Friss topikok

A Boszorkány-hegy (Race to Witch Mountain, 2009)

Írta: ANTOR 2009.07.30. 19:01

Habkönnyű film, ami minden kategóriában csődöt mond, de sebaj, mert egy családi mozitól nem azt várja az ember, hogy itt aztán lesz olyan csihi-puhi, az anyát. És akkor mégis mit láthatunk ebben filmben: talán E.T.-t újra gondolva? Na, azt azért nem.

 

„Évek óta keringenek sejtelmes pletykák egy titokzatos helyről a Nevada sivatag közepén, ahol az emberek gyakran megmagyarázhatatlan dolgokat tapasztalnak. A hely a Boszorkány-hegy nevet viseli, és amikor egy las vegasi taxisofőr két természetfeletti erőkkel rendelkező tinédzsert talál a kocsijában, olyan kalandokba keveredik, melyekről korábban álmodni sem mert. Felfedezik, hogy a világ megmentésének titka rejtőzik a hegy alatt, ezért páratlan versenyfutás kezdődik nemcsak a kormány embereivel és a gengszterekkel, hanem még az idegen fajok képviselőivel is, akik mind próbálják az útjukat állni.”  (by filmkatalogus.hu)

Mi jellemzi ezt a filmet? Nos, egy valami, de azt biztosan, a gagyiság. Tényleg voltak itt robbantások, autósüldözések, meg izgalom, némi feszültségbe panírozva, de többségében olyan pénz hiánytól szenvedősen kivitelezve, hogy nekem fájt komolyan mondom. Meg olyan logikai bakik, hogy az állam a röhögéstől a földet súrolta, de ha ez volt a cél, akkor gratulálok, mert ezt minden bizonnyal csont nélkül hozza a mozi. Én csak azokat sajnálom (habár biztosa nem szorulnak rá), akik kiadtak egy kisebb vagyont a mozi jegyre.
 

A főszerepben Dwayne The Rock Johnson, aki még mindig nem tud színészkedni, de voltak azért olyan arc mimikái, hogy derülésre sarkalja az ember. A két tini színész közöl a fiú hihetetlen gyenge. Komolyan – jó nem azért -, de mégis, ilyen feje van egy földönkívülinek, hát most komolyan. Viszont a nem e világi lányt játszó szénésznő, olyan szó-szó, egyszóval elment.

Szóval, az a gond, hogy hiába verem most én itt magam, hogy mennyire nem jó, de mégis leköt egy másfél órára, mert a DVD-s délutánokon, egy családi vetítés alkalmával simán nézhető. Nincs semmi komoly erőszak benne, úgyhogy light-os családi mozi, annak még jó is.

60%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2009 kaland 60 % race to witch mountain

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr81278165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása