Friss topikok

Röviden: Footloose (2011)

Írta: ANTOR 2012.03.27. 13:10

Azt kell, hogy mondjam a film maga módján teljesen vállalható, sőt, megkockáztatom, hogy szórakoztató, ami nem kis eredmény egy olyan filmtől, ami lehetett volna nagyon rossz is. Főleg rosszabb, mint az eredeti.

Footloose

A történet fonalát ott vesszük fel, mikor egy amerikai kis városban néhány fiatal meghal, és a helyi tanács tagjai megtiltják a szórakozást, azon belül is főleg a táncot, ami a fiatalok körében mondani sem kell, nem okoz nagy örömet. Így elbujdokolva, titokban kell a szórakozás táncot nevező formáját végezni. Miután e szigorú törvények már-már éket ütöttek a helyiek fejében, akkor érkezik Ren McCormack nagyvárosi ficsúr, akinek az ilyen törvények több mint nevetséges, így hát elindul a "lázongás" minden és mindenki ellen.

A legjobban a filmnek a hangulat fogott meg, a zene és a tánc, ami ugyan nem egy Step up minőség, de a vidéki zenére nyomott lépések tejesen jól működnek és már-már nekem is kedvem lett a végére ropni egy kicsit. Az egészhez pedig hozzátesz a felhígított amerikai kisvárosi country hangulat.

Footloose értékelés:

A filmet merem ajánlani, másfél óra szórakozásnak jó, noha banális sztori (tiltott tánc 2012-ben kicsit viccesen hat), de a hangulat elviszi a hátán a filmet, így egy 80%-t simán megér.

A tovább mögött egy bónusz kép.

Julianne Hough

1 komment

Címkék: kritika musical 2011 vigjatek drama 80 % footloose

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr504342096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hegedusistvan91 2012.09.02. 15:37:04

Én is kellemesen csalódtam a filmben, annak ellenére, hogy 40-50 percnél azért bevillant. Én már 1x láttam.
Nem tudom mi értelme volt feldolgozni ennyire 100%-ban ugyan úgy, mint a '84-es alkotás.
Annak ellenére remek kikapcsolódás volt, kicsit több tánc lehetett volna benne, de ami kárpótolt, hogy ami volt, az tökéletesen összeszedett, és élvezhető. :)))))

Szépen megírt kritika!
Csak így tovább.

Üdv ;)
hegedusistvan91
süti beállítások módosítása