Friss topikok

Elrabolva (Taken, 2008)

Írta: ANTOR 2008.10.22. 21:02

Hát emberek ritkán mondok ilyet, de ez most tetszett. Kegyetlen volt, és mégis szórakoztató. Hogy kitekerte a nyakát! Tipikus, és tanulságos, mégpedig a következtetés egyenes, és világos: ne szórakozz volt problémamegoldó emberel, mert a koporsó lesz az otthonod. Ilyen ez a film, nem kérdez, csak hoz olyan dolgot, amit láthatunk már későbbről, de mindezeket félretéve egy korrekt alkotást tettek le az asztalra.

A történet nagy vonalakban annyi, hogy van egy apa, aki istenért nem akarja elengedni a lányát Párizsba, de a végén csak belemegy. Bár ne tette volna, mert a egy bűnszervezet elrabolja. Ebből alakul ki, megkereslek és megölek dolog.

Innentől kezdve beindul a film, nincs bocsánat senkinek, aki benne volt az alulról szagolja az ibolyát. Volt, amikor számoltam mennyi hulla termelődik ki, kb. 30-nál hagytam abba, a film nem gyenge ezen a téren. Liam Neeson a szememben innentől kezdve az egyik number one, abszolút jól áll neki a keménység. A jelenetek kidolgozása is megér egy misét, nekem nagyon bejött, és a fényképezéssel sem volt semmi gond. Végre nem játszott főszerepet, az hogy rágatom a kamerát ezerrel, nehogy az epilepsziás meg tudja nézni. Ha negatívumot kellene mondanom, akkor talán a vége, mert én vártam még valamilyen csavart. Olyan hiányérzetem támadt, mintha lehetett volna drámaibb, csavarosabb befejezése. Egyébként ez én hülyeségem, de akkor is. A rendezői székben Pierre Morre (War, A nyakörv), aki most kitett magért, habár nem ez a egyedüli jó rendezése, de mind közül ez tetszett a legjobban.

Aki eddig nem látta a filmet, tessék pótolni, mert ritka darab az ilyen. Ki is lóg a mostani akciótermések közül, le is mos mindenkit a színről, ha valaki nem ér egyet velem lehet vitatkozni. Az értékelésnél nem tagadom elfogult leszek, de muszáj, mert kicsit meg kell dobni az alkotás szekerét.

90%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció 2008 90 % taken

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr42727151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása