Friss topikok

A sötét lovag - Felemelkedés (The Dark Knight Rises, 2012)

Írta: ANTOR 2012.11.24. 12:03

Lehet, hogy sokan meg fognak kövezni, de ez a Batman borzasztó volt. Nem láttam anno moziban, de nem is vesztetem semmit. A trilógia elvesztette végére a varázsát, amit a marketing munka kompenzálni tudott.

the-dark-knigh1.jpgNem hiszem, hogy a történettel sokat kellene vacakolni, mert ez egy sima akciófilm. Minden a bomba körül mozog, ami majdcsak egyszer felrobban, romba döntve a bűnös Gothamet. Azt, hogy ehhez kapunk Banet, Macskanőt, meg egy Batmant, aki démonaival küzd, mellékes, nem oszt nem szoroz, inkább ront a helyzeten. Nem ilyet és nem ezt vártam.

Christopher Nolan jól kapta el a fonalat a Begins-el, volt eleje, vége, a gonosznak motivációja, ezért a legjobb indítása volt a trilógiának. Az í-re pontot nyilván A sötét lovaggal tette fel, amiről sokat nem kell magyarázni, Joker vitt mindent. De, valami már ott is hiányzott: Batman. Érezni is lehetett, hogy a rendező nem tud mit kezdeni a főhőssel, olyan gondolatok fordultak meg a fejemben, hogy ide be lehetne illeszteni másik képregényhőst, vagy akár egy John McClanet is, bárkit, mert a film ugyan jó, csak nem éppen tűnik Batman mozinak.

Most is ezt éreztem, megint nincs címszereplő (már a címben sem), az egész filmben nem érezni a jelenlétet. Egy közrendőrnek nagyobb befolyása volt a történtben, mint akiről állítólag szól a film. Nekem ez kevés, hogy a sztori nagy részében gyenge ember akarja legyőzni az erőset, öregurasan, bicegve mond mindenféle filozófiai lózungokat, majd egy verembe sebeink nyalogatása után helyreál a világ rendje. Na, nem már.

Valahogy a trilógia Nolen kezei között elfogyott a végére. Beginsel jó kezdés, a folytatásban eltalált főgonosz, majd befejezésre ezek közül nem marad semmi, csak egy izzadtságszagú erőlködés, csak azért, hogy valahogy lezáruljon a történet, legyen valami keret, amiről lehet majd pár év múlva beszélni.

Legnagyobb csalódás a jelenetek minősége. Nem fogom mindet felsorolni, de Bane és Batman verekedése egyenesen bicska nyitogat színvonalú volt, sorozatokban jobban megkomponált bunyókat lehet látni. Nem hittem el, hogy ezt komolyan gondolták.

thedarkknight.jpg

A színészek hozták a kötelezőt. Batman szerepében Christian Bale, nem rossz színész, de nem hiszem, hogy ebben a trilógiában meg kellet magát erőltetnie. Anne Hathaway, mint macskanő elfogatható, leginkább nem ölte meg a karaktert. Tom Hardy, mint Bane nem olyan okos, mint Joker, csak erősebb, de a filmbeli motivációja követhetetlen és valahogy az egész karakter halálának körülményeihez lehet hasonlítani, súlytalan.

A sötét lovag - Felemelkedés értékelés:

Nos, sajnos ez a darab az elejétől kezdve a végéig egymásra dobált jelentek összessége, mindenféle logikai bukfencekkel elkészített kényszermunkának tűnik, azért nem tudok 60%-nál többet adni rá.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció 2012 60 % the dark knight rises a sötét lovag - felemelkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr894914932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása