Friss topikok

Az esemény (The Happening, 2008)

Írta: ANTOR 2008.11.10. 21:05

Ha összegeznem kellene, hogy mit sikerül kihozni belőle, akkor nagyon szomorú dolog, de ez úgy volt rossz, ahogy ritkán tud valami. Tulajdonképpen semmi nem volt helyén ebben a filmben, pedig fel volt dobva a magas labda, hogy egy korrekt valamit hozzanak ki belőle, hát ez nem sikerült.

happening.jpg

A történetről sokat nem lehet elmondani, mert ha bármit mondanák, lelőném a poént, azt pedig nem akarom véletlenül sem. Talán annyit, hogy van egy rejtély, ami miatt az emberek maguk ellen fordulnak, és tulajdonképpen hullanak, mint a legyek. Gondolom ennyit mindenki tudott.

A rendező M. Niht Shyamalan-nak most igazán meg kellet volna mutatni, hogy tud rendezni, nem felejtett el a Hatodik érzék óta, de sajnos, olyan filmekkel, mint a Lány a vízben, ami nagyon hajaz mostani – annyira nem jó - tárgyalt filmünkre. Nem is beszélve A falu szörnyőségről, amit én még mindig úgy tartok számon, hogy a itt lettem legjobban át verve a trailerben, mert hihetetlen milyen fordulat van a filmben, ilyen unalmas valamit már rég láttam, talán még a jobban belegondolok nem is adatott meg eleddig.

Értelmetlen az egész, teljesen szürke alkotás, ha most ez nem lenne, higgyétek el, nem hiányozna a kutyának se. Ebben a filmben nem működött semmi, hihetetlen gyenge fényképezést képzeljetek el, oly annyira rontotta az egészek, és olyan hitványan szarul bántak kamrával, hogy én amatőr létemre látom, ez nem jó, de ők erősek, és lenyomták így, hát meg is lett az eredménye. Na jó, azért az elkel ismernem, voltak azért jó pillantok, csak néhol elég erősen elvesztették a fonalat. Mintha nem egy és ugyanaz ember követte volna el. Másik dolog, ami miatt rossz, az a színészi játék. Hát, mit ne mondjak, olyan az egész, mint ha kezdő színitanodából kieset egyének adnák elő az egészet. A drámát sikerül a béka segge alá lenyomni, voltak olyan abszurd jelenetek, hogy én konkrétan a fejemet fogtam.

A színészek terén, voltak ismerős arcok. Kezdve a sort Mark Wahlberg, aki nekem most nem jött be, sajnos ha arra gondoltak, hogy majd ő elviszi a hátán a filmet, akkor nagyot tévedtek, mert nekem úgy tűnt, hogy erősen nincs a helyzet magaslatán. Vagy az is lehet a közben rájött, hogy mire is adta fejét, és még az élet kedve is elment az egésztől. A női vonalt, Zooey Deschanel hozza, a kék szemin kívül nem sok minden volt jó, mert sajnos ő is az élet unságán - legalábbis nekem ez jött le – kívül, nem sok minden mutat meg a tehetségéből, ha egyáltalán van neki olyan?

Még említhetném a bugyuta, néhol teljesen értelmetlen párbeszédet, nem is beszélve a befejezést, szóval vannak tömkelegével, ha hibákról beszélünk. A zene sem volt a helyzet magaslatán, szerintem egy ütősebb aláfestéssel hatásosabb lehetett volna a mű, de így gyenguska.

Aki addig nem látta, az nem veszített semmit, én nem mondom senkinek, hogy ne nézze meg, de hogy több nem lesz tőle, az egyszer biztos.

3 komment

Címkék: kritika 2008 sci fi drama az esemeny 20 %

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr50762269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.11.11. 12:31:01

Nekem tetszett a film, egyébként a címe Az esemény

ANTOR 2008.11.11. 14:01:30

Tényleg, megkövetem magam, és javítom a hibát. A tanúság, előbb nézek utána, és nem írok le baromságokat.
Ezer köszönet, az észrevételért.

Jacques Ucca (törölt) 2008.12.25. 20:32:38

Hmmm,akkora csalódás volt hogy csak na...
Egész tűrhetően indult, meghökkentő képekkel aztán a végére kifulladt az egész..
Kár volt az időért amennyit az Életemből "elvett"..
süti beállítások módosítása