Friss topikok

Út a vadonba (Iron Road, 2008)

Írta: ANTOR 2008.11.02. 13:13

Szokásom úti leírások olvasgatni, mert csak így tudok olyan helyekről tudomást szerezni, amikkel valószínűleg az elkövetkező időkben nem fogok találkozni személyesen. Ezért is szeretem a roadmoviet, mert olyan tájakat, és életstílus tud felvonultatni, amit valószínűleg nekem sosem lesz résszem. De legalább pár pillanatra bele tudom magam képzelni. Ennek nagyon jó példája Into the Wild, ami egy hihetetlen képi, és szabadság érzéssel feltöltött utazós film. Egyébként, mivel Amerikában játszódik a történet, én is elképzeltem, milyen lehet egy kocsiba bepattanni, és elindulni az óceán egyik partjától és megérkezni a másik partra, ráadásul még így sem láttál mindent. Azt hiszem, itt Magyarországon egy megfoghatatlan dolog, ezért is szeretnék egy ilyenben részt venni.

A történet egy fiatalemberről szól, aki nem akarja az életét a családja mellet, és az örökös munka rabságában tölteni, ő szabadságra vágyik, ezért ultra kell, találkozik nagyon sok kedves emberel, akik alakítják a személyiségék, és adnak neki plusz erőt, sőt, segítik a cél felé, mivel minden álma, hogy Alaszkába eljusson. 

A rendezői székben Sean Penn, aki nekem egyáltalán nem kedvelt rendező, de most elkel ismertnek korrekt alkotással rukkolt elő, ezért innentől kezdve megkövettem magam, és legalább elismerem tehetsége mivoltát.

Nagyon nagy dicséret jár a készítőknek a hihetetlen szép tájak fénykepézésért, tényleg olyan érzésem támadt, hogy én is ott vagyok, és átélem azt, amit a hősünk. Lenyűgöző tájakra nyerhetünk bepillantás, nem is beszélve, ami tényleg a legszebb, Alaszka bámulatos panorámája. Kitűnő munkát végeztek a zenével, ami remekül tölti ki a tereket, és hatásilag kimagaslóan hozzátesz a történésekhez.
Emile Hircd színészi tehetsége elismerésre méltó, nagy előnye, hogyha 25 évest kell játszania, akkor annyit, ha fiatalabbat, akkor sincs akadály előtte.
Ki kell még emelnem, szerintem korosztálya egyik legszebb, de mindenképpen legtehetségesebb színésznőjét Kristen Stewart, aki még csak 18 éves, de így is kenterbe veri a többséget, szerintem nagy jövő áll előtte. A többi szereplő csak hozzá tud tenni a égészhez, így együtt alkotnak mesebeli történetet, és teszi tökéletessé az egész alkotást.

Mindenkinek szinte kötelezően ajánlom, mert nem mindennapi élményt nyújt,
például nekem majd egy óráig tartott kikászálódnom a székből, olyan nagy nyomással hatott az egész film, főleg a vége, amit remekül sikerült befejezni, nem is számítottam másra, mert így tudok a legnagyobbat ütni az egész.
Remélem lesznek még ilyen elementáris erővel ható alkotások a jövőben is.

90%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2008 kaland drama 90 % ut a vadonba

A halálraítélt (The Condemned, 2007)

Írta: ANTOR 2008.11.01. 15:34

Hát igen, ezzel a filmben csak az a baj, hogy tíz-húsz évvel ezelőtt adták volna, akkor istencsászár alkotássá avanzsáltak volna, de még  így is lerágott csont szerepét nagyon jól betölti. Utánérzésre alkalmas, mert régi akciók atmoszféráját adagolja.



A történet kiábrándítón egyszerű, de ilyen filmeknél nem is kell más. Szóval, összeszednek halálra ítéltekből egy csapatot, akiknek a feladata, hogy ne bánjanak egymással kesztyűs kézzel, tehát aki utoljára marad, megnyeri a szabadulása jogát. Ezt persze közvetítik az interneten is, ami rengeted nézőt vonz.

Amerikában a film megbukott, egyébként ez nem is értettem, hiszen ott nagyon is szeretik az agyatlan dolgokat, na mindegy is. Ami pozitív oldalon jól működött a zene, és a kamaramozgások. Itt tényleg oda tették magukat a készítők, nagyon jó beállításokkal mutatják be a küzdelmeket, ezért tényleg dicséret jár.
A negatív oldalon, gyenge színészek, és a semmilyen sztorit is képesek voltak le redukálni a végére, mert a történet közepétől, nem hogy nem harcoltak egymás ellen, még szövetséget kötöttek, így elvesztette a film a potenciálját. Ez nagy hiba volt, mert ebből ki lehetett volna hozni egy igazán állat filmet, na mindegy.

Mint írtam utánérzésnek tökéletes, számomra a régi fillinget hozta vissza, úgyhogy én azt mondom, egyszer nem volt rossz, a kamera, zene jó megoldásai miatt ajánlani tudom.

60%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika krimi akció 2007 thriller 60 % the condemned

Világok harca (War of the Worlds, 2005)

Írta: ANTOR 2008.10.31. 14:19

Gondoltam írok most erről egy gyors bejegyzést, meg egyébként is lesz a tv-ben, úgyhogy meg lehet nézni. Remélem, nem fogják szétvagdosni, mert akkor nagyon, de nagyon mérges leszek. Nem az a tipikus nagy film, hiába rendezte, a számomra első számú rendező. No de mindegy, sci-fik között még, így is kiváló alkotás.



Szóval a rendező személyében az öreg, a mindig megújulni képes, és szinte tévedni nem tudó, habár most egy kicsit málényúlt szerintem, de még így is az egyik legnagyobb rendező Steven Spielberg. Hanem a legnagyobb. Olyan filmeket köszönhetünk neki, mint, a München, E.T. , vagy említhetném még a méltán híres, és szerintem a legnagyobb lázt elérő alkotása, a Jurassic Park. Emlékszem, anno, lehetett kapni kis füzeteket, és mindenki, legalábbis a fanok, minden megtettek, hogy minél több matrica kerüljön a birtokukba, és ragasztották bele ezerrel. 

Nagy kérdés, hogy a nézővel el tudja-e hitetni, hogy itt bizony megtámadtak az idegenek, és eljön a pusztulás. Nekem itt ment el film. Sajnos, amikor néztem, nem éreztem különösebbet, ami valljuk be, ha nem Spielberg rendezte volna, akkor azt mondom meg van bocsátva, de így nem. Hiába építkezik a film remek, néhol igazán lenyűgöző látványvilággal, ha nem párosul hozzá egy világvége hangulat.
Hogy a színészek se legyenek kihagyva, itt tényleg remek alakítást adott nekünk Tom Crouse, habár mostanában nem tud sok újat mutatni. Akit még ki kell emelni, az nem más, mint Dakota Fanning. A kis csaj nagyon jól játszik, konkrétan a oda teszi magát, nekem legalábbis ott volt a szeren. Jó volt Tim Robbins is, jó látni egy megszállott, örült szerepében, habár nekem egy kicsit erőltettet volt, de még így is elment szódává.

 
Akkor most jöjjenek a negatívumok. Nem igazán értettem, hogy mikor, és tulajdon képen, hogyan kerültek ide az idegenek. Állítólak a földben helyezték el a „közlekedési eszközüket”(tripodok), de hogy az nem tünt fel senkinek, na ez egy kicsit furcsa volt. Egyébként is, miért rakták ide, és miért akarták megvárni, hogy itt kialakuljon valamilyen élet, mért nem foglalták el a földet, amikor még nem volt itt semmi? Ez szerintem valamilyen úton-módon meg kellet volna válaszolni, mert így számomra értelmetlen.  Nem ez volt az egyedüli gond, hanem egész egyszerűen a végét olyan gyorsan letudták, hogy ez egyik pillanatban még erősen világvége, az emberiség végórája, a másodikban meg az idegen barátaink hullnak, mint a legyek. Erre, minthogy mért is következik be, kapunk egy húsz másodperces magyarázatot. Lehet, hogy én belém szorult kevés értelem, de nekem nem eset le a tantus, hogy mért is nem tudják élvezni a vendég szeretettünket „kedves” idegen barátaink. Persze utána olvastam a dolognak, így már világosabb a dolog, de ha jobban figyeltem volna, valószínűleg a filmből is kiderül.

Így sajnos azt tudom mondani, ha más rendezte volna a filmet, akkor igazán korrekt alkotásnak tudnám nevezni, de sajnos hiába a látvány, ha a mondani valóval nem tudják elérni, sőt elmagyarázni mit lát a néző. Ezzel Spielberg elkövette szerintem egyik gyengébb alkotását, de még így is jó, élvezhető darab. Én biztos nem hagynám ki, valószínűleg megnézem majd, de ront ez esélyeken az, hogy a reklámokkal a halálba lehet kergetni. Rosszabb, mint egy idegen támadás.

70%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika 2005 sci fi vilagok harca 70 %

Rest Stop (2006); Rest Stop: Don't Look Back (2008)

Írta: ANTOR 2008.10.29. 22:00

Hol is kezdjem, néztem(Rest Stop) valami véresen komolytalan , szánalmas, minden értelmet nélkülöző filmet. Nem akarok most teljesen átmenni alpáriba -de most kijön belőlem - hitvány szar egy film volt. Az igaz, hogy van benne vér, az nem kétség, meg fúróval is aprítja a térdet a gonosz, de azon kívül marad a hihetetlen bugyuta történet, olyan logikátlanságok vannak benne, hogy az hihetetlen. Egyébként nincs vége a történetnek, de mért nincs, hát azért, ...

 

... mert, nem fogjátok elhinni, ennek van második része (Rest stop: Dont't Lock Back), ami semmivel nem jobb, mint az első, de legalább annyival, hogy kristályosodik, mit is akartak a készítők filmben eljátszatni, a hihetetlen rossz színészekkel. Van egy olyan érzésem, hogy az elsővel mintha valamilyen promót akartak volna. Fantasztikus mire nem adnak pénzt mostanában.

Egyébként, én nem ajánlom egyiket sem megnézésre, maszimum akkor, ha megvan mind a két rész, mert magában az első nem ér semmit, hiába való időtöltés, egyébként személyesen tapasztaltam. Ha lesz valaha olyan, hogy összeszedem, mik voltak a legrosszabb tíz film, amit láttam, nagy eséllyel pályázik mind a kettő. De hogy ne foglaljon el sok helyet, valószínűleg csak az egyik fog szerepelni a listában.

Ez most ennyi volt. Még a karaktereket sem pazarolom rá. Nyugodalmas jó éjszakát.

10%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika horror 2006 2008 rest stop 10 %

Veszélyes Bangkok (Bangkok Dangerous, 2008)

Írta: ANTOR 2008.10.28. 21:43

Hát emberek, ez nekem csalódás volt. Sokkal jobbra számítottam, pedig már reménykedtem, hogy Cage-nek sikerült végre egy épkézláb darabor összehozni, de csalódnom kellet. Nem arról van szó, végül is, hogy nézhetetlen film lenne, csak én ellettem volna egy picit pörgősebb, akció dúsabb eresztésel.



A történet annyi, hogy van Joe(Nicolas Cage) a bérgyilkos, aki az utolsó melóra elutazik Bankokba, ahol minden rendben megy, még a megbízói nem fordulnak elenne. Persze, hogy ne legyen ilyen egyszerű a történet, szerez magának ismerősöket is, ami rá nézve nagy hiba, saját magának elfogadott szabályait sértette meg, ami a vesztét is jelenti.

A rendezői székben a két testvér Danny Pang, Oxide Pang Chung, olyan filmeket rendeztek, mint Omen, A szem és az eredeti Bankok Dangerous (mivel a mostani darab reamek).

A filmmel az a baj, az első egy óra néhol unalmas.
Én legalábbis gondolkodtam rajta, hogy mintha a trailer alapján mozgalmasabb eseményekre emlékeznék. Hát igen csak minden bele is tettek az előzetesbe, így a meglepetést sikerült lelőniük.
Cagesnek, pedig szükség lett volna végre egy korrekt alkotásra, hát ez nem lett az, úgyhogy kezdem azt hinni, hogy le fog csúszni, amit nagyon tudnék sajnálni, de csak ö tehet róla, hogy mennyiség van, csak ez nem követi minőség. Kár, Cagat tehetséges színésznek tartom, de most kicsit lefelel tart a karrierje.
Akinek tetszett a Next, vagy említsem a Szellemlovast, akkor ez is be fog neki jönni, mert minőségre kb. egy szinten vannak.
A film telivel sok ismeretlen arccal, ami kicsit furcsa volt, hogy ott van Nicolas Cage, mellette meg ismeretlen fazonok.
Sok logikátlanságról már nem is beszélve, amit nem fejtek ki bővebben, mert nem akarok részletek elárulni.

Azon gondolkodom, mit tudnék pozitív dolgok írni? Sok nincs, de a bangkoki csajok, vagy a város maga. Ami a filmben igencsak a sötét odalát mutatja be. Apró pozitívum, de a vége szerencsére mozgalmasabb volt, de a megvalósítás, hát volt olyan pillanat, nem volt jó na. Sokkal rosszabb is lehetett volna, tekintve azt, hogy a rendezők nem sok akciót rendeztek, ellenben horrorral igen jól állnak.

Kicsit lagymatag, nem hoz semmi újat, néhol, főleg az elején unalmas, de nézhető kategória, tehát akinek mindezek nem jelentik az, hogy hanyagolják, akkor meg lehet nézni, de nem fog maradandó élményt jelenteni, az egyszer biztos.

40%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika krimi akció thriller 2008 bangkok dangerous 40 %

Fehér zaj 2. (White Noise 2: The Light, 2007)

Írta: ANTOR 2008.10.27. 10:25

Nekem valami oknál fogva tetszett, pedig nem valami nagy szám. Kezdjük eleve azzal, hogy nem is tudtam, hogy ennek van második része. Egyébként, hamár  itt tartunk, szerintem a második jobb, mint az első, ami ritka események közzé tartozik filmes folytatások között.



Annyit talán elmondhatok, hogy mért mondtam mégis azt, hogy nekem úgy-ahogy, de elment szódával. Mégpedig azért, mert életem során láttam már pár horror filmet, de mindegyik mellet elmentem, másnap teljesen hatástalan maradt, nem is emlékeztem rá, de itt az egynél, és a kettőnél komolyan mondom a hideg rázott ki, libabőrös lettem! Ilyen még nem volt velem, csak ez az oka, hogy egyáltalán megemlítem itt ezt a filmet. Ha valakiben hasonló élmény vált ki, legalább tisztában lehetek, hogy nem én vagyok ilyen beszari alak. Csak nyugodtan kommentelje be ide, mert kíváncsi vagyok.
Mivel, hogy a második rész láttam most, tehát ez a friss élmény, ezért az elsőt kihagyom, azt majd megnézem még egyszer, ha megérdemel egy posztot, akkor meg fogom írni.

Szóval a történet annyi, hogy van egy apa, akinek a családját egy napon megölik a szeme láttára, erre ö nem tudja elviselni a fájdalmat, és öngyilkosságot követ el. Mivel klinikai halál állapotába került, majd onnan sikerült visszahozni, különös dolgokat kezd látni, hallani, minden egyes elektromossággal működő eszközből, ráadásul látja ki fog meghalni, ezért segíteni akar, de ekkor kezdődnek el igazán a bonyodalmak, és derül ki, mért is kellet meghalnia a családjának.

Mivel az újdonságot tulajdonképpen az első résszel letudták, ezért a kettő jobban épít az effektekre, amivel nincs is semmi baj, csak szerintem egy kicsit túlzásba vitték. Minden egyes alkalmat megragadtak arra, hogy félelmet, vagy megijedést eszközöljenek a nézőben. A szellemek amik megjelentek nem tűntek nagyon gagyinak, ami ilyen költségvetés mellet dicséretesnek számít.
Az viszont tényleg nem tetszett, hogy a végét tulajdonképpen ugyan úgy fejezték be, átfordul az egész egy nagy giccsbe, teljesen gallyra vágva minden eddigi erőfeszítést.

Csak annak ajánlom, akinek vannak felesleges percei, mert tulajdonképpen sok ujjat nem mond az elsőhöz képest, az értékelésnél figyelembe veszem mit váltott ki belőlem, de így sem lesz egy elragadó eredmény, talán akkor  nagyobb pontszámot kapott volna, ha nem láttam volna az előzőt.

50%

Szólj hozzá!

Címkék: kritika horror 2007 fehér zaj 2 thiller 50 %

süti beállítások módosítása