Friss topikok

Ismeretlen hívás (When a Stranger Calls, 2006)

Írta: ANTOR 2008.09.13. 17:25

Hu, ezt a filmet nem most láttam, de amikor néztem, akkor azt mondtam magamban, hogy unalmas. Ritkán mondok ilyet, talán amikor valamilyen politikai témájú filmet nézek, na akkor elő szokott fordulni, hogy bealszok. De ez valami thriller, vagy mi lenne, tehát valami feszültséget csak kellett volna kreálni. Itt ilyenről nem beszélünk. Jó, talán egy percig éreztem valamit.



Van egy Jill nevezetű leányzó, aki szeret plusz munkát vállalni. Elvállal egy gyermekőrzést egy nagy házban, amíg a szülők távol vannak. Itt kezdődnek az egyre durvább telefonhívások, és alakul ki az egér-macska játék

Említettem a thrillertől lenne szó, szaval valami feszkó csak kellene, de itt nem sok volt. Másik, hogy nem volt vér, ráadásul egy embert nem lehetett látni, hogy erős izgalmi állapotában holtan esik össze. Szóval ez egy lájtos tini-thriller film lett, ami nem jelenti azt, hogy rossz lenne, csak én többet vártam.

Ha valami pozitívat kellene mondani, akkor mindenkéken Camilla Bellt emelném ki, aki nagyon jól domborít a vásznon. Másért nem, ő érte érdemes megnézni. A kamera beállítások sem voltak rosszak, csak a feszültség keltésre teljesen alkalmatlanok voltak.A vége a filmnek teljesen negatív irányba mozgatja el a dolgot, mert gyorsan akartál lerendezni, ezért kár volt a főszereplő csajnak végig futkosni a ház/udvar terepét.

Tini-thrillernek egyenek jó, de senki ne számítson sok jóra. Van akinek be fog jönni, lesz olyan akinek nem. Megkérdeztem emberke, hogy is állnak vele? Volt pro és kontra, de én még mindig azt mondom, nekem unalmas, és szenvedtetős volt, még akkor is, ha ilyen csajt választottak a maratón lefutására

60%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2006 thriller 60 % ismeretlen hivas

Hancock (2008)

Írta: ANTOR 2008.09.13. 10:16

Nem titkolom, de én sokkal, de sokkal jobbra számítottam. Nekem személy szerint nagy csalódást okozott. Nem titkolt célom volt, hogy itt nagyot fogok szórakozni, legalábbis az előzetes ezt sugallta nekem. Hát jól átvertek.



Talán a sztori rossz bemutatása adta meg nálam a kegyelemdöfést, mert rendesen meg lettem vezetve kérem szépen, hogy lehet ilyen tenni? Ugye van Hancock, aki maga részeges módjával megpróbált segíteni az emberiségen, na ebből a film elején még alakulnak ki megmosójogtattó jelentek. Itt még az mondtam jó leszünk, végre nemcsak a jó szuperhősös marhaságokat kell nézni, hanem itt van végre egy szerencsétlen, félnótás, akinek nem jönnek be minden mozdulatai, csak a káosz marad utána. Kérem szépen újításnak lehetünk szemtanúi, vagyis lehetünk volna, ha nem sikerül a filmet hazavágni, azzal, hogy Hancock barátun megtér és ismét az emberiség segítségére megy, mert ugye nélküle még nagyobb káosz veszi kezdetét. A nagy váltás után átmegyünk érzelmes faktorba, ami megadta a kegyel döfést.

Tudom, hogy felvezető meg minden, be kellet mutatni végül is kiből, hogyan lesz Hancock, de azért arra vigyázhattak volna, hogy kreálnak neki valamilyen ellenséget. Mert ez a mondvacsinált földi halandó ellen, nem sok eséllyel indult a hősünk ellen. Az is mondhatnám, hogy ellenfél tulajdonképpen nincsen. Ez nagy hiba szerintem.

A hősünk szerepében Will Smith köszön vissza. Akiben most egy kicsit csalódtam, pedig mióta megnéztem a Boldogság nyomában, azóta minden filmet el lehet adni, amiben szerepel. Charlize Theron is szerepel, mint valami csavar lehetőségként a filmben, személy szerint nem ájultam el tőle, pedig neki is voltak erősebb húzásai.

A látvány, ami még kérdés lehet. Különösebb gondom nem volt vele. Ezt fel lehet róni, mint pozitívumként. De mint minden az sem tökéletes, mert vannak olyan részek, amikor a hősünk úgy néz ki, mint valami viaszbábú.

Nem is tudom hogyan fejezem be ez a kritikát? Annyi még van, egynek elmegy. Megnézni meglehet, a kaszáknál nem szerepelt rosszul, már csak azért is mert Smith neve garancia. Habár sajnos ez nem jelenti a minőséget is.

60%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció 2008 vigjatek hancock 60 %

Speed Racer - Totál turbó (Speed Racer, 2008)

Írta: ANTOR 2008.09.12. 11:00

Na ez is sikerült megnéznem, pedig olvasva a kritikákat; hogy is mondjam ez alapján nem sikerült valami jól. Én viszont jól szórakoztam, habár azért akad nem tetsző dolog, de még így is tetszett. Voltak pillanatok, nem is kicsit, de végig izgultam a versenyeket. Egyébként nálam ez mentette meg a produkciók, hogy sikerült egy kis feszültséget belerakni. Habár voltak hibák, de ezt majd a kép után.



A történet nem olyan bonyolult, mert van egy Speed Racer nevezetű versenyző, aki kis kora óta csak az autóversenyzésről álmodik. Sikerül is neki versenyeken indulni, és mivel fentebb szeretni lépkedni ranglétrán, ezért majdnem aláír egy szerződés, de mivel rájön, hogy a versenyek a bundáról szólnak, ezért visszakozik. És elhatározza a segítőivel megpróbálják tisztává tenni a versenyek persze ez nem lesz olyan egyszerű.

A két testvér Andy és Larry Wachowski rendezték a filmet. Ha ez a két nevet meghallom rögtön a Mátrix jut eszembe. Nem véletlenül, mert nekik köszönhetjük, habár én nem vagyok oda érte, mert sokadik újra nézésre sem eset le mi lenne a lényeg. De nálam sokkal okosabb emberek elmagyarázták, így képbe kerültem valahogyan. Ez mindegy is, most nézzük hogyan birkóztak meg ezzel a feladattal.

Nekem egy kicsit csalódás volt, de mint írtam fen is, a verseny részek nem sikerültek rosszul, így nem mondok nagyon rosszat róla.

A főszereplő srácot Emile Hirsch (Speed Racer) alakította, nem játszott rosszul, habár nem kellet megerőltetni magát. Ha valaki komolyabb filmben akarja viszontlátni, akkor tudom ajánlani Út a vadonba, ahol megcsillantja tehetségét is. A Lostos Metthew Fox is láthatjuk a színen, akivel csak az volt a gondom, hogy amikor néztem nem tudtam elkövetkeztetni a Lost béli karakterétől, ezért egy kicsit fura volt. Habár ő is próbál kitörni, és nem szerepel olyan rossz filmekbe, mint például Vantage Point akcióféleségbe.Ha valaki a szépre bukik, akkor Chistina Ricci személyében megtalálható.

A filmen minden bizonnyal zöld háttér mellet forgatták, ezért nagyon sokat adott a latba, hogyan képesek a látvány elemeket megalkotni. Azt el lehet mondani, hogy ennyi szint nem igen láttam filmekben mostanában, talán sok is volt. Ez jelenthetett gondolt, mert néhol igencsak megvolt az emberben az az érzés, hogy igenis odavetítik a hatért, ami mostanában már nem jelent profizmust. Ez von le rendesen az összképből, mert mégis csak látvány filmről beszélünk.

Ha összegezni kellene a látottakat, akkor jó, de nem tökélet, kicsit javítgatva jobb lehetett volna, de mindenkinek szíve jóga, megnézi-e? Bejönnek ezek a sok színekkel operáló alkotások - így néhol olyan mintha mesét néznél -, akkor a te filmedről beszélünk.

70%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sport akció 2008 családi speed racer 70 %

A múmia és a sárkánycsászár sírja (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, 2008)

Írta: ANTOR 2008.09.11. 19:44

Tegnap néztem meg, csak azért, hogy hadjak magamnak egy kis pihenőt, és meg tudjam emészteni a látottakat, ezért írom ma a kritikát. És jó lett? Erre igen egyszerű a magyarázat, mert nem tetszett. Kicsit olyan semmilyen volt. Ha ezt folytatásnak szánták, akkor nagyon nagy tévedésbe estek. Talán ha sikerült volna elhitetni, hogy semmi köze az előzőkhöz, akkor elment volna egynek. Rámentek arra, itt van a Múmia név - már kétszer bejött -, most lehúzunk még egy bőrt róla. Nem tudom hirtelen a kaszáknál hogyan remekkel, de nagyon nem is érdekkel, mert teljesen mindegy, a lényegen úgy sem változtat.



A történet nem nagy durranás, ihlet nem sok volt. Egy dologra mégis az kell mondanom, hogy ötletnek nem volt rossz, mégpedig sikerült az egészet elköltöztetni Kínába. Erre azt hittem még anno, na lesz itt valami szemléletváltás, meg minden, erre olyan érdektelen lett a sztori, hogy ihaj. Van valami császár, akiből sikerült kő szobort csinálni, mert megátkozták szegénykémet, ráadásul a seregéből kő hadsereg lett.

Természetesen sikerül felébreszteni és innen indulna valami, de mi
A rendezői székben Rob Cohen foglalt helyet. Olyan filmeket rendezett, mint a xxx2, vagy a Halálos iramban. Ilyen filmek mellet nem csoda, ha a rendező ráment az akció jelenetre, persze ez sem sikerült teljesen. Ugye van semmilyen sztorink, akkor csak legyinteni kell valamit a népnek, ezért megkellet dobni dolgot a látvánnyal. Ha már itt tartunk, szerintetek ez sikerült nekik? Felemásan, valahol azt kell mondjam jó, de néhol fájóan nem. Ennyi pénzből legalább jobbra megcsinálhatták volna, ha már a történetre nem figyeltek.

Gondolom, amikor megkeresték Branden Fraser, szerepelni kellene a filmben, nem akarta ő ezt. De tudjátok, van az pénz. Bár ne tette volna, ráadásul a kicsit háttérbe is került, mert felnőtt fia is szerepel benne, így nem sok hely jutott mind a kettőnek. Ami legnagyobb hiba mégis, hogy nem sikerült Racher Weist megszerezni. Így nem az igazi, nem tudom mért, de nem Múmia a Múmia nélküle. Sikerült lecserélni Maria Bellora, aki olyan szinten idegesített, főleg az elején; kicsit a vége felé sikerült megszoknom, de ez kevés volt ahhoz, hogy az mondjam jó választás volt.

Jet Li, amikor megjelent a vásznon nem volt vele gondom, csak kevés teret adtak neki, ami arra lett jó, hogy helyette az agyon CGI - et fejét kellet bámulni, ami a film nagy része alatt semmilyen nem volt. Így arc nélkül, mintha ott se lett volna, teljesen érdektelen volt. Megvolt az emberbe az az érzés, most ki ellen is küzdenek? Nem volt súlya így a dolognak.

Voltak poénosnak szánt beszólások, meg szituk, erre azt tudom mondani talán itt volt valami, olyan helyzetek amiken lehetett mosolyogni. Ez mindenképen segített a film megítélésében.

Megtekintésre ajánlott, de ne akarjuk hasonlíthatni az előzőkre, mert felesleges. Csak árnyéka önmagának. Mint különálló film egynek elmegy. Egy esti családi videózásnak tökéletes választás, mert a gyereknek biztos tetszeni fog.

Ui.: tudom nem lett valami nagy kritika, de ez vanígy sikerült.

40%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció fantasy 2008 kaland mumia 40 %

Wanted (2008)

Írta: ANTOR 2008.09.09. 11:28

A filmeknél általában szoktam figyelni mennyire telik az idő. Ha iszonyat lassan, akkor minden bizonyára bennem van a hiba, vagy a filmnek vannak hiányosságai. Wanted-el az a helyzet, ilyen nem sűrűn mondok: leültem, majd fel is álltam, hihetetlen gyorsan elrepült az idő.  Nekem akkor jó egy akció film, ha kimegyek a moziból, és elhiszem magamról, hogy a legnagyobb kopasz csávót kiterítem, csak szóljon be. Persze ez az érzés nem sokáig szokott tartani.



Már régen vártam egy jó kis pörgős alkotás az akció filmek piacán, és elhihetitek nekem ez kifejezetten az én ízlés világomnak megfelelő történet sikeredet belőle. Legfontosabb dolog, amit érdemes megfogadni, hogy erre a másfél órára mindenki tegye magát nyugalmi állapotba, ne akarja a filmben történteket a való világba helyezni, próbáljon eltekinteni a látottaktól, és akkor minden bizonnyal sikerül élvezni

 

„Wesley bérgyilkos apja megöléséért akar bosszút állni, ezért áll be tanoncnak Sloan-hez, aki annak a Gyilkosok Társasága nevű bérgyilkosszervezetnek a tagja, amelyhez Wesley apja is tartozott. A társaság nem csak afféle zsoldosokból áll, hanem elvből ölnek az "Ölj meg egyet, hogy megmenthess ezreket" jelmondat szellemében.”

A rendező székben Timur Bekmambetov foglalt helyet. Az Oroszországból importált rendezőről van szó, akinek ez idáig nem sok filmet köszönhetünk, de az a kevés is remek alkotások lettek. A Nappali őrség, és a Éjszakai őrségről van szó, ha valakinek lesz rá alkalma ne hadja ki, mert remek filmek.
Legnagyobb pozitívum, és tényleg nagyon ott van a szeren, az nem más mint a látvány, a hangulat, ami naggyá teszi, és nekem személy szerint eddig az idei év legjobb akció filmje lett. Remekül kidolgozott akcióval állunk szembe, néha leeset az állam, alig tudtam összeszedni magamat. Ritkán tudom azt mondani, hogy ez igen, ezt sikerült. Ami kicsit negatívum, az a kiképzés részt mondanám, hosszú lett, de ennyi baj legyen.
Viszont nem tudok elmenni azon a tényen, hogy sikerül innen-onnan összeszed (lopkodni) a jelenetek. Példának okáért ott van a film legeleje, ahol szinte egy az egybe sikerül lekoppintani a Harcosok klubját. Wasley (James McAvoy) végzi a monoton munkát, mindig baszagatja a főnöke, és nincs semmilyen reménye arra hogy kitörjön a szerencsétlen életéből. Ráadásul még a barátnője se hagy nyugton neki.

Wesley szerepében James McAvoy. Amikor meghallottam, hogy ő fog játszani, olyan furcsa érzésem lett. Vágy és vezeklés után nekem furcsának hatott, hogyan fog most ő akciózni. Kellemesen csalódtam, nagyon jó adja a szerencsétlent, és a fejlődési folyamattal sincs semmi baj, mert a kemény csávó szerepel is megbirkózott. Angelina Joli rutinnal hozta a rá kiszabot szerepet. Láthatjuk a fedetlen testén a tetoválásokat, és megcsodálhatjuk a seggdublőrje fenekét is.
Gyilkosok Társaság főnökét Morgan Freeman osztották, aki ugyan nem szerepel sokat, de ahol láthatjuk profi módon hozza, hiszen számtalan hasonló szerepben láthattuk. Lehetett volna még jobb filmet kihozni, de olyan dologgal, mint a végével egész egyszerűen sikerült elrontani, és ez von is le rendese az összképből, az osztályzásnál is meglátszik majd. Ha nem teszik ezt meg, amit megtettek, akkor rendesen kilencven százalék felé mehettet volna, de így sajnos nem.



Akinek gondjai vannak fizika törvényeiden direktbe megszegése, és zavarja, hogy a golyók görbe pályán is célba érhetnek, annak nem ajánlom a filmet. Magasan elrugaszkodnak a valóságtól, úgyhogy ki kel kapcsolni az agyat, és gondosan a vizuális élményre kell hagyatkozni, mert ott nagyon erős a film. A folytatás várható, én várom, és azt is meg fogom nézni.
 

80%
 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció 2008 wanted 80 %

Vasember (Iron Man, 2008)

Írta: ANTOR 2008.09.08. 19:29

Anno, amikor meghallottam, hogy készül a Vasember, nagyon megörültem, mert végre kezdtem hinni abban, hogy lesz egy jó szuperhősös feldolgozás. Valahogy bennem volt, túl kell lendülni az olyan keservesen egyre rosszabb Spiderman folytatásoktól. Láss csodát, a végre sikerült összerakni egyet, és elhihetitek, az Iron Man csúnya szóval értve ott van a szeren.

A történet röviden annyi, hogy van nekünk a Tony Strark nevezetű fegyvergyártó, akit elrabolnak, és egy enyhe kínzásnak vetik alá, abból az okból, hogy a terroristáknak meg kell építeni egy fegyver. Persze a hősünk ilyet nem tesz, hanem rájön hogyan tud meglógni, majd ebből az ötletből, hogy válik vasemberé, és hogy ismeri fel élete eddig értelmetlen voltát.

Megmondom az őszintén, eddig a rendező kollégáról nem hallottam. Mondjuk most kezdetem behatóban foglalkozni filmekkel, van még mit behoznom. Jon Favreu innentől kezdve nagyot nőt a szemben, minden bizománya a folytatás is ő rendezi.

A filmnek csillagos ötös jár a kidolgozásért. Hihetetten súlya van minden jelenetnek. Minden teketória nélkül el lehet hinni, hogy igen is itt létező dolgokat látunk. A tárgyaknak érezhető a jelenléte. A fizikával sem volt gondom, a vállalható ésszerűség, és a valóságtól nem különösebben tértek el, ezért külön piros pont a készítőknek.

Apszulút kedvencem, aki nélkül nem lenne Iron man, az nem más, mint Robert Dowrey Jr. Alias Tony Stark. Az egész film alatt cool-an laza, és ez a lazaság frankón jól áll neki. Minden el lehet hinni, amit csinál. Tele van pénzel, jó nők, de rádöbben, nincs minden rendbe az életével, így kapunk egy kis drámát is nyakunkba, mert gondolni kellet a női nézőkre is. Talán egy kis negatívum, a gonosz Jeff Bridges, aki meglátásom szerint nem a legjobb választás volt. A női vonalat Gwneth Paltron asszisztál, és nem is teszi olyan rosszul.

Aki arra dönt, hogy megnézi, az nem veszít semmit, mert Tony Stark flegma beszólásai jókat lehet derülni, nem utolsó sorban nincs olyan perce a filmnek, hogy lenne kösse a nézőt. Az úttó élete is kiváló az alkotásnak, mert a kaszáknál is remekül szerepelt, így biztos a folytatás. Már nagyon várjuk.

90% 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika akció 2008 ironman sci fi 90 %

A sötét lovag

Írta: ANTOR 2008.09.08. 12:43

Mindenki várta, mindenki látni, hallani, érzékelni akarta, és átélni azt az élményt, amit csak a The Dark Knight tud nyújtani. Most meg fogtok kövezni, de nem adta ezeket az élményeket. Valahogy voltak sejtéseim, nem lesz ez olyan jó, mint ahogy mondták. És sajnos igazam lett. A filmet Joker karaktere, Heath Ledger mentette meg. Miért írom ezeket, a kép után kiderül...



A filmnek a sztoriját kihagynám, mert akit kicsit is érdekel a dolog, az biztos utána olvasott, vagy netalántán meg is nézte.

A rendezői székben ismét  Christopher Nolan foglalt helyet, akinek a nevét én már regén a legnagyobbak között jegyzem, és ezzel a filmmel minden bizonnyal ott is marad. Nem hiszem, hogy le tud majd gyártani olyan rossz dolgot, amivel el tudná rontani a renoméját. Nem rendezett sok filmet, de ez a kevés is legnagyobbak között van, úgyhogy méltán lehet rá mondani, hogy zseni emberel állunk szembe. Hogy néhány filmet mégis megemlítsek: A tökéletes trükk (szerintem mindenkinek látnia kell), Álmatlanság, vagy a Momentó. Kötelezően ajánlom megtekintésre a darabokat.

A Batman: Kezdődik-et direkt hagytam, végére, mert ezzel az alkotással tette le a legnagyobbat az asztalra. Én meglátásom szerit, még mindig ezt tartom a legjobb denevér ember feldolgozásnak, még a mostani sem előzi meg.

A sötét lovaggal kapcsolatban nem mondom azt, hogy rossz, mert az erős túlzás lenne a részemről, de sajnos ne is annyira jó, mint azt különböző fórumokon, vagy kritikákban lehet olvasni. Látvány, a hangulat, Gotham városa tényleg aprít, de valami mégis hiányzott. Méghozzá a Batman. Chrisztian Bale sajnos nem tudott kibontakozni, még azt is lehetni mondani, hogy egy batmannel sikerült a hátérbe szorulnia, hiába ő róla szólna történet. Vívódik, meg vannak morális érzései, hogy most mit kéne kezdeni ezzel a Joker gyerekkel, még a hivatása feladása árán is meg akarja állítani, de természetesen nem engedhet a gonosznak, neki harcolnia kell, nem adhatja fel.

Aeron Echart nagyon jól alakítja, a mindenre elszánt államügyész, habár én ebben a részben nem tettem volna meg azt a lépést, hogy kétarcot csinálni belőle. Szerintem itt Joker mellet felesleges lépés volt, nem láttam értelmét, és végét is sikerült elrontani vele. Meg lehetne még említeni az új leányzót, Maggie Gyllenhaal. Az a meglátásom, hogy Tom asszonyát nem kellet volna lecserélni, mert ezt a szerepet még Ketie Holmes is simán aposztrofálta volna. A bajom csak annyi a hölgyeménnyel, hogy hiába tartom tehetségesebbnek, mint az elődjét, de nem hiszem el róla, hogy érte kellene küzdeni a férfiaknak. Sajnos nem látom benne azt a jó nő kisugárzást, amiért epednének a férfiak. Meg lehet még említeni a mindig jó, és még mostanában is rengeteget dolgozó Morgan Freeman-t, akit gondolom nem kell bemutatni, mert önmagában egy színész legenda.

Vannak még meglepetés emberek is, példa okáért William Fichner-t hozom fel, akit a közönség a magyar kereskedelmi csatornán a Szökés sorozatban láthatnak. A gonosz maffiavezér szerepében Eric Roberts lehet látni, akit nem tartom egy színész tallentumnak, de itt nem volt gondom vele.

Most pedig, lássuk az igazi ászt, aki miatt érdemes volt leülni a filmet megnézni, az pedig nem más mint Joker. A jelenléte a vásznon fenomenális, megismételhetetlen, a szőr is felállt a hátamon, amikor meghallottam a hangját. Nem tudom elégé fényezni Heath Ledger színészi nagyságát. Akinek sikerült megalkotnia lehető leggonoszobbat, briliáns gyilkost, aki könnyedén lemos mindenkit a vászonról. Igen, olyan jó volt, hogy a többi szereplő szinte csak vegetál. Felesleges a Jack Nicholsonnal összehasonlítani, mert ez a Joker a jelen kór legnagyobbja, és leggonoszabbja, a mostani felfogást imitálva. Nicholsoné, pedig az akkori értékrendet képviselő, így tehát felesleges a kettőt összemosni. Maga nemében mind a kettő elismerésre méltó.

A karmesterek szerepében ismét a két nagyágyú James Newton Howard, és Hans Zimmert fedezhetjük fel. Akiknek nagyon sok legendás filmnek a zenéjét köszönhetjük.

Tehát a Sötét lovag jó, de nem lett tökélet. A logikai bukfenceket meg sem említem, pedig volt benne rendesen. Én személy szerint, az átvezetésekkel sem voltam kibékülve, mert erősen éreztem a kapkodást, sok minden akartak elmesélni, ebben két és fél órában.  A zene a film alatt jól működött, és lehető legjobban dodbta fel a jelenteket. Hibákért mindenképp kárpótol Joker karaktere, akit szerintem mindenkinek látnia kell.

90%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika krimi akció misztikum drama 90 % sötétlovag

süti beállítások módosítása