Friss topikok

Az igenember (The Yes Man, 2008)

Írta: ANTOR 2009.08.20. 10:02

Ha Jim Carrey, akkor tuti biztos, hogy valami agyatlan vígjátékot vár az ember, amiben kínosan ügyel, hogy a renoméját a sárga földig lerombolja (csak zárójelben megjegyezném, hogy meggyőződésem, csak azért nem jelölik nagyobb díjra, mert nem akármilyen mutatvány mutat be az Ace Ventura-ban, gondolok itt a köpködős üdvözlésre a törzsfőnökkel). Yes Men-től sokan remegve vártak valami hasonlót,vagy legalábbis egy új Hanta Boy-t, de szerencsére erről szó sem volt, hanem egy vállalható darab, még akkor is ha Carrey túlkorosnak tartom már ilyen szerepekre.


A történet annyi, hogy van egy ember, aki szinte mindenre nemet mond. Ezért el megy egy önsegítő csoportba, ahol megszólja a jó lélek, és ezek után mindenre kényszeresen igent mond. Ez persze eleinte jó dolog, csak idővel egyre nagyobb bajba sodorja magát, amiből egyre nehezebb kikóvályogni.

Mint említettem is a film becsapós lehet, mert ugyan vígjátékot vártam/vártunk, de végül nem volt baj, hogy nem teljesen az (romantikus vígjáték?). Azt nem mondom, hogy egy-két mosolygósabb rész nem akadt, de inkább a teljesen kiszámítható történet uralta a vásznat, meg persze Zooey Deschanel. Most biztos nem leszek híres ember, de nem értem mit esznek a csajon (na jó tudom), de valahogy nekem mindig az jut eszembe róla, hogy „nem vagyok jó színész, de a kisugárzásommal, meg a különösen egyedi szempárommal eljátszok játszi könnyedséggel ilyen, és ehhez szinte megszólalásik hasonlító szerepeket". Jó, tudom, menjek a fenébe.

Jim Carrey már ez előzőekben említettem, hogy nem igazán tudom már elképzelni ilyen szerepekben, csak gondolom rájött, a drámázás még ha menne is, csak valahogy a közönség nem ugrik rá. Sajnos skatulyázás örök fogságában él, hogy ebből mikor fok kitörni, az rejtély. Nem arról van szó, hogy nem próbálkozott, mert az Egy makulátlan elme örök ragyogása egy jó film, de nem jött be, ezért átnyergelt thriller csinálni, az se jött be, úgyhogy nem marad más, mint visszatérni a régi receptre. Amit már rutinosan meg is csinál, itt sem volt a játékával semmi gond, hiszen ehhez ért a legjobban, meg egyébként is hihetetlen a pali.

No, a film egészében nézve nem rossz, de nem is váltja meg a világot, egy jó kis másfél órás semmitevés, ami végül is nem telik el érdemtelenül. Csak még annyit, aki nem látta, az nyugodtan nézze meg, így az ünnepre tökéletes.

 

70%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2008 vigjatek yes man 70 %

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr111324937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása