Friss topikok

Utódok (The Descendants, 2011)

Írta: ANTOR 2012.04.23. 08:22

Nagyon gondolkodnom kell, hogy mi is legyen az álláspontom az ügyben, hogy most ez a film tetszett-e, vagy sem. Isten igazából nem tudok egy határozott véleményt mondani, mert nekem sajnos, vagy nem, kitudja, de a film nagyon semleges lett. Megnéztem az egyik Oscar esélyest, de hogy két hét múlva emlékszek-e rá, több mint kérdéses.

Miért? Isten igazából nem tudnám megmondani. Ezzel a filmmel én konkrétan nem tudok mit kezdeni. Valahogy olyan semmilyenek érzem az egészet, majdhogynem megkockáztatom, hogy felesleges volt megnéznem. Valahogy nem kötött le. Vagy én lettem mostanában immúnis a drámákra, vagy valami front van, fogalmam nincs, de sajnos nekem ez a film kevés volt arra, hogy valami érdemlegesen voltoztasson a hangulatomon akár negatív vagy akár pozitív irányba. Nem ütőt olyan nagyot, főleg akkorát nem, amit előzetesen vártam. 

Színészekkel lenne a probléma? Nem hiszem, mert George Clooney színészi alakításáért jelölték az Oscarra, így nyilván nem játszott rosszul, legalábbis eltért a valamelyes "Clooney" vonaltól. Különösen tetszett a játéka a fimnek az utolsó harmadában.

A film Hawaii szigeten játszódik, úgyhogy a környezet pazar egy dráma leforgatásra, főleg egy olyan helyen, ahol az emberek akik nem itt élnek, úgy gondolják a helyről, hogy itt az emberek élik az életüket, különösebb probléma, gondok nem nyomják a vállukat, holott ez közel sincs így. Itt is bármikor történhetnek balesetek, itt is lesznek az emberek betegek. Úgyhogy az élet itt sem fenéki tejfel. Ahogy itt a történet remek példát is mutat.

Utódok értékelés: 

Talán ha nem olvasok sok ajnározó vélemény, akkor az elvárásom kisebb lehetett volna, és most nem ülök itt ilyen tanácstalanul. Nehéz szível, de nem tudok 70%-nál többet adni rá.

Szólj hozzá!

Címkék: 2011 drama 70 % kritiak the escendants utodok

süti beállítások módosítása