Friss topikok

Terminátor - A megváltás (Terminator Salvation, 2009)

Írta: ANTOR 2009.06.07. 17:05

Az év legjobban vár produkciója volt számomra. Erre akkorát kellet csalódnom, mint ide Makó. Hogy az istenbe lehetett ezt megengedni? Éreztem valahol, hogy erről is csak lehúznak akarnak még egy bőrt és nem akarják meg véletlenül sem jól tálalni. Nagy kár érte, mert lehetett volna egy igazán nagy, ütős film belőle, nem egy ilyen éget fémszagú hulladék.

A forgatókönyv egyenesen botrány. Olyan logikátlanságok, egyenesen hülyeségek vannak benne(itt nem azokra gondolok, ami egyébként is képtelensége lenne, hanem például szék a Skynet irányító köszpontban, minek, kérdem én, ki ül le rá, vagy egy egész repülő had a szabad ég alatt, biztos nem tűnik fel a robotoknak) Rengeteg hasonlót le lehetne írni, csak nem akarom rontani az élmény annak aki megnézi. Bizton állíthatom külön postot lehetne szentelni neki.

Azt sem igazán értettem, hogy akkor most ki is itt a főszereplő? Ki akarja az ellenállókat vezetni? Mert én senkit nem láttam olyat aki vezető lenne. Van Jonh Connor (Christian Bale) nevezetű hipse, aki „esti meséket” mond a többi ellenállónak CB-rádión (érted, CB- rádión, a Skynet meg bassza lehallgatni, mert ilyen hülye), vagy ott van Marcus Wright(Sam Worthington) akit olyan szinten felnagyítottak, hogy le is mosta a vászonról Connort. Az ő személyéhez főződik a film egyetlen teljesen értelmetlen fordulata (amit a trailerben sikeresen le is lőttek, ennyit a nagy meglepetéstől), ami valjuk be őszintén teljesen felesleges, banális lépés volt a készítőktől, mert a Skynet ennyire ostoba volt, akkor hogyan tudta volna átvenni az irányítást az emberek felet. Ráadásul teljesen megértem, hogy az ember-gép küzdelem nem teljesedett még ki, de azért mégis ne állítsuk már be ezt az egész történetet mintha piknikeznénk. Sok helyen gondolnak egyet, mennek, flangálnak, love parádé, lőnek párat, a robotok hullnak, mint a legyek, a Sysnet központ egy nagy lótúró, szóval meredeket haladunk a film elejétől a végéig egy olyan minőségi lejtőn, amit valószínűleg senki sem gondolt volna.

A legfájóbb mégsem ezek, mert ha már a terminátor életérzést nem sikerült fel éleszteni, vagy megközelíteni, akkor legalább lássunk feszes, jól összerakott akció filmet. Hogy ez miért nem sikerült? Mert a film nagy része ott marad a stúdió kópiáin, ugyanis valamelyik balfasz azt javasolta, hogy vágjanak ki belőle fél órát. Hát, meg is látszik az eredményen. Még a szarból is szarabbat csináltak. Miért kellet ilyen ocsmányul megvágni? Sokan érveltek amellett, de a látvány ott volt azért rendesen. Igen, csak ezzel egy probléma van. Ma már sajnos, legalábbis nekem kevés az ezzel való operálás, az meg főleg kevés, hogy hülyének nézik a nézők és elvárják hogy ezzel megelégedjen. Én viszont azt mondom, hogy tessék legközelebb történetet is írni (nem azzal a Macskanőt író két gyászhuszártól) hozzá és nem feltupírozni mindenféle CGI effektekket, akkor talán nem lesz egy teljesen felesleges, üres alkotás.

Ha összegezni kéne. Nem láttam értelmét annak, hogy lefogatták, már a T3 is giccs parádé volt, ez meg egyesen fos rossz. Annyi hibát, logikátlanságok életemben nem fedeztem fel filmben, mint most. Ami egy „olcsó” film esetén megbocsátható, de egy 200 milliós költségvetésnél, hát azért elvárná az ember, hogy komolyan vegyék a nézőket, legalábbis megpróbálkozzanak vele. Azt nem mondom, hogy kerülni kell, mert aki sok akciót akar látni az nézze meg, de aki egy Terminátor univerzumba akar belecsöppenni szerintem felejtős.

Csak azért kap 50%-t, mert a látvány rendben volt, meg nem is akartam annyira a földbe döngölni, pedig megérdemelte volna. McG meg mondjon le!

1 komment

Címkék: kritika akció 2009 sci fi 50 % terminator salvation

Példátlan példaképek (Role Models, 2008)

Írta: ANTOR 2009.06.07. 12:12

Arra való lett volna ez a film, hogy jól szórakozzon az ember, csak sajnos nem érte ezt el. Pedig végig néztem, de semmi különös, ugyan azokat a frázisokat ismételgették,  amit kis ötvenezer alkotásba lehetett látni. A humor foktor nincs, talán ha egyszer a kis nigger csákón mosolyogtam el, ezzel ki is merült. Egy könnyet vasárnapi délután viszont letudható a film, arra jó.

 

 

A története. Két utazóügynök fazon szerencsétlenkedéséről szól. Az egyik nagyon hülye, csak a csajok becserkészésében érdekelt, a másik meg azon rinyál, hogy szar az élete, két nyavalygás közt meg egy hihetetlen rossz lánykérés közben lapátra teszi a csaja. Majd okoznak egy kis bibit, ezért közmunkára fogják őket. Gyerekekre kell vigyázni, vagy mennek a sittre. Persze nem fülig a fogunk hozzá, de az ahogy lenni szokott megszokják, sőt már abba se akarják majd hagyni.

Hiába a vágjáték a titulus, ez nem az, ha viszont meg az, akkor annak nagyon gyenge, mert ugyanis nem kacagsz, csak néha, de tényleg csak néha egy kis mosolyt csal az arcodra. Seann William Scott sajnos nem sikerült levetkőznie a pite vonalat, de ahogy elenéztem a filmet nem is akarja, pedig szerintem van potenciál a srácban, csak valami oknál fogva nem használja ki. A nagy haverja Paul Rudd, aki nekem sótlan volt és kicsit sem vicces a fazon, nem is értem mit keresett itt. Elizabeth Banks, meg egy ügyvédet alakít, látjuk, van, de minek.

Szóval mint mondtam is, egy vasárnap megnézed, semmilyen hatással nem lesz, el is felejted nyomban, de legalább elmondhatod hogy láttad, habár ha nem nézed akkor sem veszítesz semmit, mert elég szürke tucat cucc az egész. Sajnos.

60%

 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2008 vigjatek 60 % role models

süti beállítások módosítása