Friss topikok

Far Cry (2008)

Írta: ANTOR 2009.04.12. 15:46

Leakartam dorongolni ezt a fimet rendesen, de sajnos nincs miért, mert egy B-filmnek simán jó, habár ez nem hiszem, hogy vigasztaláskén elfogadják a Far Cry játék rajongói. A gond az egésszel csak annyi, hogy Uwe Boll megint bepróbálkozott egy játékadaptációval, ami nem sikerült neki. A baj a mesterrel csak annyi, hogy nem tud rendezni, nem látja be, már a kutya sem foglalkozik vele, legalábbis pénzt biztos nem adnak neki, de ő igenis megcsinálja, kiadja, a játékosoknak meg a veríték csorog végig a hátukon amikor meglátják a végeredmény.

 

Hogy a rendező kolléga se maradjon ki, ezért egy kis szösszenetet összeállítottam, milyen agymenéseket köszönhetünk ennek a „zseniális rendező” embernek:

Játékosok körében az emberünk biztosan az utálat központjában áll, ez felől nincs kétség. Mert amit művel, az tuti hogy senkinek nem jó. Főleg nem az olyan jó érzésű emberek, mint én. Gond az egésszel, hogyha kedves rendező bácsi jó direktor lenne, akkor kevés pénzből is lehetne elfogadható alkotással előrukkólni. Ő viszont a szarabbnál szarabb filmekkel kápráztatja el a nagyközönséget. Nem tudom emlékszik-e még valaki, arra nem kicsi önbizalmat prezentáló benyögésére, amikor ő, mondom ő, a Postal című(szintén játék adaptáció) filmmel végig veri a mozi pénztáraknál Indiana Jones-t. Mondanom sem kell remélem, olyan szinten nem sikerült megverni, hogy sok moziban be sem mutatták azt a förmedvényt.(Olvastam néhány oldalon, hogy nem is volt olyan rossz. De az volt. Én mondom, kb tíz perc volt az az idő, amit eltöltöttem a fimmel, sok is volt.)

Ott van a Blodrayne szarsága is. A játékkal még el is játszottam. Ha jól emlékszem vámpír nő volt a főkarakter, akivel náci katonákat apríthatunk. Mondanom sem kell, a film köszönő viszonyban sem volt vele. De ha nem hőséges a sztorihoz, akkor legalább értelmesen forgassa le az elképzelését és ne ássa alá a játék nevét. Kérve kérem.

Van még pár film, amit rendezett(Egyedül a sötétbe, A király nevébe), szintúgy szarok egytől-egyik. Itt csak abban lehet a verseny melyik a rosszabb. Az nem tudom meddig engedik az embert működni, de remélem lesz valaki a felvilágosítja nyomatékosan, hogy abba kéne fejezni. Nem ért hozzá, adja ki magából a fos filmeket, amivel mindenkinek csak az idegeit húzza. Valahol tényleg tud, mert ha felbukkan benne valamilyen új ötlet, mindenki csak róla beszél, hogy neeeeeeeee, még csak azt kéne. A negatív reklám is reklám, úgyhogy nem is csinálja talán rosszul

Ennyit, eme remek emberről, rendezőről, producerről, forgatókönyvíróról és termesztésen játékkedvelőről.

A történet sokat nem változott a játékkal szemben. Csak pénz hiányában rendesen megcsonkították az összeg emelő, drága effekteket igénylő tartalmi elemeket. A sziget sem az ami a játékban volt, hanem egy fatelephez hasonlító titkos kutató bázis(ami max két konténert jelent).És nincsenek szörnyek, hanem tökéletes katonákat gyártanak, ami annyit jelent, hogy nem alszanak, fehér a bőrük, és nem fogja őket a golyó. (Igen ám, csak elszabadul az egyik és nem fogjátok elhinni, egy sima tűvel benyugtatózák, és cakk-pakk megnyugszik. Remélem mondanom sem kell, hogy a golyó, meg a tű átütő képessége köszönő viszonyban sincs ) Az viszont megmarad, hogy a visszavonult katona Jack Carver(Til Schweiger) szállítja az embereket a folyón. Egy napon megjelenik nála a szépséges Valerie Cardinal(Emmanuelle Vaugier), akinek beszélni kell egy Max nevezetű emberel a szigeten. Gondolom innen már mindenki ki találja, hogy a csajt elfogják, a hősünk meg kimenti. Ez még követi valamilyen szinten a játék történeti síkját.

A legfurcsább az egészben, hogy tényleg vannak benne arc pirító részek, de mégis szórakoztató. Nem tudom biztosan megmondani miért, de jól szórakoztam. Ezért is voltam bajba itt, mert le akartam tényleg húzni rendesen a filmet, csak mégis van olyan, mint az átlag. Persze, aki a játékon nőt föl, annak magyarázhatok akármit, nem fog neki bejönni.

Szóval nem akarok senkit sem eltántorítani attól, hogy megnézze, csak annyit vegyen figyelembe, hogy találkozhat hülye robbantásokkal, nagyon gyenge színészekkel, nagyon hülye katonákkal, a rossz befejezés kissé gagyivá teszik az egészet, arról meg feleslegei is beszélni, hogy megcsúfolása a film játéknak, de mégis Uwe Boll, ezt magához képest nem rontotta el annyira.

Úgyhogy, ha valaki arra vetemedne, hogy megnézi, akkor tegye, maximum utál engem, hogyan ajánhatok én ilyen fostengert(elnézést a képzavarért).

30%

1 komment

Címkék: kritika akció 2008 kaland far cry 30 %

Babysitter Wanted (2008)

Írta: ANTOR 2009.04.12. 11:16




Erről a filmről sok mindent nem szabad elmondani, mert ha sokat mondasz, akkor ront az élményen, ha keveset, akkor meg nem tudsz sokat írni róla. Ezért maradjunk annyiban minden megvan ebben a filmben/horrorban, ami az mondatja velem érdemes rászánni az időt. Nem váltja meg a világot, lehet a horror kedvelőinek sem jön be, de én elvoltam vele, eltöltöttem az időt, és nem bántam meg.

A történet kimerül a klasszikus horrorok világában. Van egy csaj aki eljött otthonról tanulni. Persze rögtön lesz egy fazon aki rá szál, követi. Közben elvállal egy bébiszitteri állást, ahol kiderülnek a turpisságok, és adja meg a magvát a történetnek.

A film első fele lagymatag, azt is lehetne mondani, hogy lassan bontakozik ki a sztori, ami negatív egy kicsit, mert végig kell ülni. De megéri, mert az utolsó 20 percben kárpótlást kapunk, ahol felpörögnek az események, megy a vérengzés, a menekülés és természetesen mondanom sem kell minden rejtély feloldódik, megkapjuk a válasz egy kisebb emberi húsban csomagolva.

A félelmetes részt inkább hagyjuk, próbálkoztak vele, de nem jött be, viszont a undor faktor működött, volt rendesen vér, ami ilyen filmeknél szinte előírás.



Ha nincs valakinek jobb programja, akkor vizsgálja be, és talán még be is jön neki.

70%

1 komment

Címkék: kritika horror 2008 70 % babysitter wanted

Kalandtúra -------->Na, ezt ne!!!

Írta: ANTOR 2009.04.10. 16:58

Most néztem, de minek. A Kalandtúra szörnyőségről lenne szó. Először is, Morgan Freeman legrosszabb filmje ami valaha is láttam. Csalódtam egy kicsit a mesterben. A film nézése során folyton azt éreztem nem méltó hozzá. Csak azt nem tudom, miért kellet ezt most elvállalni. Nem akadt valami jobb, vállalhatóbb.

No, mindegy is, kerülendő, az egyszer biztos.

Szólj hozzá!

Címkék: benyögős

Éjféli etetés (Midnight Meat Train, 2008)

Írta: ANTOR 2009.04.10. 16:00

Mára legyen még egy bejegyzés. No, nem azért mert olyan kötelező írni, vagy mi a fenne, csak gyorsan le akartam tudni ezt a filmet is. Horroról beszélünk, ennek megfelelően csöpög benne a vér rendesen, és hogy mi ennek az oka, nézzük.



Leon Kaufman fotográfus, akinek provokatív, a város éjszakai életét bemutató gyűjteménye felkelti egy híres galériatulajdonos, Susan Hoff érdeklődését is. Amikor a nő meglátogatja, arra biztatja hogy próbáljon meg félelmetesebb, az emberi természet igazán sötét oldalát bemutató felvételeket készíteni - ha sikerül, következő kiállításán szívesen be is mutatja őket. A siker reményében Leon megszállottan elkezd anyagot gyűjteni, mígnem az útja Mahogany, a brutális éjszaki metrós gyilkos elé nem vezeti. „

Elmegy egynek. Csak ennyi. Befingani valószínűleg nem fog senki, talán látottak után némi undor támadhat. Jobb is lehetett volna. Amíg bontakozott ki a történet, annál kíváncsiban néztem, mi az a fergeteges indok, ami miatt hetelni kell az embereket és miután megkaptam a válasz kb az utolsó 10 percben, rendesen le redukálódott a film élményem. A szereplőkel se voltam kibékülve, pöpet ellenszenvesek voltak, talán a gyilkost játszó Vinnie Jones tudta velem elhitetni, azzal nem éppen barátságos kinézetével, hogy tud ő ember gyilkolni, ha úgy támad kedve. Többi „vászonlakó” inkább ellenszenvet váltott ki.

Mentségére legyen mondva, az Eden Lake-en kívül nem láttam mostanság jó horrort, ez meg elment szódával, nézhető kategória, hibáival együtt, ezért inkább felpontoztam, mint le.

60%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika horror 2008 60 % ejfeli etetes

The Alphabet Killer (2008)

Írta: ANTOR 2009.04.10. 12:06

Oly régen írtam, hogy mi az oka. Egyszerű, nem értem rá. De térjünk is át a filmre. Előre elmondom nem ezt akartam elsőnek ide írni, mégis jobbal kellet volna kezdeni, de mivel ez marad meg az emlékembe, oly okkal, hogy ezt néztem meg utoljára. Szóval a film. Ragyogóan példázta, hogy ne csak a színésznő miatt akarjál már filmet megnézni. Mert nálam pontosan ez történt. Mert ugye nem jelet ez minőséget, egyébként nem is tudom mit vártam.

Eliza Dushku játssza a főszerepet. Aki jobban be akarja vizsgálni a nőszemélyt, az nézze a Dollhouse sorozatot ( kicsit le vagyok maradva, ez annyit jelent eddig három részt láttam, nem akarok elhamarkodott lenni, de nekem spec. nem jön be).

A történet röviden annyi. Történik egy gyilkosság(megölnek egy fiatal lányt). Az ügyet megkapja a nyomozónő, akinek mániájává válik a ügy(látja a halott lányokat, plusz hallja őket), annyira hogy öngyilkosságot követ el(nem kell megijedni, nem hall meg, folytatja a nyomozást, csak rehabon kell tengődnie). Nem olyan bonyolult, meg jön valami nagy csavar a végere, ami annyiban merül ki, hogy a gyilkos természetesen pontosan az akire nem számítanánk. Bevallom ősszintén, azért is szeretem az ilyen thrillereket, mert átlagban jól eltalálom ki a hunyó. Itt majdnem sikerül megtéveszteni, de a közepétől már erős sejtésem volt ki végez könyörtelen kegyetlenséggel a lányokkal.

A film csak klisé, klisé halmaz. Azt is ide írhatnám nem kell megnézni, mert minek. Én is csak azért vizsgáltam be, mert egy ott volt Dushku kisasszony, meg elvagyok a thrillerekkel. De amikor megláttam a szellemként, vagy talán látomásként megjelent halott lányokat, akik konkréten a szokások semmitevéstől is halálra rémítenek. Hát nem tudom, egy, gagyi, kettő, értelmük semmi nem volt.

És a logikát senki ne keresse a filmbe. Nem írom le ide mik voltak a logikátlanságok, mert ha ne adj isten meg szeretné nézni valaki, akkor rontana a még egyébként sem valami fényes élményen.

Összefoglalva. Nem tekintem jó filmnek. Sőt, egy gyenge közepest talán nagyon jó indulattal ki lehet hozni. De semmi egyéb, mert ugye eredetiség nulla, occsó, gagyi kategória.

Ui.: mivel megtörtént eseményt dolgoz fel, itt bővebben olvashatsz az esetről.

40%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika thriller 2008 the alphabet killer 40 %

süti beállítások módosítása