Friss topikok

Charlie Bartlett (2007)

Írta: ANTOR 2008.12.20. 17:55

No, kérem szépen a semmiből előtűnő film, amire én nem tetem volna rá egy garast se, de teljességgel meglepetéssel hatott, úgyhogy az előítélet mehet a levesbe, mert egy szórakoztató darabot sikerül komponálni. Habár, azt senki ne várja, hogy itt mélyenszántó, vagy netalántán újításnak lehetünk tanúi, de így klisékel is elvegetál film, nem is akárhogyan.



A történet szempontjából van úgy Charlie Bartlett, akit minden elit/magán iskolából kirúgtak, így kénytelen állami intézménybe átnyergelni. Igen ám, csak ahogy az lenni szokott, nem igen nézik jó szemmel a jó nevel úrficsúrokat, így sajnos megkínálják a WC ízesíttet folyadékával. Megoldásokat keres hogyan tudna tiszteletet kivívni. Így kinevezi magát az iskola pszichiáterének, ezáltal ismertségen és elismerést szerez, de persze önmagát is megtalálja közben, nem is beszélve a szerelemről.

Szóval, ahogy mondtam meglepetés a egész, nem hittem volna amikor leültem megnézni, hogy ilyen jó véleményt fogok leírni ide. Nem tehetek mást, mert remek alakítások, párbeszédek; talán lesz olyan aki magára ismer, tud valami tanúságok levonni, és értékesíteni a saját életében. Ha még mindig gimnáziumba járnék jobban tudnám értékelni, de még így is el kell ismerni remek élethelyzetek és mindennapi problémák jelenek meg, kicsit viccesen, ironikusan prezentálva.

A színészek sokat hozzá tesznek, főleg a Anton Yelchin, aki remekül hozza az iskola ismert, és ravasz „pszichiáter” diákját. Abszolút meglepetést Robert Downey Jr. szállítja. Be kell hogy valljam, amikor utána olvastam a filmnek, csak miatta szántam rá magam, de szerencsére nem csak ő érte volt érdemes megnézni. Szóval remekül személyesíti meg a tekintélyt parancsolni nem tudó, iszákos iskola igazgatott, és remekül kiegészítik egymást Antonal. Sok remek fazon felbukkan a film során, akik szállítják a személyes problémákat, előttük is le a kalappal.

Csak egy valakivel nem voltam kibékülve, mégpedig Róbert lányával, szerintem kilógott egy kicsit, főleg az a piros rúzs a száján, pusztító volt.

Ennyit gondoltam gyorsan elmondani, szóval meleg szível tudom ajánlani, nem fog senki csalódni, ha a tinivígjátékot szereti, habár inkább felfogható egy kis dráma eresztésnek, de azért vannak benne poénok is. Így zárólag ide nyomok egy idézetet a filmből, szerintem tanúságos:

"Senkire ne hallgassatok, aki megmondja milyenek legyetek. Ne hallgassatok arra, aki azt mondja, hogy nem vagytok elég jók arra amit csinálni akartok! Magatoktól is tudtok mindent."


80%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2007 vigjatek bartlett charlie 80 %

A szállító 3. (Transporter 3, 2008)

Írta: ANTOR 2008.12.16. 19:03

Sokan sok helyen írták, hogy ez a Szállító most jobb lett, mint az elődei. Hát, nekem a szerény véleményem az, hogy nagyon is nem. Az ez előttiekkel az volt a gond – sokak szerint -, hogy milyen már az, ha egy bombát a kocsi aljáról repülve egy kampóval operálunk le, igen, ez relatíve kevés alkalommal jönne be, de pont leszartam, hogy ilyen van benne, mert izgalmas, könnyed szórakozást nyújtott.



A történet még semmit mondóbb, mert van ugye Statham akit meg akarnak bízni egy melóval, természetesen ö nem csinálja, ezért erőszakkal meggyőzik, majd elvállalja, ekkor magához veszi a kocsiját, fuvaroz vele egy csajt. Közben egy-két bunyó, és tulajdon képen ennyi az egész, tarkítva idióta párbeszédekkel, tehát kijelenthető, hogy forgatókönyv nulla. Ja és valami hulladék (nagyon mérgező) ügye is bekapcsolódik, mert azt le kell valahova pakolni.

Most persze, egy kicsit sem fogott meg, mondom unalmas volt, még sikerült a Barátok köztőn is jobban szórakozni, itt kérem szépen unalom felső foka. Pedig amikor a kocsihoz láncolták(bomba a csuklón, kocsit elhagyva robban) Jason Statham-et, akkor reménykedtem, de teljesen lenyomták azok a förtelmesen szánalmas párbeszédek, amit azzal az ukrán mit tudom hogy hívják csajjal elkövettek. Jeson, neked nem áll ez jól, inkább több akció, és kevesebb szöveget, romantikát kéretik legközelebb hanyagolni.
De ha már az akciónál járunk, kérem szépen 2008-ban olyan vágások vannak, hogy esik, vágás, földön van, majd még idiótán gyorsítunk is rajta.

Mondjunk valami pozitívumot is. T-Bag (Prison Break), sajnálom, de nekem ő mindig T-Bag marad. Gonoszként jól adja, nem volt vele gondom, talán ő miatta vártam is mit hoznak ki belőle, de azért nem érte meg.

Aki látta az előzőket, maradjon meg azoknál, mert akárki akármit mond élvezhetőek voltak. Itt most mellé nyúltak, nem kicsit, hanem nagyon, és szomorúan konstatáltam, számomra nagyon gyenge eresztés lett. Nem győzőt meg, na.

40%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció 2008 szallito 3 40 %

süti beállítások módosítása