Friss topikok

A tenger vadjai (Into the Blue, 2005)

Írta: ANTOR 2009.07.08. 06:00

Engedjétek meg, hogy rögtön egy kérdéssel kezdjem: Mi kell egy filmbe, pontosabban egy akció filmbe, amiben csak elszórva van akció? Gondolkodási idő ezennel lejárt. Egyszerű: végy egy szép tájat (Bahama), kristálytiszta tengert, lehetőleg rengetek búváros jelenettel, spékeld meg jó pasikkal, jó csajokkal, erre kész is van a koktél, ami feleteti velünk a csihi-puhi hiányát. Itt ez van kérem szépen, mi sem bizonyítaná jobban, mint alant látható kép.

Na, kimegy be először?

A történet: „Két férfi és két nő: imádják az izgalmakat, a napfényt, és a veszélyt: ezért lettek ők a Bahamák legjobb, legvakmerőbb búvárai. Eddig csak a cápákkal és a hirtelen jött viharokkal kellett megküzdeniük, de most változik a helyzet. A tenger mélyén talált szállító-repülőgép gyomrából igazi kincs kerül elő. És vele újfajta kalandok. A fiatal búvárok ugyanis nem tudják, hogy a kincset, amit ők találtak meg, mások is nagyon régóta keresik, és mindenre képesek, hogy visszaszerezzék. A kincsvadászok hamarosan menekülni kénytelenek. Egyenesen a tenger felé.„

(by filmkatalogus.hu)

Szó mi szó, a táj, a látvány minden téren oda csap. Ha másért nem, hát már ezért érdemes megnézni. Tényleg fantasztikus tenger alatti látványvilág tárul elénk, égszínkék vízzel, nem is beszélve az egzotikus halakról. Csak ez mellet a film, ha akció filmhez mérnénk, akkor arra következtetésre jutnák, közel se az. Nem mondom hogy nincs benne rossz arc, meg némi feszültség, de én kevésnek éreztem, főleg úgy, hogy teljes bizonyosságot látni lehetett, nem is akartak itt sokat, hiszen, ha van egy Jessica Albánk, meg Paul Walkerünk, minek eröltesék magukat a készítők. Elviszik ők a hátukon a filmet, nem kell ide egyéb.

De, kellet volna, mert egy ideig tényleg kitart a látvány, csak amikor kezd kevés lenni, mikor már várod és várod, hogy most már történjen valami izgi, és nem, nem és nem, nem lesz itt már semmi. Sajnos, ez van, elfogy a film a végére. De még mindig az mondom érdemes megnézni, de csak szigorúan HD-ben.

 

70%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2005 akció 70 % a tenger vadjai

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr701232442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása