Friss topikok

Cowboyok és űrlények (Cowboys & Aliens, 2011)

Írta: ANTOR 2011.12.25. 20:58

Ez a film nem más, mint a nagy ziccerek kihagyása. Mert abban megegyezhetünk, hogy nem minden nap láttunk a képernyőn vadnyugati környezetben játszódó fantasy sci-fit. Erre, amit el lehetett rontani, az el lett, így a nagy várakozás hiábavalónak bizonyult, mert a prezentált produkció (mint színészileg, mint rendezésileg) nem több mint a középszer minta példánya.

A történet nagyon röviden: cowboyok és az indiánok harcolnak a földből aranyat köpülő idegenek ellen. Aranyat(!), ami számomra az egész film alatt homály maradt, miért? Talán be akarták fektetni valahova, vagy csaknem magyar államkötvényt szándékoztak vásárolni? Nem tudom, nem tudom, de hogy őszinte legyen nem is nagyon érdekel!

Ami a leggyengébb pontja a filmnek, az nem más mint a fogatókönyv, amit öt ember írt. Az össze ebrudált öt koponya sem tudott egy épkézláb betűhalmazt letenni az asztalra. Sikerült egy elnagyolt, sületlenségekkel teletűzdelt párbeszédeket beleadni a színészek szájába, és ha még ez nem lenne elég, a történet néha olyan defektekkel, sehova nem vezető útvesztőkkel van teletűzdelve, hogy az ember csak kapkodja a fejét, és néz ki magából a nagy semmibe, nem hiszi el, ilyet, áh.

Egyetlen értékelhető színészi munkát Harrison Ford rak le, mert legalább a vásznon érződik a jelenléte, még mindenképp említést érdemel Daniel Craig, aki a baltával faragott arcvonásaival nyugodtan jegyet válhatott volna az űrlények közé, a pucsításain kívül emlékezett nem igen nyújtott. Az aktuális jó csaj, Olivia Wilde, pedig hozta a film legbanálisabb jelenetét, ez mondtam már nem lehet igaz, itt gondolkodtam el, hogy hagyom a fenné az egészet, engem ne fárasszanak, acsudába!

Van egyáltalán valami pozitív a filmben?

Jelentem, van. Az egyik, hogy a vadnyugati táját jól fényképezték (hogy kötekedjek egy kicsit, néha azért látszott az odavetítés), és az útólsó húsz perc két feles után egészen üdítően hatott. Más egyéb ... (hosszas gondolkodás) ..., hát, nincs.

Cowboyok és űrlények értékelés:

Érzésem szerint ebben az ötletben hajszálnyival több lehetőség maradt kiaknázatlan, Jon Favreau (Vasember egy kettő) elkövette élete eddigi legnagyobb rendezői tévedését, mert bizony ez izzadság szagóra sikeredet, még a zenei aláfestés is elnagyolt volt. Szóval, ez most nem több, mint 50%, és még így is vajszívű voltam.

További szép napot!

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció fantasy sci fi 2011 50 % cowboys & aliens cowboyok es urlenyek

2011 legjobb filmzenéi

Írta: ANTOR 2011.12.25. 12:47

Az Empire összeállította mik voltak 2011 legjobb soundtrackjei, ezek közül is mindenképp ki kell emelni a Drive zenéjét:

Szólj hozzá!

Címkék: filmzene hirek

Milyen filmek lesznek 2012-ben?

Írta: ANTOR 2011.12.25. 10:45

Most pedig nézzünk egy összeállítást milyen filmekkel kell kibekkelnünk 2012-t!

Szólj hozzá!

Címkék: trailer

Végső állomás 5. (Final Destination 5, 2011)

Írta: ANTOR 2011.12.24. 21:49

Most az az igazság, hogy szomorú vagyok, mert ez a  filmsorozat már nem szól másról, csak a pénz csinálásról. Az ötödik részre exponenciálisan eljutottunk oda, hogy az ötlentelenség miatt nincs is sok értelme megnézni (egyébként ebben hasonlít a Fűrészre), viszont attól nem kell tartani, hogy a jövőben ne lenne folytatás, tehát a Halál lecsap, megint kicselezik és megint javítja a hibákat.

Gondolom a történettel nem kell fárasztanom senkit, mert itt az ötödik részben sem szól másról a sztori, minthogy az egyik random szereplő előre látja mi fog történi (mily módon fognak meghalni), ekkor még néhány random haverjával megmenekülnek, viszont a bibi az egész sztoriban, hogy beleköpnek a Halál terveiben, így javítani kell; a túlélők egyenként halnak nem szokványos módokon. 

A negyedik részre is azt mondtam, hogy ez már megfáradt sorozat, nincs sok értelme ebben a formában, viszont be kell látnom, hogy tévedtem. Mert a negyedik rész még nézhető, a baleset is közről-végről elment szódával, viszont az ötödik részben már nem csak a Halál öl minden kreativitás nélkül, de a film eleji tömegkatasztrófa is porzik az ötletek hiányától. 

A szereplők ismeretlen fiuk-lányok. 

Még egy kérdés merülhet fel, mégpedig, hogy milyen az egyes szereplők elhalálozásának a kivitelezése: szomorú, de egy-két jó pillanatot leszámítva nem nevezném izgalmasnak, a CGI rossz mivolta még rá is tett egy lapáttal, olyan komolytalanak hatott az egész.

Ja, majd elfejtettem, a végén van egy egészen jól felvetett meglepetés, úgyhogy az utolsó öt percért megy egy virtuális vállon veregetés. A többiért viszont elbujdosni!

A Végős állomás 5 értékelés:

Az az igazság, hogy különösebben nem ajánlom a filmet, még igazán jó csaj sincs benne, így kiszórok rá egy 30%-t, ami csak nagyon kerekítve ennyi. 

További szép napot!

Szólj hozzá!

Címkék: kritika horror 2011 30 % végső állomás 5 final destination 5

süti beállítások módosítása