Friss topikok

Otis - Pokoli tévedés (Raw Feed - Otis, 2008)

Írta: ANTOR 2009.05.15. 16:19

Maradjunk annyiban már az elején, hogy Otis egy állat. Szereti ő a nőket, csak azt nem csípi, ha ellent mondanak neki, na akkor elcsattan nevelés céljából egy-két pofon. Rengetegen nem fogják a fimet szeretni, mert kicsit undorító dagadt fazon akarja már végre Kim-t(minden csajt Kimnek hív, ami ki fog derülni, hogy miért) magáévá tenni, csak mivel se saját háza, se pénze, ráadásul nem is egy Casanova, ezért kell csajokat elrabolni és rávenni minden olyan dolgokra amik nekik nem tetszik, elemben Otiszunknak olyannyira bejön, hogy még a buli előtt „elmegy”, ha értitek mire gondolok.

(Az irás innentől SPOILERES!!!)

Már ez elején jól indul az egész. Van egy csaj akik már vagy hat hete sikeresen elrabolva tart, és az istenért sem akarja az igazat, ezért Otiszunk bedurvul, be ám, és lerendezi csendesen a dolgot. Csak ahogy az egész tálalva van, remek zene aláfestéssel, hiába gondolod, hogy durva, nem tudok komolyan venni, meg látvány magáért beszél.

Majd ezek után egy retardált családba kapunk bepillantás, ahol az öcsi a húgit filmezi, miközben pózol az ablaknak. Le is bukik az öcsi, le is dorongolják rendesen. Majd megérkezik közben Otiszunk(pizza futár), akinek a húgi rögtön mint potenciális Kim tűnik fel. Ezek után Kim megtapasztalja milyen Otisz társaságában lenni(el lesz rabolva). Hát nem tökételes a felhozatal első randihoz az biztos, tehát a csajodat biztos nem oda, abba a házba vinnéd, de főleg nem láncolnád le, így egy kicsit szadós, de vicces.

Otiszunk nem kér egyebet, csak Kim ártatlanságát, de legyen védelmére szólva engedélyt kér a szülőktől, akik termesztésen kiakadnak és megígérik megkeresik, akkor aztán jól helyben hagyják. Közben Kim megszökik, és jönnek a szülők a képbe. Hát ilyen retardált családdal sem találkozik minden nap az ember. Az anyuka elhatározza, meg kell büntetni azt aki ezt a lányával tette, ezért elhatározás így közösen elmennek, és rendesen helyben hagyák a mi Otiszunkat. No, amit ott leművelnek az egészen fergeteges. Legyen annyi elég, hogy azt hiszem hajsütő volt, no, azzal sikeres kiégetik  a hangszálait. Esztraként áramot vezetnek a seggébe. De vannak olyan szerencsétlenek, hogy ez sem úgy sül el, mint ahogy ők az okos agyukkal kitalálták. De majd meglátjátok, ha megnézitek.

Remek karakterek vannak, rögtön ott van az FBI-os csávó, vagy a család öcsi elkényeztettet hülye kölke. Rengeteg beteges jelenetek, de a legjobb hogy nem kell komolyan venni, mert a film se arra törekszik, még akinek a gyomra nem bírja is meg tudja nézni. Na jó nem egy love sztori, nem is egy lightos romantikus vígjáték, de ettől függetlenül nézhető és még néhányunknak viccesen brutális is.

70%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika thriller 2008 otis 70 %

Echelon Conspiracy (2009)

Írta: ANTOR 2009.05.14. 18:59

Ma egy remeknek nem mondanám filmmel gazdagítottam a repertoáromat. A trailer alapján gondolhatta az ember, hogy nem kell magasra tenni a mércét. Még szerencse hogy nem tettem, így nem bántam meg, hogy rászántam azt a másfél órát. Ha gyorsan túl akarnék jutni rajta, akkor csak elég lenne annyit mondani, hogy nézzetek meg a Sasszemet. Dettó ugyan az, csak minőségben vannak nagyságrendi eltérések.

Ugyanis rendre felelhetők benne a hightech kütyük, meg pluszban befigyel a képbe az NSA, mint akik mindenkit látnak és minden e-mail, telefon beszélgetést figyelve tudnak információkat gyűjteni rólunk, rólad. Csak akad egy kis gikszer. Bizonyos emberek kapnak egy mobil telefont (végén értelmet fog nyerni, hogy miért), ami többnyire először olyan információkat közöl SMS formában, mint például: mik lesznek a következő lottóhúzás nyerőszámai? Na, jó azt azért nem, de ehhez hasonló jóságokra kell gondolni. A főhősünk is megkapja a maga telefonját, ami természetesen csak a papíron létezik, vagy talán még ott sem. A emberünk számítógép szakember, aki biztonsági rendszereket telepít szerverekre, ez még nem is olyan érdekes földi halandóknak, csak amikor megérkezik az első SMS, hogy nem kéne elhagyni a Bankoki szálódát, hanem vágja magát kényelembe, oszt mennyen később. Ezt azért is jól tette, mert amivel ment volna járat, csodával határos módon lezuhant. Itt kezdenek a dolgok világossá válni és az FBI, NSA kicsit zavaros módon, hol el akarják tenni emberünket láb alól, hol pedig könyörögnek ezerrel segítségéért (ugye az gáz, hogy a nagy testvérnél nem tudják kiküldözgeti az üzenetek), mert a haza sorsa most ez kívánja.

Az előbb a filmet bátorkodtam a Sasszemhez hasonlítani. Nem akarom lelőni a poént, de aki látta az előbb említett filmet, rögtön felkapja a fejét, és ordíthatja a világba, hogy biz én tudom mi folyik a háttérben. Tényleg tudod, és marhára biztos, hogy nem fogsz meglepődni, mert az ilyenek dolgok a mai halandóknak természetesnek hatnak, hisz minden kölök tudja mi az a scrcopy, Msn, meg a scrollozás (lázs és hald Szász Marcit) is mindenkinek a vérében van. Úgy ám. Fel-fel tűnnek ismertebb arcok, mint Martin Sheen, aki a NSA főnököt alakít és nem ért a számítógépekhez, az tuti. Van több innen-onnan ismert fazonok, hadd ne meséljem már el, ha megengeditek.

Nekem ez egy gyenge koppintás volt. Az emberben rögtön felmerül kérdésként, mintha láttam volna már ilyet valahol? És tényleg, nem is olyan rég. Ráadásul mivel a pénz forrás nyilván kevesebb, így a kivitelezés sem valami csúcs, néha zavaros, meg olyan érzésem volt, hogy tele van hibával, de ezt spec. most nincs kedvem kideríteni, meg nincs is miért.

(Egy valami bizonyosan kiderült, hogy az oroszoknak mindenben benne van a kezük. Majd világos lesz ha megnézed a filmet, de addig is jóbb ha tudok, ha meg akarsz valamit tudni, csak kerekedj fel, menj el Moszkvába és garantáltan képbe leszel. Olyan információk birtokához juthatsz, hogy még az NSA szuperszámítógépei is vért izzadnának értük. Hiába, orosz technika, ha ütöd, működik.)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció thriller 2009 50 % echelon conspiracy

süti beállítások módosítása