Friss topikok

Halálos hajsza (Running Scared, 2006)

Írta: ANTOR 2009.07.27. 18:24

Mostanság mivel vérszegény az akció mozi paletta, ezért egy régebbi darabot kellet leporolnom, hogy tudjam az ínséges időket egy kicsit palástolni. A Halálos hajsza ezt minden kép megtette, de mivel még nem volt hozzá szerencsém, ezért elkövettem azt a hibát (mint egy amatőr komolyan mondom), hogy utána olvastam fórumokon, ott mindenki ajnározta mennyire jó, erre meg felturbósított elvárassal ültem le rá, erre meg kisebbet csalódnom kellet. Ez azért is következett be, mert már hinni akartam, hogy valami, akkor most ez le tudja az eddig trónon kényelmesen csücsülő Taken-t taszajtani, de nem sikerült neki.

Van egy maffia család, akiknek kisebb nagyobb szolgálatot tesz főhősünk. Egy remekül sikerült túlélő csihi-puhi során, megkapja az aktuális feladatott, tüntessen el egy stukker, amivel fabatkátokat gyaktak. Hát, innen mindenki ki fogja találni, a stukker termesztésen a szomszéd kiskölyök kezébe kerül, aki lelövi az őt és anyát verő mostoha apját. A gyerek megszökik a fegyverrel együtt, amit a hősünknek mindenképpen vissza kell szerezni.

A történet. Tipikus. Nem is ezért jó ez a mozi, hanem a feszes tempója miatt, ami nem tart mindig azonos szintet, de mikor rohanni kell, akkor érzik a készítők, hogyan találják el az emberek feszültség receptorait. Mivel nem nagy költségvetésű filmről beszélünk, oda kellett valamivel szegezni a nézők figyelmét a filmre. Szerencsére nem egy valamivel sikerült elérni. Többek között remek szereplőket válogatok össze. Kisebb meglepetésemre Paul Walker jól játszott, a feleségét játszó Vera Farminga kifejezetten jól domborít. A jóságok itt nem értek véget, mert az igazi meglepetés a remekül eltalált hangulat, meg a fényképezés. Nekem bejött a hitelen közelítő-távolodó mozgások, meg néhol igazán remek meglepetés megoldásokat nyomtak.

Sajnos egyébként többet vártam, mert a film a végére elfogy, nem kicsit kitalálható az a némi kis csavar, de még így is egy korrekt darab lett, szégyenkezni biztos hogy nem kell miatta. Úgyhogy, aki eleddig nem látta volna, és meg akarja nézni, mindenképp tegye, mert szerintem megéri.

80%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2006 akció thriller running scared 80 %

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr971272089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása