Friss topikok

Elrabolva 2. (Taken 2, 2012)

Írta: ANTOR 2013.09.29. 18:19

Azt már az elején ki lehet jelenteni, hogy közel sem lett olyan jó, mint az első, ami mindenki legnagyobb meglepetésére jól teljesített a kaszáknál, és Liam Neesont egycsapásra akció filmek jelenkori sztárjává tette, pedig nem rendelkezik egy Sly testtömeggel, ugye. A második résszel a helyzet már korántsem olyan rózsás, de azért annyira rossz sem volt, persze, az elődöt nem tudta megközelíteni.

taken2.jpg

Főleg azért nem, mert nem gondolkodtak folytatásban (legalábbis így gondolom), de sokat termelt, ezért nyilván nem hagyhatták annyiban a dolgot. A folytatásban megint Liam családja kerül bajba, hisz elmennek nyaralni Törökországba, ahol az előző részben kiiktatott rossz fiúk családja bosszúból bosszút esküdik.

This is not a game. I will finish this thing. You'll just have to die.

Kultikus jelenet, mikor Liam a telefonba elmondja mennyire is ért a szakmájához, amit a emberrablók nem vesznek komolyan. Sajnos, valamiért megint úgy gondolták, hogy ennek az elsütése mekkora katarzis lenne, hát, nagyon nem lett az, sőt, egyenesen olyan helyzetben sikerült prezentálni, hogy ilyenkor az emberen inkább kisebb pánik lesz úrrá, és nem "életvezetési" tanácsokat osztogat telefonon.

A baj, hogy a film isten igazából egy puskaporos volt, mint történetileg, mint színészileg, tehát ehhez hozzátenni valami pluszt elég nehéz. Csak egy lehetőség állt a készítők előtt, hogy közel hasonló minőségen megpróbálják elkészíteni, a nép meg úgyis elmegy a moziba. Csak nem sikerült. Mind a történet (vérszegény ellenségek, amatőrök Liamhoz képest), az akció jelenetek áldozatává váltak az izgő-mozgó kamerának.

Elrabolva 2 értékelés:

Lesz harmadik rész is, de, hogy abban kit és hogy fognak elrabolni, elképzelni nem tudom. A film kicsivel jobb lett, mint közepes akció film, de csak mert nem vagyok szőrös szívű. Olivier Megaton (A szállító 3, Colombiana) rendező továbbra sem tud jó akció filmet rendezni, úgyhogy vagy fejezze be, vagy gyakoroljon még otthon egy kicsit, köszönöm a figyelmet.

Szólj hozzá!

Címkék: akció 2012 60 % kritka taken 2 elrabolva 2

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr985539562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása