Friss topikok

Időről időre (About Time, 2013)

Írta: ANTOR 2014.01.08. 12:04

Most kerültem alkotó válságba, mert erről a filmről - romantikus/időutazós mivolta miatt - mindenképp rosszat akartam írni, erre meg olyan szinten megleptek, mondjuk miután megnéztem ki írta/rendezte a filmet, nem is volt kérdés, hogy dobhatom sutba a negatív felhangokat, mert Richard Curtis remek történettel prezentálja a nagyfokú szentimentalizmustól mentes filmjét.

all_about_time_2.jpg

A történet Tim köré épül, aki megtudja az apjától a huszonegyedik születésnapján, hogy a család férfi tagjai - most kell megkapaszkodni - tudnak az időben utazni. Döbbenet, hát valahogy Tim is így állt dologhoz, még hogy időben utazni, hagyámá'. De Timnek be kell látni a "nehéz" tényeket, tényleg képes az időben utazni, persze, néhány ökölszabály erősen ajánlott betartani. Amivel most nem untatnám az olvasót, mert ennyit sem akarok lelőni a filmből, hisz azzal erősen rontanám az élményt. 

Még mielőtt azzal jönne valaki, ugyan már, még egy film, amiben a időutazás téma, hisze látunk már olyan az Idő utazó feleségében, ez igaz is, csak nem így. Ugyanis, az a film elég depresszív, ezzel szemben a About Time még ha tartalmaz is szomorúságra okot adó momentumokat, mégis a végén úgy áll fel az ember, hogy kap egy pozitív képet az életről, ha ehhez kellett is használni az időutazást, mint ugródeszka.

I'm going to go into the bedroom and put on my new pajamas, and in a minute you can come in and take them off.

Ha már témánál vagyunk. Nos, igen, az időben való mászkálást Tim nem a meggazdagodáshoz használja, hanem csak szerelmes akar lenne, és miután megtalálta az igazit, az időben való ugrálást csak azért használja, hogy maga a kapcsolat minél tökéletesebb legyen, ami mi szemszögünkből csalás, de ez van. Mint, mindenek ennek is meglesznek az árny oldalai, ugye, felmerül egy kérdés, mi lesz akkor, ha vissza megy, megváltoztat egy esemény, akkor elindít egy másikat, akkor az ő életedben milyen változást fog eszközölni, ezért Timnek mindegy tanulási folyamaton is át kellet esnie. Az elején sok kínos helyzetbe manőverezi magát, a végén pedig elég ügyesen használja a képességét. De lesz itt még jól kidolgozott apa-fia kapcsolat, meg egyebek, de az meghagyom, annak aki felakarja fedezni a filmet.

all_about_time_1.jpg

A női főszerepet Rachel McAdams formálja meg (teszem hozzá rutinból), maga természetes szépségével még mindig kitűnően illik az ilyen szerepekhez, a kissé lesajnált jogász fiút Domhnall Gleeson testesíti meg. A sráccal voltak fenntartásaim, de be tudta bizonyítani az ellenkezőjét, jó párost alkottak. Bill Nighy-ről csak röviden annyit, hogy még mindig zseniális. 

Merem ajánlani a filmet, remek kikapcsolódást nyújt, még a két óra játék idő ellenére is. 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sci fi vigjatek drama 80 % 2013 about time időről időre

Poster: The Amazing Spider-Man 2

Írta: ANTOR 2014.01.07. 17:29

Mi lesz a pókkal, ha megcsapja a kettő húsz? Válaszra még várni kell, de addig is itt van három friss ropogós plakát, közben meg azon gondolkodom, hogy nem is láttam ennek az első részét. Skandalum, pótolni fogom.

A pókot Andrew Gardfield hozza ismét, női partnere Emma Stone, az egyik ellenfele a sok közül Jimmie Foxx (Electro), akit meglátok mindig röhögés fog le, mert úgy néz ki az ember mint egy nagyon mérges kisgyerek, aki nem paprika piros lesz, hanem hupikék. A képre kattintva galéria nyílik!

+ Ha esetleg valaki nem látta volna trailert (amit erősen kétlek), a tovább mögött megtalálja, legalábbis remélem.

1 komment

Címkék: trailer poster a csodálatos pókember 2 the amazing spider man 2

Mellékhatások (Side Effects, 2013)

Írta: ANTOR 2014.01.07. 14:09

Az utóbbi időben láttam pár közepes filmet, de szerencsére a Mellékhatások minden szempontból pozitív csalódás, mert Steven Soderbergh (Magic Mike) megint megtudott lepni, nem is akárhogyan.

side_effect.jpeg

Miről van szó? Emily (Rooney Mara) élete kisiklik, a férje börtönbe kerül bennfentes kereskedésért, az addig megszokott miliőből kiesik, depressziós, pszichiáterhez jár, rengeteg gyógyszert szed. Már kezd rendbe jönni mikor a férjet (Channign Tatum) kiengedik és újra előjönnek a depresszió tünetei, csak sokkal durvábban. Újra orvoshoz kerül (Jude Law). A helyzet viszont nem ilyen egyszerű (először azt hittem a gyógyszerek lesznek a központban, de nem), mert vannak itt csavarok, amiről egy mondatot nem érdemes írni, mert elrontanám a filmélmény.

I'm not crazy, you know I'm not crazy.

A történet tartalmaz annyi csavart, hogy nem lehet unatkozni a lassan folyó események miatt, egyrészt azért, mert a rendező szépen építi fel a karatereit és a sztorit is sikerül úgy variálni, hogy a film elejéhez képes a végére kapunk egy más jellegű filmet.

Két színészt mindenképp érdemes megemlíteni. Jude Law mintha rá írták volna a pszichiáter szerepét, Rooney Mara pedig sziporkázik a depressziós szerepben, van jövő a csajban. Channing Tatum és Catherien Zeta-Jones viszont teljesíti a kötelezők, de nem is voltok annyira előtérben.

Remélem sikerült felhívni a figyelmet a filmre ezzel a kis szösszenettel, szerintem érdemes rá időt szánni, fordulatokban gazdag, remek képi világ szépen fényképezve, jó színészi alakításokkal.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika krimi thriller 80 % 2013 side effects melléhatások

Photo: Jupiter Ascending

Írta: ANTOR 2014.01.06. 20:51

Wachowski testvérek ismét jelentkeznek egy sci-fivel, ugye nekik köszönhetjük a Felhőatlasz tavaly előttről, de ha ez nem lenne ismerős, a Mátrix már biztosan, hisz ők rendezték. Szóval az első hivatalos kép Jupiter Ascending-ből, a képen jól láthatóan(?) Channing Tatum egy félig albínó, félig farkas katonát formál meg, feladata, nyomon követni és megvédeni Jupitert (Mila Kunis). 

Jupiter_1.jpg

 + Trailer, aki esetleg nem látta volna.

4 komment

Címkék: trailer photo jupiter ascending

Trailer: House of Cards 2. évad

Írta: ANTOR 2014.01.06. 16:56

Oh yeeh! Francis Underwood (Kevin Spacey) visszatér a fő manipulátor szerepében, ott folytathatja a hatalomért mindenkin átgázolok politikáját, ahol abba hagyta. Ez az a sorozat, amit nem érdemes kihagyni, főleg Spacey játéka miatt, a start február 14. A Netflix jóvoltából mind a 13 részt egyszerre lehet megnézni, úgyhogy mindenki úgy ossza be, ahogy épen az ideje engedi. Nézzük a trailert, amiben felvázolják mire számíthatunk az évadban.

+ új poszterrel is megdobtak, íme: 

houseofcards_little.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: trailer house of cards

2014-ben nézzünk, mint a ...

Írta: ANTOR 2014.01.06. 11:06

Na tessék, ebbe trailerben össze van szedve milyen filmek lesznek a mozikban 2014-ben, a teljesség igénye nélkül néhányat megemlítek:  22 Jump Street, Muppets Most Wanted, Bad Words, The Lego Movie, Captain America: The Winter Soldier, Noah és How to Train Your Dragon 2. Reménykedjünk, hogy a minőségben verni fogja a tavalyi évet, mert sok csalódás volt egy-két kiemelkedő alkotás mellet.

Szólj hozzá!

Címkék: trailer

süti beállítások módosítása