Friss topikok

A nemzet aranya (National Treasure, 2004)

Írta: ANTOR 2009.07.06. 15:25

Nos, mivel tagnap ment a tv-ben, meg régen is láttam, ezért is határoztam el magam, hogy megnézem annak ellenéri is, hogy tisztában voltam vele, hogy telis-tele lesz reklámokkal, és tényleg. A film viszont még mindig jó, úgyhogy nem bántam meg, még akkor sem, ha láttam már vagy hatszor.

Kalandfilmmel állunk szembe, abból sem a legjobbal, még gagyinak is vélhetnénk, viszont mégis remek szórakozás, annak függvényében is hogy minden klisét elnyomnak az orrunk előtt. De pörgős, remek hangulatot árasztó zenéket választottak, amik igen rendesen felpörgetik, megemelik a jelenetek értékét. A történek sem valami bonyolult, tipikus kincs keresés, különböző eszközök, tárgyak megtalálása révén jutnak egyik ponttól a másikhoz. A legnagyobb izgalom az egész film alatt, hogy el kell lopni a Függetlenségi Nyilatkozatot, amit papíron termesztésen nem lehet, viszont a mi főszereplőnk jó munkás ember, természetesen sikerül elhalászni régi országos cimborája elől.

A főszerepben Nicolas Cage, akire nincs panasz (manapság ez már nem mondható el), még a séró sem annyira gázos, meg jó nyomja a dumát is, meg elhiszem hogy milyen nagy régész fazon, aki mindenképp meg akarja találni a nagyapjától hallott kincset. A női vonalat Diane Kruger erősíti, nem is akárhogyan, jó a csaj, meg jó kis párbeszédek nyomnak Cage-l; a legnagyobb, mikor bejelentik nála, hogy el akarják lopni Amerika legfontosabb dokumentumát. Mindenképpen a film fénypontja. Nem is hiányozhat a kicsit szétszór, szerencsétlen figura, aki szerintem nem működik tökéletesen, de annyi baj legye. A gonosz szerepben, Sean Bean, nem volt rossz, de azért annyira félelmetes se.

Szerintem még mindig vállalható kalandfilm, amin jobban tudtam szórakozni, mint a Indi negyedik részén, ami valljuk be nagy szó. Úgyhogy, ebből is következik, hogy a napokban lehet megnézem még egyszer a Nemzet arany 2-t is.

80% 

1 komment

Címkék: kritika krimi 2004 akció kaland nemzet aranya 80 %

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr621229941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gébence · http://soraim.blog.hu 2009.07.08. 09:57:14

Jó hát, ha el tudunk vonatkoztatni a kliséktől.
süti beállítások módosítása