Friss topikok

Farmhouse (2008)

Írta: ANTOR 2009.04.17. 18:10




Á, mondom, ez úgy lesz rossz ahogy van. Még a neten sincs egy épkézláb adatlap sem, nemhogy még nézhető kategória legyen, az meg végkép elképzelhetetlenek tűnt, hogy írni fogok róla. Mivel látjátok, hogy lett írás, ez valószínűsíti azt is, hogy mégsem olyan gáz a produkció. És tényleg nem az. Na jó, nem azt kell elképzelni, hogy olyan csodát fogunk látni, hogy felkiáltunk, uram isten(!), hogyan tudtak ilyen frankót elém tolni, ilyenről szó nincs. Csak nézhető, eltelik az idő. Kész, ennyi.

Történet. Egy házaspár éli minden napjait, mi pedig belecsöppenünk, amikor is elhatározzák, hogy új életet kezdenek új városban, új környezetben. Közben kiderülnek a körülmények(vissza emlékezéssel), mi az oka a hirtelen költözésnek. Természetesen szörnyű az ügy(ne féljen senki, nem lövöm le a poént), amiért meg fognak bűnhődni rendesen. Az országúton viszont balesetet szenvednek, így egy közeli szőlőtenyésztőhöz veszik az irány. Na azt hiszem eddig nem mondtam el semmi fontosat, legalábbis remélem. Itt meg is állok, de elöljáróban annyi, hogy a szőlőgazda és annak neje nem bánik kesztyűs kézzel a vendégivel.

Ami annyit jelent, hogy szenvedés az van rendesen, néhol tényleg undorító. Ami a legjobban tetszett, a zene. Ha már a színészek nem olyan ászok, meg a sztori sem erőssége a filmnek, akkor egy jó zeneválasztással el tudták érni, hogy élvezhető darab legyen. A másik dolog, ami miatt nem mondhatom teljes bizonyossággal, hogy mindenki osztani fogja a véleményemet(hogy nézhető volt a film), a vége. Meglátásom szerint egy nagy hülyeség, de azért van csavar, rejtély, ami persze kiderül. Még egy dolog, hamár a rejtélynél tartunk. Esélyt sem ad a film kitalálni mi a mozgató rúgó, csak elcsepegtet morzsákból tudjuk majd összerakni, mi is az a tett, amiért ezt érdemlik a szereplők.

Szerintem sokan nem fogják jónak vélni, olyan első rendezős, de én még mindig azt mondom, hogyha tényleg nincs mit csinálni, már mindenki szenved a semmitevéstől, akkor vegye elő és nézze meg. Ez is több a semmitől.

(Ui.: még el nem felejtem, most szólok, vannak benne olyan részek, amikor már nekem fájt brutalitás; csak ennyi. )

70%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika thriller 2008 70 % farmhouse

Marley meg én (Marley & Me, 2008)

Írta: ANTOR 2009.04.16. 16:01

Fú, de nehéz dolgom van ezzel a filmmel. Mert az az igazság, nem gondoltam voltan, hogy ilyen jó fogok szórakozni, ráadásul még depresszív is a film. De jó. Nagyon jó. Na most, hogy így felmagasztaltam, azért nem tökéletes, de tudjuk, hogy kutyával, gyerekkel mindent el lehet adni. Kajálták az emberek, szerették, és tódultak a moziba. Az a szerencse, hogy nem lett rossz a műsor, hanem igazán szórakoztató, még annak a fényében is, hogy lesznek olyanok akiknek a könnye kicsordul majd.

A történet nagy vonalakban. Idillikus családi környezetbe csöppenünk bele, amit csak egy dolog árnyékol be, hogy nem jön a gyerek. Ennek kompenzálására kerül a családba a Marley nevezetű kutya, aki arról híres, hogy a világ legrosszabb kutyája. De hűséges egész élete során. Közben a családba beköszönt a gyermek áldás, nem is egy hanem a film során rögtön három, ami nem kis nehézséget helyez a szülők vállára, de Marley mindig gondoskodik pluszba, hogy ő bizony nem is akármilyen kutya, hanem a világ legrosszabbika.

Am feltűnt a filmben, és tényleg jó lenne ha való életben ilyen „egyszerűn” menne minden, az pedig nem más, hogy telnek múlnak az idők, a család gazdagszik, jönnek a gyerekek, nagyobb autó, nagyobb ház, néha egy kis veszekedéssel tarkított élet, de úgy összességében minden egy helyen van. Ja, meg persze a világ legrosszabb kutyája, majdnem elfelejtettem. Szeretem az ilyet, szeretnék én is így élni. Ahh, majd egyszer. Egyébként, ez a fajta amerikai idill nekem gyanús.Nem röhögős, inkább mosolygós a film. Meg kedves, meg aranyosak a kutyák, ennél azt hiszem nem is kell több. Egy ilyen családi mozi. Ezt biztosítják nekünk Jennifer Aniston és Owen Wilson kettőse, akik remekek, ha nem is tökéletesek. Jól formálják meg a nekem idillikus családi idillt, még akkor is ha akadnak veszekedések, és tragédiák az életükben.

A filmet úgy promózták, hogy vígjáték. Közel se. Úgyhogy, aki arra számít, hogy nevet egy jót, nem fog. Ez az életről szól,az elvesztésről, hogy ettől az élet nem áll meg, folytatva a robotot munkát, az ősz nem tart öröké, jön majd a tavasz és kezdőzhet minden előröl. Ilyen az a film. Rengeteget gondolkodtam alatta, milyen is a jó élet. Ilyen,kérem szépen(ami csak amerikai hatásvadász filmekre igaz). Ájánlom, nagy családi videózásra tökéletes, jól fog jönni ezt garantálom, de egyedül/baráttal/barátnővel is fogyasztható.

80%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2008 romantikus vigjatek drama 80 % marley meg én

Dragonball - Evolúció (Dragonball Evolution, 2009)

Írta: ANTOR 2009.04.15. 16:36

Azzal kezdeném a mondandómat, hogy megszálott Dragonball rajongó voltam és vagyok a mai napig. Egy részt ki nem hagytam volna, úgyhogy el lehet képzelni, amikor meghalottan, hogy befejezik, egy világ dőlt bennem össze.(Na jó, azért túl éltem a dolgot, csak szidtam rendesen az ORTT anyukáját, ami természetesen nem volt szép tőlem.)

 

Most már ugye semmi gond, lelehet tölteni, meglehet könnyen szerezni, és tudja az ember csillapítani az éhségét. No, de amikor meghallottam, hogy lesz itt film is. Na mondom jól van, csak ne legyen űűűűűűűber szar, mert ha az lesz, akkor ez bizony pénz csinálás a névéből. Szóval volt fenntartásom rendesen. Rossz előérzetem nem csalt, mert sikerült olyan igénytelen, a névadóhoz nem méltó filmmel előállni, hogy ahhoz képest egy három napos wc-n trónolás semmi.
 

A történet röviden: Piccolo nevezetű fazon visszatér az alvilágból, azzal a sekélyes vággyal, hogy összegyűjtse a sárkánylabdákat. Indok, egyszerű mint az 1*1. Kívánni akar, mégpedig azt, hogy pusztuljon a föld. Nem fogja senki ki találni, de sikeresen meg lesz állítva.

Hosszan nem fogok a filmről értekezni, ugyanis szinte értékelhetetlen. Semmi Dragonball-os nincs benne, rossz párbeszédek, harcok,amik ráadásul rövidek is, színészek gyengék, a csajok jók, csak nem tehetségek. Ennyi, attól hogy a sárkánylabdát, meg a címet megtartjuk, még nem lesz jó a film.
 

Nem érdemes szerintem még az időt sem tölteni vele. Inkább néz meg egy Z részt, mindjárt jobban jár mindenki.

10%

2 komment

Címkék: kritika akció fantasy 2009 dragonball 10 %

Spirit - A sikító város (The Spirit, 2008)

Írta: ANTOR 2009.04.15. 14:36

Frang Miller megpróbálta lekompintani, amit a Sin City-ben sikeresen vittek vászonra Tarantinval. Csak egy dologról felejtkezett el Millet, mégpedig, most nem veregeti a vállát egy zseni, így lehet a íróként, képregény fanként megállja a helyét, de sajnos a rendezőként még nem működik tökéletesen, de azért nem kell elkeseregni, mert lesz ez még jobb is. Miért ne lenne?



Mivel egy képregény adaptációról beszélünk, ezért nézünk egy kis történelmet. A alapokat Will Eisner 1940-ben megalkotott képregénye szolgáltatta, amely egy teljesen új képregény hős próbált megteremteni, egy átlagos rendőrt, aki a „hamvaiból” támad fel, és védelmezi a várost, amivel egyé vált. Segíti az ott lakókat és minden megtesz a bűn legyőzéséért.

Néhol nekem zavaros, értelmetlen hozások jellemzik a filmet, ami nem tesz jót neki, viszont a látvány orgiával mindenki ki fog békülni, mert az parádés, remekül keveri valós, majd rajzolt világot. Tehát a látvánnyal minden rendben, érezhető a profizmus ami mögötte van. Viszont ez nem mondható el a szereplők összeválogatásáról. Telepakolták jobbnál jobb nőkel. Először is ott van Eva Mendes (Sand Saref ), aki Spirit megtalálandó szerelme, meg Scarlett Johansson (Silken Floss), aki a Octopus fő gonosznak (inkább szánalmas, mint gonosz, de erről majd később) a segédje. Szép meg minden, és jól játszik. Nem hitem voltan, de nekem az egész film alatt az ő játéka győzött meg a legjobban. Ki ne hagyam Paz Vegat (Plaster of Paris ), aki engem a hastáncos nőre emlékeztetett(mert ugye az is), meg ott volt még Spirit volt szerelme még rendőr korából Sarag Paulson(Ellen Dolan), aki valami furcsa módon nem ismerte fel volt szerelmét, pedig elég kevés valami takarta el az arcát.

 

Láthatjuk, hogy van női vonalon rendesen felhozatal. Miért is gond ez? Hát, azért kérem szépen, mert a Spiritett játszó Gabriel Macht ehhez édes kevés. Nem hittem el neki, hogy ennyi nő mind meg lenne veszve érten, gyenge volt ő ehhez, ide karakánabb figura kellet volna, aki a kis úját megmozdítja és lábai előtt hevernek a nők. A gonosz Octupus szerepében Samuel L. Jeckson láthatjuk, aki inkább néz ki egy transzvesztitának, mint gonosznak. Nem arról van szó, hogy rossz lenne, csak én erőteljesebb rossz fiút vártam volna, nem ilyen lazán hozott, szinte rutin munkát.

A film mindenképpen oda tesz a vizuális világgal, a rendesen kidolgozott városi képekkel, még a pocsolyák is világosan mutatják, hogy van benne munka. A törekvés látszik, hogy minél jobban érzékeltessék, bizony egy képregény adaptációról beszélünk, ezért a filmnek is minél jobban kellet érzékeltetni a képregény világot. Leglátványosabb újítás volt a víz alatti forgatás. Ennek a megvalósításához egy különleges fénytechnikát, digitális fantom-kamerát használtak.

Végéhez közeledve a kritikának, el kéne dönteni tetszet-e nekem? Az az igazság, hiába pakolták tele jó nőkel, hiába használtak új megoldásokat, kevésnek éreztem. Nem tagadom nekem Denevér ember után érzésem volt. Habár tudom, hogy semmi köze hozzá, csak itt is megvolt a város, amit védeni kell a gonosztól, a hős aki ez megteszi. Csak ezt teszi néhol kiábrándító párbeszéddel, s viccesen rossz narrálással. Úgyhogy összességében nekem nem jött be, hiányzott itt sok minden, hogy jó filmnek érezzem.

Ettől függetlenül, meg kell nézni, ilyen is látni kell.

60%


Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció 2008 drama the spirit 60 %

Gyilkos áldás (Blessed, 2004)

Írta: ANTOR 2009.04.13. 16:20


Mivel meg volt a locsolkodás, ezért bedobtam ezt a filmet a lejátszóba. Remény. Tudjátok csak ez volt, mert a fórumokon már olvastam, hogy kerülendő. Tényleg az. Csak azért néztem végig, mert nem akartam már abba hagyni, meg nem volt jobb dolgom, meg hogy ide tudjam vésni, ne akarjátok megnézni. Még tv filmnek is gyenge.

A történet nagy gáz. Röviden annyi, hogy van egy házaspár, akik gyereket akarnak, de nem jön nekik össze. Ezért elmennek egy klinikára, ahol megtermékenyítik az anyát. Közben kiderül, hogy többen próbálkoztak már ezen a klinikán, csak éppen nem volt veszélytelen a művelet. Ugyan is valami oknál fogva hullna az anyukák mint a legyek(ez pontosan az egész film alatt egy anyukát jelet). Hogy miért, az legyen titok azoknak(előlegként annyit, hogy az őrdöggel is kapcsolatba van), akik valaha is megnézik.

Színészek teljesítménye elmegy, csak tönkre vágja a dilettáns rendezés, a rossz vágások és az értelmetlen lassítások. A vége meg utra gagyi. Többet nem érdemes mondani róla, még a karakterek számának növelése is felesleges.

Konklúzió, ne akard megnézni, komolyan.

10%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika horror 2004 gyilkos aldas 10 %

süti beállítások módosítása