Friss topikok

Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard, 2013)

Írta: ANTOR 2013.09.28. 19:04

Nyilván aki már látta, annak megdönthetetlen véleménye van, hogy milyen, de aki esetleg nem látta, annak szólok, hogy a film önmagában csapás az emberiség ellen. A Die Hard sorozat leggyengébb és egyben szégyellni való darabja. Már a négynél is zörgött a léc, de elfogadhatóan mentették át a karaktert a 21. századba, de ezzel amit most leműveltek, nem is tudom hova repítették vissza.

Yippie-Kai-Yay, Motherfucker!

diehard_pic.jpg

Akinek elsősorban jár a kiadós koki, John Moore rendező. Nos, ő az aki párszor már bebizonyította, hogy nem tud akció fimet rendezni ( lásd a Max Payne játékból alkotott filmjét, azért legyünk igazságosak, az jobb film, mint ez), mégis rábíznak egy ilyen régi múltú franchiset, érhetetlen módon. A másik, amit nem tudtam hova tenni, a forgatókönyv nem léte. Olyan történetet próbáltak az ember torkán lenyomni, amitől egy csapat csimpánz is érdekfeszítőbbet írna, ja, és nem ilyen bugyuta tőmondatokban nyomja a rizsát, amihez csak hozzá teszem, hogy szellemes végképp nem volt.

Mostanában azt veszem észre -  itt sincs ez másként -, hogy Hollywood nem rendelkezik elég ötlettel, vagy helyesebben rendelkezne, csak azokat a személyeket, akik némi kreativitást vinnének a középszerbe, félretolják vagy rosszabb esetben a kapun nem engedik be őket, ezért ötlet szintjén sem merül fel a kitalált koncepciók megfilmesítése. (Arról már nem is beszélve, hogy ha valaki esetleg a csoda folytán mégis el tudná adni ötletét, de ha nem szerepel a google keresési eredmények között kellő számban, megy az egész a kukába.) Inkább a Die Hard sorozat, biztos pont, az emberek ismerik, legalább régen bátrabbak voltak, megcsinálták, bejött és még minden ezen pöffeszkednek, nem az új elképzeléseket próbálják eladni a piacon, nem, mert azon még gondolkodni, sőt erőfeszítéseket kellene tenni.

Na jó, mindegy, beszéljünk egy kicsit a filmről is. Gyenge minden szinten. Első nekifutásként, mint Die Hard film felejtsük el, de mint akció is kriminális. Komolytalan az egész úgy ahogy van. Bruce Willis unottan, már-már látszik rajta, hogy "mi keresek én itt" arckifejezés, a fiát játszó srác meg, hogy is mondjam, marék lepke súlyával van jelen a vásznon. A köztük lévő interakciók nem működik, kínosan erőltetett az egész, amit viccesnek gondoltak, nem azok, az akció közbeni beszólogatásokat hanyagolni kellet volna.

die_hard_pic1.jpg

Akció jeleneket elvannak természetesen túlozva, amivel nem lenne baj, mert a negyedik részben se piskóta, de jó volt a dinamika, de itt ha még volt is egy-két vállalható jelenet, de a dinamika nagyon hiányzott, és ami előtt még mindig értettlenül állok, hogy a kamera rángatásra mi szükség van. Az film elején lévő autó üldözés kiváló lehetett, csak nem láttam belőle semmit. Ennek ellenére, a vállalható részek mégis ezek voltak.

Drágább, mint az életed értékelés:

Az igazság az, hogy nem vártam jó filmet, de ennyire rosszat sem. A kritikában idézett örök klasszikus minden szava áll.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció 30 % 2013 a good day to die hard drágább mint az életed

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr865538285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása