bázis(ami max két konténert jelent).És nincsenek szörnyek, hanem tökéletes katonákat gyártanak, ami annyit jelent, hogy nem alszanak, fehér a bőrük, és nem fogja őket a golyó. (Igen ám, csak elszabadul az egyik és nem fogjátok elhinni, egy sima tűvel benyugtatózák, és cakk-pakk megnyugszik. Remélem mondanom sem kell, hogy a golyó, meg a tű átütő képessége köszönő viszonyban sincs ) Az viszont megmarad, hogy a visszavonult katona Jack Carver(Til Schweiger) szállítja az embereket a folyón. Egy napon megjelenik nála a szépséges Valerie Cardinal(Emmanuelle Vaugier), akinek beszélni kell egy Max nevezetű emberel a szigeten. Gondolom innen már mindenki ki találja, hogy a csajt elfogják, a hősünk meg kimenti. Ez még követi valamilyen szinten a játék történeti síkját.

A legfurcsább az egészben, hogy tényleg vannak benne arc pirító részek, de mégis szórakoztató. Nem tudom biztosan megmondani miért, de jól szórakoztam. Ezért is voltam bajba itt, mert le akartam tényleg húzni rendesen a filmet, csak mégis van olyan, mint az átlag. Persze, aki a játékon nőt föl, annak magyarázhatok akármit, nem fog neki bejönni.

Szóval nem akarok senkit sem eltántorítani attól, hogy megnézze, csak annyit vegyen figyelembe, hogy találkozhat hülye robbantásokkal, nagyon gyenge színészekkel, nagyon hülye katonákkal, a rossz befejezés kissé gagyivá teszik az egészet, arról meg feleslegei is beszélni, hogy megcsúfolása a film játéknak, de mégis Uwe Boll, ezt magához képest nem rontotta el annyira.

Úgyhogy, ha valaki arra vetemedne, hogy megnézi, akkor tegye, maximum utál engem, hogyan ajánhatok én ilyen fostengert(elnézést a képzavarért).

30%

1 komment

Címkék: kritika akció 2008 kaland far cry 30 %

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr271061078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.04.12. 16:51:05

Boll fejlődik, volt pár jelenet, ami nem volt rossz, de sajnos a végeredmény még így is a rossz kategóriába tartozik.
süti beállítások módosítása