Friss topikok

Vasember (Iron Man, 2008)

Írta: ANTOR 2008.09.08. 19:29

Anno, amikor meghallottam, hogy készül a Vasember, nagyon megörültem, mert végre kezdtem hinni abban, hogy lesz egy jó szuperhősös feldolgozás. Valahogy bennem volt, túl kell lendülni az olyan keservesen egyre rosszabb Spiderman folytatásoktól. Láss csodát, a végre sikerült összerakni egyet, és elhihetitek, az Iron Man csúnya szóval értve ott van a szeren.

A történet röviden annyi, hogy van nekünk a Tony Strark nevezetű fegyvergyártó, akit elrabolnak, és egy enyhe kínzásnak vetik alá, abból az okból, hogy a terroristáknak meg kell építeni egy fegyver. Persze a hősünk ilyet nem tesz, hanem rájön hogyan tud meglógni, majd ebből az ötletből, hogy válik vasemberé, és hogy ismeri fel élete eddig értelmetlen voltát.

Megmondom az őszintén, eddig a rendező kollégáról nem hallottam. Mondjuk most kezdetem behatóban foglalkozni filmekkel, van még mit behoznom. Jon Favreu innentől kezdve nagyot nőt a szemben, minden bizománya a folytatás is ő rendezi.

A filmnek csillagos ötös jár a kidolgozásért. Hihetetten súlya van minden jelenetnek. Minden teketória nélkül el lehet hinni, hogy igen is itt létező dolgokat látunk. A tárgyaknak érezhető a jelenléte. A fizikával sem volt gondom, a vállalható ésszerűség, és a valóságtól nem különösebben tértek el, ezért külön piros pont a készítőknek.

Apszulút kedvencem, aki nélkül nem lenne Iron man, az nem más, mint Robert Dowrey Jr. Alias Tony Stark. Az egész film alatt cool-an laza, és ez a lazaság frankón jól áll neki. Minden el lehet hinni, amit csinál. Tele van pénzel, jó nők, de rádöbben, nincs minden rendbe az életével, így kapunk egy kis drámát is nyakunkba, mert gondolni kellet a női nézőkre is. Talán egy kis negatívum, a gonosz Jeff Bridges, aki meglátásom szerint nem a legjobb választás volt. A női vonalat Gwneth Paltron asszisztál, és nem is teszi olyan rosszul.

Aki arra dönt, hogy megnézi, az nem veszít semmit, mert Tony Stark flegma beszólásai jókat lehet derülni, nem utolsó sorban nincs olyan perce a filmnek, hogy lenne kösse a nézőt. Az úttó élete is kiváló az alkotásnak, mert a kaszáknál is remekül szerepelt, így biztos a folytatás. Már nagyon várjuk.

90% 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció 2008 ironman sci fi 90 %

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr72654423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása