Friss topikok

Szalagavató (Prom Night, 2008)

Írta: ANTOR 2008.10.25. 16:59

Tényleg hittem ebben a filmben, legalábbis addig amíg meg nem néztem. Most verem a fejem, elment bazz másfél óra semmiért, ráadásul még nem is féltem. Pedig mindig megfogadom magamnak, hogy trailer alapján még véletlenül se döntsem el rögtön egy filmről, hogy jó vagy rossz. Most is adta magát, de sajnos egy nagy szarságon kívül nem igen tudott többen nyújtani.

 A sztori annyi, hogy van egy csaj, akiben a tanárja szerelmes lesz, ami átfordul beteges imádattá, majd mivel a lány visszautasítja, megöli a családját, mivel azt hiszi, hogy  a szülök állnak közéjük. Természetesen a fazont elkapják, megy a dutyiba, de hogy izgalmasabb legyen a szalagavató kiszabadul és....

Még hogy horror, ennyire nem volt az, hogy inkább nevetni kezdtem az egészen. Gyerekek horror(!), erre a gyilkos csávó megöl egy csajt, de nem mutatják hogyan végez vele, majd később bevágjuk, csak úgy itt van a kihűlt test, és egyétek ezt. Ettől megy fel az adrenalin kérem szépen. A másik, locsolhatták volna jobban a vért.
 
Legalább ne lenne olyan unalmas, komolyan mondom nézzem és csak nézzem a szemem meg csak tapad akaratlanul, nem tudom megállítani. Hogy mért néztem végig? Általában nem szoktam félbehagyni amit elkezdek, meg abban reménykedtem majd a vége jobb lesz, hát nem lett, úgyhogy nagy dirrel-dúrral elkönyveltem magamban, ez is eltelt, végül arra jó lesz, hogy ide írjak róla, már ez is valami.

20%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika horror 2008 prom night 20 %

Mesterdetektív (Sleuth, 2007)

Írta: ANTOR 2008.10.25. 12:17

Kellene pár szót írni róla, habár én nem vagyok oda az ilyes fajta filmekért, ami nem is igazán film, hanem kamara. No, de mindegy, úgysem láttam még ilyen, a 1972 kiadáshoz meg esélyem se volt, nem is hiszem, hogy be fogok pótolni, de azért nem vettem el a dolgot. Ja, arról nem is szóltam milyen volt, hát nem volt rossz. Kicsit meg is lepődtem magamon milyen jól szórakoztam. Habár az nem lehet elmondani a produkcióról, hogy helyszínben, és színészben bővelkedne, mert kétszereplős "sakkjátszmáról" szól.

A történek két ember szellemi játéka. A kérdés, hogy a végén ki marad felül. Ennek a filmnek, mivel egy helyszín, kevés színész, két dolognak nagyon jól kellet működnie, mégpedig a szövegnek, amivel nekem tényleg semmi gondom nem volt, néhol igenis szórakoztató volt.  A másik a színészi játék, ami kimondottan meglepett, habár Micheal Cain-től azt hiszem elvárható volt, mivel már szerepelt a '72-es darabban. Jude Law viszont nem marad le az öregtől, sőt simán hozta vele egy szinten ravasz, minden hájjal megkent figurát. A jelem fejlődése is rendben volt. Több színész nem volt, de azért valakiért csak kellet küzdeni, mégpedig ki másért nem, egy asszonyért. Persze jó dolog az ilyen, hogy egy ismeretlen ember miatt megy a civódás, akit nem látunk, ez külön jót tett a filmnek.

A filmnek a végét többféleképpen lehet értelmezni. Én nem akarom megválaszolni, majd ha valaki megnézi, eldönti, és leadja a voksát. Arról megy vita filmes körökben, hogy mostani, vagy a régi volt-e a jobb? Többség azt mondja a régi jobb volt. Feldolgozásnak nevezik nem érdemes, teljesen újra lett írva, még a szövegkönyvet is teljesen átdolgozták, ezért én azon a véleményen vagyok, hogy egy teljesen új filmet tettek le az asztalra.
Zárásként, annyit még elmondok, hogy megtekintésre ajánlott, szerintem nem veszít vele senki.

80%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2007 misztikum thriller mesterdetektív 80 %

Gyilkosság online (Untraceable, 2008)

Írta: ANTOR 2008.10.24. 14:01

Nem most láttam, de eszembe jutott, úgyhogy most következik egy kis magán vélemény, meg miegymás. Véletlenül sem akarom húzni az idegeket, azt kell hogy mondjam, nem volt rossz, de - igen van az a fránya de - nem tudott semmi ujjat mutatni, majmolás volt a régi kitalál történetek között. Sajnos ez van.

Van egy emberünk, aki állatokat gyilkol, majd embereket, és az FBI akiknek feltűnik a dolog. Erős izgalmi állapotban, felfokozott hangulatban kezdenek a gyilkos nyomába eredni. Egyébkén ez hogy gyilkos nem állja meg a helyét, mert azonkívül, hogy megszervezi a bulit, nem csinál egyebet, csak várja, hogy minél többen kattanjanak rá az interneten b(igen az interneten folyik a közvetítés), az áldozat annál hamarabb leheli ki a lelkét.

Hogy ez technikailag kivitelezhető-e? Az, hogy az FBI a közvetítésnek nem tud gátat szabni, nehezen, habár a fimben kapunk felvilágosítást, hogyan is lehetséges ez, de én kétkedve fogadom az ilyet. Akinek fúrja az oldalát, mégis megvalósítható ez technikailag, és menyire van valóság az alapja, itt olvashatól róla.

Visszatérve a filmhez, az eleje unalmasságán kívül különösebb gondom nem volt vele. A történet még izgalmasabb is lehetett volna, ha egy kicsit pörgősebbre veszik. Ha keresni akarunk valami hasonlóságot más filmekből, akkor énekem egyből a Fűrész ugrott be. Nem véletlen, mert itt is arra akartak rámenni, hogy minél kegyetlenem módokat vessenek be a halandók megöléséhez. Annyiban persze különbözik, hogy itt másra van bízva, hogy élsz vagy halsz, a Fűrészben meg saját magad dönthetsz.

A főszerebben Diana Lane, aki azok kevés színésznők közzé tartozik, minél öregebb annál jobban néz ki. Sajnos nekem jelentéktelen volt a játéka, azt amit produkált bárki el tudta volna játszani, ez azért lehetett, mert nem igényel különösebb színészi tehetséget a szerep megformálása. A mellékszerepeket nem is említem, habár a gonosz szerepében Josepg Cross nem volt rossz, én elhittem neki mennyire nincs ki a négy kereke.

Egy délutáni filmes matinénak kiváló. Lesz olyan, akinek minden bizonnyal bejön, de nem számítson semmi különösre. Lehet lesz olyan is, akinek feltűnik egy kis társadalmi kritika. Egyébként a filmben felehető emberi természet, - való életben is ilyen - ha látjuk, hogy a másik szenved, az nagyon sok nézőt vonz. Gondoljatok csak arra, hányan szoktak lenni baleset helyszínén, ami ne adj isten a városban történik.

Ilyen az ember, sajnos.

70%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika krimi thriller 2008 gyikosság online 70 %

Elrabolva (Taken, 2008)

Írta: ANTOR 2008.10.22. 21:02

Hát emberek ritkán mondok ilyet, de ez most tetszett. Kegyetlen volt, és mégis szórakoztató. Hogy kitekerte a nyakát! Tipikus, és tanulságos, mégpedig a következtetés egyenes, és világos: ne szórakozz volt problémamegoldó emberel, mert a koporsó lesz az otthonod. Ilyen ez a film, nem kérdez, csak hoz olyan dolgot, amit láthatunk már későbbről, de mindezeket félretéve egy korrekt alkotást tettek le az asztalra.

A történet nagy vonalakban annyi, hogy van egy apa, aki istenért nem akarja elengedni a lányát Párizsba, de a végén csak belemegy. Bár ne tette volna, mert a egy bűnszervezet elrabolja. Ebből alakul ki, megkereslek és megölek dolog.

Innentől kezdve beindul a film, nincs bocsánat senkinek, aki benne volt az alulról szagolja az ibolyát. Volt, amikor számoltam mennyi hulla termelődik ki, kb. 30-nál hagytam abba, a film nem gyenge ezen a téren. Liam Neeson a szememben innentől kezdve az egyik number one, abszolút jól áll neki a keménység. A jelenetek kidolgozása is megér egy misét, nekem nagyon bejött, és a fényképezéssel sem volt semmi gond. Végre nem játszott főszerepet, az hogy rágatom a kamerát ezerrel, nehogy az epilepsziás meg tudja nézni. Ha negatívumot kellene mondanom, akkor talán a vége, mert én vártam még valamilyen csavart. Olyan hiányérzetem támadt, mintha lehetett volna drámaibb, csavarosabb befejezése. Egyébként ez én hülyeségem, de akkor is. A rendezői székben Pierre Morre (War, A nyakörv), aki most kitett magért, habár nem ez a egyedüli jó rendezése, de mind közül ez tetszett a legjobban.

Aki eddig nem látta a filmet, tessék pótolni, mert ritka darab az ilyen. Ki is lóg a mostani akciótermések közül, le is mos mindenkit a színről, ha valaki nem ér egyet velem lehet vitatkozni. Az értékelésnél nem tagadom elfogult leszek, de muszáj, mert kicsit meg kell dobni az alkotás szekerét.

90%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció 2008 90 % taken

süti beállítások módosítása