Friss topikok

Farmhouse (2008)

Írta: ANTOR 2009.04.17. 18:10




Á, mondom, ez úgy lesz rossz ahogy van. Még a neten sincs egy épkézláb adatlap sem, nemhogy még nézhető kategória legyen, az meg végkép elképzelhetetlenek tűnt, hogy írni fogok róla. Mivel látjátok, hogy lett írás, ez valószínűsíti azt is, hogy mégsem olyan gáz a produkció. És tényleg nem az. Na jó, nem azt kell elképzelni, hogy olyan csodát fogunk látni, hogy felkiáltunk, uram isten(!), hogyan tudtak ilyen frankót elém tolni, ilyenről szó nincs. Csak nézhető, eltelik az idő. Kész, ennyi.

Történet. Egy házaspár éli minden napjait, mi pedig belecsöppenünk, amikor is elhatározzák, hogy új életet kezdenek új városban, új környezetben. Közben kiderülnek a körülmények(vissza emlékezéssel), mi az oka a hirtelen költözésnek. Természetesen szörnyű az ügy(ne féljen senki, nem lövöm le a poént), amiért meg fognak bűnhődni rendesen. Az országúton viszont balesetet szenvednek, így egy közeli szőlőtenyésztőhöz veszik az irány. Na azt hiszem eddig nem mondtam el semmi fontosat, legalábbis remélem. Itt meg is állok, de elöljáróban annyi, hogy a szőlőgazda és annak neje nem bánik kesztyűs kézzel a vendégivel.

Ami annyit jelent, hogy szenvedés az van rendesen, néhol tényleg undorító. Ami a legjobban tetszett, a zene. Ha már a színészek nem olyan ászok, meg a sztori sem erőssége a filmnek, akkor egy jó zeneválasztással el tudták érni, hogy élvezhető darab legyen. A másik dolog, ami miatt nem mondhatom teljes bizonyossággal, hogy mindenki osztani fogja a véleményemet(hogy nézhető volt a film), a vége. Meglátásom szerint egy nagy hülyeség, de azért van csavar, rejtély, ami persze kiderül. Még egy dolog, hamár a rejtélynél tartunk. Esélyt sem ad a film kitalálni mi a mozgató rúgó, csak elcsepegtet morzsákból tudjuk majd összerakni, mi is az a tett, amiért ezt érdemlik a szereplők.

Szerintem sokan nem fogják jónak vélni, olyan első rendezős, de én még mindig azt mondom, hogyha tényleg nincs mit csinálni, már mindenki szenved a semmitevéstől, akkor vegye elő és nézze meg. Ez is több a semmitől.

(Ui.: még el nem felejtem, most szólok, vannak benne olyan részek, amikor már nekem fájt brutalitás; csak ennyi. )

70%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika thriller 2008 70 % farmhouse

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr881071326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása