Friss topikok

College (2008)

Írta: ANTOR 2008.12.29. 15:06

Egyet mindenképp jegyezzetek fel: Amerika minden egyetemére csak jó csajok járnak, és ott nem ám a vagány csávóké lesznek, á dehogy, a lúzereké! Itt ők rúgnak labdába. Tinektek vagányok csak a guminő marad, úgy ám. Ja, még el nem felejtem, bulik ezerrel (szinte minden nap), és az ital fogyasztás természetesen gallonban mérik.

Regés-régen tartogattam már a filmet, mert úgy is tudom, hogy rengeteg hasonlóval találkoztam már, és egyébként a mostani ilyen stílusban nyomuló filmek rém unalmasok, ugyanis nem trendi már. Amerika mindig ki sajtolja magából az ilyen alkotásokat(persze van rá vevő, hisz én is megnéztem), már csak azért is, lássa az európai milyen fainak ám főiskolás évek.

A történek három lúzeről szól, akik tapasztalatszerzés címszó alatt egy hétvégére kiruccannak az egyik főiskolába, mert ugyanis oda akarnak majd jelentkezni. No, mivel lúzerek, a kemény vagány csávók megtalálják őket, és mi jön, hát a szívatás. A gyenge idegzetűek kapnak a nyakukban undorító dolgokat. Példának okáért, egy szőrös nagyon hülye majomról nyalogatják le a mit tudom én mit, de nagyon gáz. Ezt még követi olyan finomságok, mint a szarban fürdés, híres ember szobrához való kikötözés, és egyéb nyalánkságok.

Persze jönnek a jó csajok. Itt jegyzem meg, nem kell aggódni, rossznak mondott ribanc nincs meghívva a buliba, mert ugyanis olyan nem létezik. Csak nagy szilikon dudákkal megáldok tehetségek jelnek meg, és kapják el a lúzer csávókat, akiknek elég egy kacér mosoly, és az égész világ az övék.



Nem ragozom tovább, gondolom lejött a lényeg. A film újnak mondott dolgok biztos nem süt el, a klisék tárháza. A poénok néhol ülnek csak, és ahol talán működne is, taccsra vágják az igénytelenkedésel és förtelmesen undorító dolgokkal. De, itt van az, hogy én mégis végig bírtam nézni, és ez nagy szó, mert a Superbad-t a közepénél hagytam félbe, körülbelül a századik „fuck” szó után. Egész egyszerűen irritál az ilyen igénytelen szövegelés. Szerintem nem vicces (de ez legyen az én bajom), inkább kiábrándító. Itt legalább nem beszélnek olyan csúnyán, kisebb-nagyobb helyzeteken még vigyorogni is tudtam.

Csak még annyit, megyek Amerikába, és szétbulizom az agyam, mert ott az a menő, ja és úgy öltözök, viselkedek, hogy én legyen a legnagyobb lúzer, és megkapom a legtutibb csajokat, ti pedig vagányok irány tüdőzni a guminőket, de rögvest.

(ui: minden jól szitál vágánytól elnézést kérek, tudom én, tiétek a világ, ne vegyétek nagyon a szívetekre az itt elhangzottakat. Tényleg, bocsánat)

50%

1 komment

Címkék: kritika 2008 college vigjatek 50 %

Sasszem (Eagle Eye, 2008)

Írta: ANTOR 2008.12.28. 16:42


Erre a filmre is igaz, a technikai megvalósítással szinte semmi gond, de maga a sztori harmat gyenge. Legalábbis itt, mert hogy lerágott csont, sok helyen hasonlót láthatunk (Van Damme-nak is van hasonló), ebből a szempontból sok újra semmiképp ne számítson senki. Tele van a film hich-tech cuccokkal, meg ugye az a dolog, hogy mindenkit lehalhatnak, még az illemhelyre sem mehet az ember kábelt fektetni, mert a Nagy Testvér mindent figyel. Ebben manapság semmi meglepő, vagy újdonság nincs.



„Jerry és Rachel két idegen, akiket összehoz egy rejtélyes telefonhívás. A hívó fél egy nő, akit egyikük sem ismer, és aki az életüket és a családjukat fenyegetve egyre veszélyesebb helyzetekbe hajszolja Jerryt és Rachelt, miközben a hétköznapok technológiáját használva követi minden lépésüket, és úgy tűnik, mindent lát. Ahogy a hajmeresztő történet halad, a két átlagemberből az ország két legveszélyesebb bűnözője lesz, akiknek össze kell fogniuk, hogy kiderítsék, mi is történik, de ami még fontosabb, hogy miért.”

A színészek, hát igen, Shia LaBoeuf gyereknek most tolják a szekerét, pedig egy átlagos színésznek tartom, és nem hiszem, hogy ebből ki fog törni valaha, de ne hamarkodjuk el, majd meglátjuk. A filmbeli teljesítménye közepesnél semmiképp nem jobb, mondjuk az eljátszotta, amit mondtak neki. Michelle Monoghan meg szép, mint mindig,de mint anyuka, aki vaskörömmel védelmezi, aggódik a gyereke után nekem személy szerint nem jött be. Aki valami értékelhető dolgot letesz az asztalra Billy Bob Thornton, az FBI-os fickó szerepében jól, hitelesen alakít, habár nem értetem, miért kellet ilyen áldozatot hoznia a filmben(aki látta érti mire gondolok).

Mint írtam is megvalósítással semmi gond, pörgős akció, a feszültséget sikerül a végéig több-kevesebb sikerrel fenntartani
(itt a kevesebb annyi, hogy túlságosan hamar kiderül ki/mi a hunyó, így némi érdektelenség lesz úrrá a film végéig). A kidolgozott jelenetek szépen vannak adagolva, erről csak pozitívat tudok mondani.

Tehát aki történetileg lerágott csontnak számító akció/thriller akar nézni, látványosnak mondott jelentekkel, akkor én javallom, ha ennyi elvárással ül le biztos nem fog csalódni.

60%

2 komment

Címkék: kritika akció thriller 2008 60 % sasszem

Terminátor nosztalgia

Írta: ANTOR 2008.12.27. 10:58



Ma ilyen Terminátor napot tartva, legalábbis trailerek alkalmazásával, amikben nagyon jól nyomon lehet követni a történetet, és a számítógépes CGI használatát. Már csak azért is gondoltam, hogy ez a napot erre szánom, mert Arnold Schwarzenegger James Cameronal karöltve megalkotta a tökéletes hangulatot, drámát árasztó akciót, és sci-fiit. A Terminátor 1-2 ma márt tudjuk, hogy kultusz filmként van elkönyvelni, és természetesen nem véletlenül.
A Terminátor 3 szerintem Andy Vajna közreműködésével már egyes pontokon a filmnek felér egy paródiájával.

A Terminátor 4 meg egy számítógép effektekkel összerakott valami lesz, és meglátásom szerint, habár ne legyen igazam, a hangulatot biztos nem adja vissza, a túlzásba vitt effektek használatával nem lesz több, mint egy látvány film. Christian Bale-el semmi gondom nincs, korunk nagy színészi, és még nagyobbá is válhat, de nem látom benne John Connort.

 

Tehát a tovább gomb mögött megnézhető a összes régebbi(nosztalgia címszó alatt), és mostani legújabb trailer is:

Szólj hozzá!

Címkék: trailer nosztalgia terminator

A házinyuszi (The House Bunny, 2008), meg egy kicsi Kis Vuk

Írta: ANTOR 2008.12.25. 18:16

Mielőtt rátérnék a filmre, előtte elmondom, hogy sikerült megnéznem tegnap esete az RTL-en a Kis Vuk förmedvény. Na nehogy az higgye valaki, hogy végig szenvedtem, közel se, egészen 14 percet bírtam ki. Nem vagyok már gyerek, de amit ott abba a pár percben próbáltak nekem eladna, hát, ilyen igénytelenséget, és ráadásul elköltöttek ere 1.4 milliárdot. Valaki jól meggazdagodott az egyszer biztos. No de mindegy, erről ennyit, most pedig jöjjön a Házinyusziról a mondani valóm.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Ennyi hülye picsát egy filmben, egészen hihetetlen. Még kedvelhettem is volna a filmet, csak engem valahogy egészen irritál az ilyen teljesen más világban élő csajok. Eleve elnézést kérek, de az ilyeneket hogy veszik fel az egyetemre?! Volt a filmben egy olyan csaj, aki a malackergetést évezte. No de mindegy is, mondhatja valaki, ez egy film, nem kell komolyan venni, csak nevetni a poénokon, ja, igen nevetni, ha lett volna min. Inkább kínjában mosolyog az ember, mert hogy nem volt vicces az egyszer biztos.

A történet:

„Amikor Shelly-t, a Playboy nyuszit kirúgják a playboy házból, nincs hová mennie, egészen addig, míg rá nem bukkan a Zeta Alpha Zeta diákszövetség lányaira. A tagok - akik nyugodtan benevezhetnének a világ hét legéletreképtelenebb nője címre - elhagyni készülnek otthonukat, és égetően szükségük van egy rámenős nagyvilági csaj tanácsaira.”

Most egyébként Anna Faris-ben csalódtam, mert nem hiszem, hogy szüksége volt erre a filmre, vagy lehet, ennyire nem volt pénze? A horrora akadva sorozatban még elment, de itt most nem tudta velem elhitetni, hogy milyen idióta, még a WC-re se tud elmenni magától.A poénok nagy része, amit szállít inkább kínos, mint vicces. Még azon sem lehet jól szórakozni, hogy hörögve tudja megjegyezni a neveket.

Szóval nem húzom tovább az időt, nekem nem jött be, nem mondom, hogy nézhetetlen, csak annyi, nem kötelező darab. Kell hozzá egy kis szellemi leépítés, mert az egyszeribe biztos hogy herótot kapsz, ami itt látható. Ebből az a legszomorúbb, hogy tényleg vannak ilyen csajok, akik ha kiszabadulnak a valakinek a gondozása alól, nem tudnak magukkal mit kezdeni.

40%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2008 vigjatek a hazinyuszi 40 %

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Írta: ANTOR 2008.12.24. 12:36

 

Minden kedves olvasónak, nem olvasónak KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

1 komment

Címkék: unnep karacsony

Charlie Bartlett (2007)

Írta: ANTOR 2008.12.20. 17:55

No, kérem szépen a semmiből előtűnő film, amire én nem tetem volna rá egy garast se, de teljességgel meglepetéssel hatott, úgyhogy az előítélet mehet a levesbe, mert egy szórakoztató darabot sikerül komponálni. Habár, azt senki ne várja, hogy itt mélyenszántó, vagy netalántán újításnak lehetünk tanúi, de így klisékel is elvegetál film, nem is akárhogyan.



A történet szempontjából van úgy Charlie Bartlett, akit minden elit/magán iskolából kirúgtak, így kénytelen állami intézménybe átnyergelni. Igen ám, csak ahogy az lenni szokott, nem igen nézik jó szemmel a jó nevel úrficsúrokat, így sajnos megkínálják a WC ízesíttet folyadékával. Megoldásokat keres hogyan tudna tiszteletet kivívni. Így kinevezi magát az iskola pszichiáterének, ezáltal ismertségen és elismerést szerez, de persze önmagát is megtalálja közben, nem is beszélve a szerelemről.

Szóval, ahogy mondtam meglepetés a egész, nem hittem volna amikor leültem megnézni, hogy ilyen jó véleményt fogok leírni ide. Nem tehetek mást, mert remek alakítások, párbeszédek; talán lesz olyan aki magára ismer, tud valami tanúságok levonni, és értékesíteni a saját életében. Ha még mindig gimnáziumba járnék jobban tudnám értékelni, de még így is el kell ismerni remek élethelyzetek és mindennapi problémák jelenek meg, kicsit viccesen, ironikusan prezentálva.

A színészek sokat hozzá tesznek, főleg a Anton Yelchin, aki remekül hozza az iskola ismert, és ravasz „pszichiáter” diákját. Abszolút meglepetést Robert Downey Jr. szállítja. Be kell hogy valljam, amikor utána olvastam a filmnek, csak miatta szántam rá magam, de szerencsére nem csak ő érte volt érdemes megnézni. Szóval remekül személyesíti meg a tekintélyt parancsolni nem tudó, iszákos iskola igazgatott, és remekül kiegészítik egymást Antonal. Sok remek fazon felbukkan a film során, akik szállítják a személyes problémákat, előttük is le a kalappal.

Csak egy valakivel nem voltam kibékülve, mégpedig Róbert lányával, szerintem kilógott egy kicsit, főleg az a piros rúzs a száján, pusztító volt.

Ennyit gondoltam gyorsan elmondani, szóval meleg szível tudom ajánlani, nem fog senki csalódni, ha a tinivígjátékot szereti, habár inkább felfogható egy kis dráma eresztésnek, de azért vannak benne poénok is. Így zárólag ide nyomok egy idézetet a filmből, szerintem tanúságos:

"Senkire ne hallgassatok, aki megmondja milyenek legyetek. Ne hallgassatok arra, aki azt mondja, hogy nem vagytok elég jók arra amit csinálni akartok! Magatoktól is tudtok mindent."


80%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2007 vigjatek bartlett charlie 80 %

A szállító 3. (Transporter 3, 2008)

Írta: ANTOR 2008.12.16. 19:03

Sokan sok helyen írták, hogy ez a Szállító most jobb lett, mint az elődei. Hát, nekem a szerény véleményem az, hogy nagyon is nem. Az ez előttiekkel az volt a gond – sokak szerint -, hogy milyen már az, ha egy bombát a kocsi aljáról repülve egy kampóval operálunk le, igen, ez relatíve kevés alkalommal jönne be, de pont leszartam, hogy ilyen van benne, mert izgalmas, könnyed szórakozást nyújtott.



A történet még semmit mondóbb, mert van ugye Statham akit meg akarnak bízni egy melóval, természetesen ö nem csinálja, ezért erőszakkal meggyőzik, majd elvállalja, ekkor magához veszi a kocsiját, fuvaroz vele egy csajt. Közben egy-két bunyó, és tulajdon képen ennyi az egész, tarkítva idióta párbeszédekkel, tehát kijelenthető, hogy forgatókönyv nulla. Ja és valami hulladék (nagyon mérgező) ügye is bekapcsolódik, mert azt le kell valahova pakolni.

Most persze, egy kicsit sem fogott meg, mondom unalmas volt, még sikerült a Barátok köztőn is jobban szórakozni, itt kérem szépen unalom felső foka. Pedig amikor a kocsihoz láncolták(bomba a csuklón, kocsit elhagyva robban) Jason Statham-et, akkor reménykedtem, de teljesen lenyomták azok a förtelmesen szánalmas párbeszédek, amit azzal az ukrán mit tudom hogy hívják csajjal elkövettek. Jeson, neked nem áll ez jól, inkább több akció, és kevesebb szöveget, romantikát kéretik legközelebb hanyagolni.
De ha már az akciónál járunk, kérem szépen 2008-ban olyan vágások vannak, hogy esik, vágás, földön van, majd még idiótán gyorsítunk is rajta.

Mondjunk valami pozitívumot is. T-Bag (Prison Break), sajnálom, de nekem ő mindig T-Bag marad. Gonoszként jól adja, nem volt vele gondom, talán ő miatta vártam is mit hoznak ki belőle, de azért nem érte meg.

Aki látta az előzőket, maradjon meg azoknál, mert akárki akármit mond élvezhetőek voltak. Itt most mellé nyúltak, nem kicsit, hanem nagyon, és szomorúan konstatáltam, számomra nagyon gyenge eresztés lett. Nem győzőt meg, na.

40%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció 2008 szallito 3 40 %

Fűrész 5. (Saw V, 2008)

Írta: ANTOR 2008.12.01. 00:57

Én személy szerint sokkal rosszabbra számítottam, de attól függetlenül még ez a leggyengébb Fűrész, amit valaha legyártottak. Tulajdonképpen semmi meglepetést, nagy csinnadratta fordulat nem volt észre vehető, ez a semmilyenség gallyra is vágta az égész fesönt. Szerintem most kéne abba hagyni, mert ennek nagyon izzadság szaga volt!


 
Nem mondom ki rendezte, még a sztorit is kihagynám, teljesen lényegtelen, hogy leírom ki mit csinált, meg elég fáradt is vagyok hozzá.

Most tényleg hagyjuk, hogy a színészi játék gyenge, meghalni egyébként sem kell nagy tehetség. Csak itt az van, hogy az indokok teljesen a levegőbe lógnak. Nem érzem miért is kel itt embereket ölni. A sok logikátlanságok már nem is említem, volt dögivel. Pedig én Fűrészel (itt az első részre gondolok), be kell vallanom ősszintén, elejét, és úgy az egész hangulatát a filmen nagyon unalmasnak találtam, de a vége kárpótolt mindenért, mert azt hiszem ilyen fordulatra illyes fajta műfajt képviselt filmek között nehéz lenne találni. Innen jött a siker, és egyre jobban eröltett folytatások, ami átfullad egyre kegyetlenebb gyilkolászásba, különböző indokok miatt, ráadásul egyre gyengülő színvonalat képviselve.

Sajnos azt tudom mondani, ez egy rossz alkotás és van egy olyan érzésem, hogy ebből már nem is lehet jobbat kihozni, ezért mondom - itt és most - ,viszonylag a csúcson kell abbahagyni. Perszer, süket fülekre fog találni, mert siker volt, úgyhogy a következő halovin megint Fűrésszel kell ünnepelni. Tudom, hogy én nem teszem, nekem ennyi ebből elég volt. Köszönöm a figyelmet.

20%

1 komment

Címkék: kritika horror 2008 furesz 5 20 %

Égető bizonyíték (Burn After Reading, 2008)

Írta: ANTOR 2008.11.26. 20:19

Most kicsit csalódott vagyok. Persze nem arról van szó, hogy a film rossz lenne, csak annyi, hogy Coennéknál van egy stílus, ami vagy bejön vagy nem. Az előbbit erősítem. Pedig remek színész gárdát találtak összehozni, de így is uncsi volt. Benne volt a filmben a potenciál, csak engem nem tudtak megvenni, csak ennyiről lenne szó.
 



„Egy titkos információkat tartalmazó lemez Osbourne Cox CIA ügynök elhidegült felesége révén két edzőtermi alkalmazott kezébe kerül, akik megpróbálnak hasznot húzni az értékes dokumentumból. A helyzet megoldása Harry Pfarrer-nek, a CIA bérgyilkosának feladata lesz.”

A rendezői székben a Coen fivérek,
akik sok jó filmet csináltak, csak nekem mindegyikkel szinte az a bajom, hogy tényleg egyediek, meg nagyszerű ökleteket vonultatnak fel, nem akármilyen színészekkel, csak szinte mindegyiken elunom magam. Habár elismerem, hogy kiérdemlik a legnagyobb rendezők közötti helyet, ez ellen semmi kifogásom sincs.

Ha most a pozitívumot kellene sorolni, na abból van rendesen, ezért el is kezdeném. A forgató könyv remek, nagyszerű párbeszédekkel operál a mű, tulajdonképpen ebből is alakulnak ki humoros jelentek, amin nem hangosan, de mosolyog az ember. Kidolgozok karakterekről már nem is beszélve. A másik dolog a remekül eltalált szereplő gárda, ami szinte csak A-listás színészek vonultat fel. Kezdem talán George Clooney, akivel nekem itt nem volt bajom, de azon kívül nem nyújtott maradandót. Ellenben Brad Pitt remekel már megint, abszolút rá illet a retardált szerep. Egyébként az érdekes, hogy ilyen szerepekben billírozik. Különös, de ez van. Sokat mondják, hogy ezzel a szereppel Clooney a Brad saját magát parodizálja ki, ha így van, akkor legyen, mert ezt nagyon jól csinálják. John Malkovich végig ordibálja a vásznat, mondjuk nem csodálom, hogy minden összeesküdött ellene. Hogy a csajokról is essen szó, Tilda Swinton jól hozza a hőbörgő feleséget, Frances Mcdormand meg jól kiegészítik egymást Brad Pittel.

A negatív oldal rövidebb, mégpedig az, hogy nem tudott lekötni.
Legalábbis én unatkoztam, valószínű nem értem a lényeget. De ez már legyen az én bajom.

Így összességében van egy különleges hangulata a filmnek, egy nagy adag társadalom kritikával,
de pontosan ez ami hátránya is, mert lehetnek olyanok – mint én -, akiknek nem jön be. Persze ez mit sem von le a filmnek az értékéből, csak nem érzem, hogy évek múlva is előveszem és megnézem. Lehet meg kellet volna nézem még egyszer, de nem tudtam magamon erőt venni, majd talán később. Addig is, aki teheti, és bejön neki Coenék eddigi munkája, az ne hagyja ki, mert biztos jól fog szórakozni.

70%

1 komment

Címkék: kritika 2008 vigjatek drama burn after reading 70 %

Eden Lake (2008)

Írta: ANTOR 2008.11.25. 23:30

Nahát emberek, aki egy igazi horrort akar látni, akkor az Eden Lake remek választás. Minden van itt, szerelem, suhanc kölykök, rohanás, gyilkosság. Kegyetlenséget még véletlenül sem aprózza. Úgyhogy akinek vevő a gyomra az ilyesmikre, akkor fel az agarakkal, és nézni ezerrel. Egyébként nem véletlen hogy a rottentomatoson is 82%-on áll a film, mert a maga műfajában tényleg jó.



A rendező székben James Watkins-on, akinek ez az első rendezése, hát nem kezdet rosszul be az emberünk. Valószínű kicsit ráedzett a Barlang 2-re, mivel ő fogja rendezn és írni. Ezek után azt hiszem nem lesz gondja vele és talán nekünk sem.

A történet szembonjából egy szerelmes párol szól, akik az Eden Lake tóhoz mennek kirándulni, csak összefutnak egy bandával, akik nem nézték jól szemmel az ottlétüket, és könnyebbnek látták őket eltenni láb alól.
Nekem az eleje kicsit lassú volt, de az hiszem a többire nem lehet panasz, mert ténylegesen nem tudod levenni a szemedet a filmről, teljesen át tudod érezni amit láttol, a kegyetlenséget, a menekülést a halál elől, és mindez burkolva egy nagyfokú brutalitásban.

Mint mondtam is, ha valakinek beveszi a gyomra, akkor egy igazán korrekt angol alkotás láthatunk, még úgy is, hogy sok újat nem hozz a film, de mivel tudtam azonosulni a főhőssel, és drukkolni neki, ezért nekem már megérte megnéznem.

80%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika horror 2008 eden lake 80 %

süti beállítások módosítása