Friss topikok

Az utolsó cserkész (The Last Boy Scout, 1991)

Írta: ANTOR 2013.10.01. 10:36

Jó film lehetett anno, nem azt mondom, de sajnos esetemben kár volt újra nézni. Elég rég láttam, a megmaradt emlékek sokat szépítettek rajta, de most újra nézve vesztett a régi fényéből, csak egy valamit nem lehet megunni, a remekbe szabott párbeszédeket.

utolso_cserkesz.jpeg

Mai szemmel nézve, bizony már nem igazán "eladható" a film, mert a vágások, a történet vezetés, a rendezés nem olyan gyors, és ha őszinte akarok lenne, nem jó film ez. Csak egy szempont maradt amiért érdemes lehet újra nézni, mert a párbeszédek még mindig ütnek.

Sure, sure, I know... it just happened. Could a happened to anybody. It was an accident, right? You tripped, slipped on the floor and accidentally stuck your dick in my wife. "Whoops! I'm so sorry, Mrs. H. I guess this just isn't my week.

Szóval, aki kedvelte régen az nem biztos, hogy most ugyan azon a véleményen lesz, de én tényleg nem akarok eltántorítani senki attól, hogy első áldozókét megnézze, vagy, ha akarja repetázzon belőle. Azt kell, hogy mondjam, Bruce Willis mostanában jelentkezik ilyen-olyan mozgóképpel, aminek a többsége még Az utolsó cserkésztől is nagyságrendekkel rosszabb. Egyébként Bruce ebben is hozta a másnapos kemény csávót, nyilván a Die Hard sikere predesztinálta készítőket eme kultikus szerep újbóli elővételét.

Adok rá egy közepes értékelést, így lehet úgy venni, hogy billenthet ide és oda is a mérleg nyelve - köszönöm a figyelmet. 

4 komment

Címkék: kritika krimi 1991 akció az utolsó cserkész 50 % the last boy scout

A bejegyzés trackback címe:

https://film4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr345542646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.10.01. 11:17:13

Ez mai szemmel nézve is egy igen ütős alkotás, Shane Black az egyik legzseniálisabb forgatókönyvíró.

Bruce egyébként a Die Hard harmadik részében volt először másnapos, ami ez után a film után volt, de ez csak részletkérdés :)

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.10.01. 11:36:49

@ANTOR: Én nem régen néztem újra és talán még jobban tetszett, mint régebben :) de ízlésről tényleg kár vitatkozni.

ANTOR 2013.10.01. 11:38:19

@lisztes: Shane Black tényleg zseniális forgatókönyv író, így a forgatókönyvvel nincs is semmi baj, remek egysorosok operál a film, még a történet is elmegy szódával, de sajnos a rendezés továbbra is elavult, de nyilván a maga idejében zseniális lehetett, meg karfába kapaszkodós, de mai fejjel, szemmel már nagyon nem.

Egyébként mondom, ízlések és pofonok, nekem már nem jött át annyira, mint régen, ez van.
süti beállítások módosítása