Friss topikok

X-Men kezdetek: Farkas (X-Men Origins: Wolverine, 2009)

Írta: ANTOR 2009.05.10. 11:58

Képzelem mit gondoltak ott, ahol kitalálták legyen egy X-Men kezdetek. Felfigyeltek arra a jelenségre, hogy mostanában előzmények gyártása menő, meg hoz rendesen pénz, így nem maradhat ki az X-Men sem ebből a megtiszteltetésből. Ezért nem lébecoltak tovább, hanem beszervezték Hugh Jackman, meg néhány havert, akikkel neki is kezdtek a forgatáshoz.

 

Csak egy dolgok felejtettek el, jól megcsinálni. Kérem szépen, ami jó volt a Batman: Begins-nél (mert ugye csak sikerül feléleszteni a Batman reményeket), az most itt Gavin Hood rendező kolléga karölteve a CGI felelőssel, meg a fogatókönyv íróval, így trióban sikerült megalkotni a sorozat leggyengébb filmjét.

Az az isteni szerencse, hogy nem emlékszem az előző részekre, így kisebb homály miatt, talán nem húzom le annyira, mint amit érdemelne. Nincs messe, ekkora hátszéllel rendelkező produkciónak muszáj lett volna valamilyen érdemes történetet kitalálni, hogy ki miért teszi majd a jövőben azt amit tesz. Viszont a látottak nem csak nekem nem jöttek be, hanem a körülöttem kikérdezett emberek is hüledezve mondták, hogy így ez gyengécske, de az akciók azok.... Hát igen, akció\látvány az volt, csak telepakolták CGI effektekkel, ami csak azért lett gáz, mert valaki elfelejtette befejezni. Néhány helyen olyan volt, mintha az utómunkálatokat kihagyták volna, és úgy adták ki ahogy épp valaki valahol elkészítette. Nincs ilyenkor olyan szaki, aki megnézni, és azt mondja, hát gyerekek ez így nagyon nem működik, vissza az egész, kijavítani(!), mert ha nem, fejek fognak hullni. Hát ezek szerint nem volt, sajnos.

Nem szoktam a magyar szinkron szidni, mert örüljünk neki hogy van, de itt kérem szépen olyan szinten nem stimmelt, hogy már fájt. Nem is mérgelem magam, mert lehetett volna rosszabb is.  Olyan érzésem volt, mintha direktbe akarta volna mindenki elrontani, amit el lehetett. Hogy lehet ezt megengedni, vagy mindegy, mert úgy is megy rá a jó nép, lesz pénz, de dögivel. Ugye-ugye. Így is lehet ezt csinálni.

A végere még annyit, hogy Hugh rutinból lenyomta, a többiek meg csak fel-fel tűntek, de el is párologtak elég hamar, így egyik mutáns sem tudok kibontakozni rendesen. A tesó (Liev Schreiber) talán még jobb is volt mint Jackman. A gonosz szereben Danny Huston is rendes munkát végzet, úgyhogy színészek terén megy a piros pont, mert legalább nem cseszték el látványosan. (Ryan Raynolds meg miért szerepelt ilyen keveset, ezért kár volt felkelnie)

Megmondom ősszintén az előzetes alapján sokkal jobbra, de nem ilyen rosszra számítottam. A köztes eredménnyel is megelégedtem volna simán, de így sajnos nekem ez most csalódás volt. Azt nem tudom, hogy ti hogy lesztek vele, de ha valaki meg akarja osztani vésse le ide, oszt majd meglátjuk.

Legyen mondjuk jó indulattal 50%.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció fantasy 2009 x men 50 %

süti beállítások módosítása