Friss topikok

The Last Days on Mars, 2013

Írta: ANTOR 2013.12.31. 19:09

Mindenki reménykedett, hogy tényleg ez lesz az utolsó nap a Marson hat hónap után. Aztán valami baktérium keresztül húzta a marsi kutató csoport reményeit. Az előzetes többet sejtet pozitív irányba, de most megnézve kisebb csalódás ért.

Time check, final approach: 19 hours, 56 minutes.

The Last Days on Mars.jpg

Mindenképp az a legnagyobb baj, hogy a film meg sem próbál valami újat belevinni a témába, hanem elpufogtat rengeteg klisét, amitől a film nézhető, csak én mégis abban a reményben ültem le, hogy kicsit azért megerőltetik magukat, de nem. A másik, ami kifejezetten zavart, hogy a szereplők irreálisan viselkedtek, mondom ezt úgy, hogy sosem voltam a Marson, és sosem akart egy ember falka felfalni.

All right, copy that. It will be great to see you guys again.

A trükkök mondhatni elfogadható minőséget képviseltek. A marsi környezetet remekül megvalósították, csak a gépek, főleg a Mars-járók voltak nekem furcsák. A színészi játék nem kiemelkedő, de Liev Schreiber hozza a kötelezőt. A film viszont tényleg nem ajánlom olyanoknak, akik a témában láttak néhányat, mert nyilván unalmasnak fogja találni, én sem tudtam eldönteni miért is néztem végig (nem egy Moon), de aki most találkozik a műfajjal, annak merem ajánlani.

6 komment

Címkék: kritika horror sci fi 60 % 2013 the last days on mars

R.I.P.D. - Szellemzsaruk (R.I.P.D., 2013)

Írta: ANTOR 2013.12.31. 15:03

Csak rosszat olvastam erről a filmről, mondom, csaknem lehet ez olyan gáz, de az. De szórakoztatóan ám, szinte az az érzése az embernek, hogy direkt készítették ilyenre. Ha ez a helyezett áll fent, akkor jó, de minden bizonnyal nem, úgyhogy, nem is tudom, nekem tetszett.

ripd.jpg

Biztos, ami biztos, mivel ötlet nem sok volt, le is koppintották a Sötét zsarukat, az idegenek mindenhol ott vannak, csak itt nem idegenek hanem halottak, akiket már meghalt rendőrök kaszniznak be a jól megérdemelt helyükre. Hallott az legyen teljesen hallott, ne csak amolyan tingli-tangli módon.

Officer Walker, welcome to the afterlife.

A történet úgy ahogy van nem egy nagy ötlet, a megvalósítás is hagy kivetni valót maga után, de ettől még el is lehetne tekinteni, ha történetesen a kémia a két főszereplő (Jeff Bridges, Ryan Reynolds) között működne, de nem, csak nagyon nagyon ritkán. Viszont azon röhögtem, hogy hogy néznek ki valójában, mert ugye az élő emberek nem ugyanazt látják, mint ők. 

A végső verdict, nem egy nagy film, és akkor még finoman fogalmaztam, de azért rosszul sem szórakoztam. 

1 komment

Címkék: krimi akció vigjatek 60 % kritka 2013 szellemzsaruk r.i.p.d

2 kaliber (2 Guns, 2013)

Írta: ANTOR 2013.12.31. 13:54

Az a bajom ezzel filmmel, hogy majdnem tetszett, tényleg, csak a végére, mégse. Valószínű, hogy az elvárásom volt túl nagy, hisz két ismert színész miatt, többet gondoltam, többet is akartam, de nem sikerült szerintem közel sem jól megvalósítani.

2guns.jpg

Már az elején mondtam is, gondom lesz a helyszínel, mert ez a sivatagos buddy movie nem olyan, mint mikor ugyan ezt egy nagy városban követik el. Nekem olyan B film hatás keltett, ami a 80-as években elment volna, ma már nagyon nem. A filmet mindenképpen a két színész viszi el a hátán, főleg Denzel Washington miatt néztem végig (még mindig jól áll a fegyver a kezében), de most az kell mondjam Mark Wahlberg sem rossz.

Az akció jelenetek már-már a paródia szintjét súrolták néhol (főleg a végén, már nagyon röhögtem), ráadásul nem is sok van belőle, ami azért is rossz, mert többször unatkoztam, mint kellet volna. Szóval a nekem csalódás a látottak, de nyilván nem mindenkinek, úgyhogy senkit nem beszélek le a filmről, de azért ajánlani sem merem teljes szível. 

1 komment

Címkék: kritika krimi akció 60 % 2013 2 guns 2 kaliber

Don Jon (2013)

Írta: ANTOR 2013.12.31. 13:31

A film egy olyan férfiról szól, akit mindennél jobban érdekel a pornó, mert ugyan minden nőt megkap, akit csak akar, csak éppen mégsem olyan, mint amit a pornó filmekben lát. Neki pedig az kell, semmi több.

don_jon2.jpg

El lehet vihorászni, vannak jó pillanatai a filmnek, főleg, mikor lebukik néhányszor a főszereplő, hogy a szex után, mivel nem elégült ki elégé, gyorsan megnéz egy filmet, csak azért mert kell, és kész.

Főszerepet Joseph Gordon-Levitt alakítja, de felbukkan az akaratos csaj szerepében Scarlett Johansson, akinek csak jó csajnak kellene lenni, de nem mindig sikerült, ezen kívül Julianne Moore is tiszteletét teszi, mint a tapasztalt nő, aki majd felvilágosítja az eltévedt fiút, hogyan is működnek a dolgok a való világban.

Szóval, nem mondom, hogy nem láttam ettől jobb vígjátékot, de a kategóriáján belül nem rossz darab, nem is hosszú, úgyhogy pont akkor lett vége, mikor már kezdett sok lenni.  

Szólj hozzá!

Címkék: kritika vigjatek 70 % 2013 don jon

süti beállítások módosítása